U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Assistent filiaalmanager

Assistent filiaalmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een assistent filiaalmanager? Lees de functieomschrijving.

De assistent filiaalmanger is de rechterhand van de filiaalmanager, hij is bezig om met de filiaalmanager de winkel zo goed mogelijk te runnen. Hij moet als assistent filiaalmanager in kunnen vallen mocht de filiaalmanager niet in staat zijn te kunnen werken. De filiaalmanager heeft natuurlijk wel een wat grotere verantwoordelijkheid. De assistent filiaalmanager moet het personeel kunnen stimuleren om zoveel mogelijk klanten te werven en zoveel mogelijk producten te verkopen.

Een assistent filiaalmanager lost problemen op in het filiaal als de filiaalmanager zich op het moment met belangrijkere zaken moet bezig houden. Tevens moet de assistent filiaalmanager een goed verkooppraatje hebben en beslissingen maken over kortingen en speciale aanbiedingen. Het is van belang dat hij een goed inzicht heeft in de klant.

Mensen vonden ons op: Job Assistent filiaalmanager, Baan Assistent filiaalmanager, Assistent filiaalmanager Worden, Functie-eisen Assistent filiaalmanager, Verantwoordelijkheden Assistent filiaalmanager, Functieprofiel Assistent filiaalmanager, Wat doet een Assistent filiaalmanager, Werken als Assistent filiaalmanager.

Assistent filiaalmanager worden: Opleiding tot assistent filiaalmanager

De assitent filiaalmanager moet minimaal een MBO opleiding hebben gevolgd. Verder wordt er bij de meeste vacatures een aantal jaren ervaring gevraagd.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent filiaalmanager, Assistent filiaalmanager Worden, Opleidingsniveau Assistent filiaalmanager, Scholing Assistent filiaalmanager, Studie Assistent filiaalmanager, Bijscholing Assistent filiaalmanager, Omscholing Assistent filiaalmanager.

Organisaties waar een assistent filiaalmanager doorgaans werkzaam is

Binnen de retailsector worden met name dit soort functies gevraagd. Filialen zijn vaak kleine ondernemingen, hoewel je als assistent filiaalmanager ook bij middelgrote filialen aan de slag kunt gaan. Het werk wordt meestentijds in de profit sector verricht.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Assistent filiaalmanager, Assistent filiaalmanager Worden, Opleidingsniveau Assistent filiaalmanager, Scholing Assistent filiaalmanager, Studie Assistent filiaalmanager, Bijscholing Assistent filiaalmanager, Omscholing Assistent filiaalmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden assistent filiaalmanager

Het salaris van een assistent filiaalmanager begint ongeveer rond de 1260 euro bruto per maand en kan ongeveer oplopen tot zo'n 2000 euro bruto per maand.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Mensen vonden ons op: Salaris Assistent filiaalmanager, Loon Assistent filiaalmanager, Wat verdien je als Assistent filiaalmanager, Salarisschaal Assistent filiaalmanager, Salarisindicatie Assistent filiaalmanager, Bonus Assistent filiaalmanager, CAO Assistent filiaalmanager, Brutoloon Assistent filiaalmanager, Nettoloon Assistent filiaalmanager, Vakantiedagen Assistent filiaalmanager, Pensioen Assistent filiaalmanager.

Competenties, skills & vaardigheden assistent filiaalmanager

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Luisteren
 • Luisteren
 • Motiveren
Mensen vonden ons op: Kennis Assistent filiaalmanager, Vaardigheden Assistent filiaalmanager, Attitude Assistent filiaalmanager, Kwalificaties Assistent filiaalmanager, Competentieprofiel Assistent filiaalmanager.

Boeken voor het beroep assistent filiaalmanager

Wil je meer weten over het beroep assistent filiaalmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je assistent filiaalmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken assistent filiaalmanager te komen.

Cormoran Strike 3 - Het slechte pad | Robert Galbraith

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott staan voor een mysterie als ze een luguber pakket ontvangen - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402305524 | 506 pagina's

Onderdeel van de serie Comoran Strike. Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven. Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de d...

De co-assistent | Anne Hermans

Doktersroman - Nederlands | Druk: midprice | Paperback | 9789057591785 | 287 pagina's

Van De co-assistent werden sinds verschijning begin 2007 al 55.000 exemplaren verkocht. Ronald Giphart vermaakte zich zo met het boek dat hij het samen met Jeroen van Baaren tot tv-scenario bewerkte. De hoofdrollen werden weer vertolkt door Hanna Verboom,...

Economie en handel Assistent verkoop/retail; Deel 1 van 4 | Marien Kempeneers

voert werk uit bij de ontvangst/opslag van goederen/producten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037222159

Economie en handel Assistent verkoop/retail; Deel 1 van 4 1e druk is een boek van Marien Kempeneers uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037222159 StruX biedt leer-/werkboeken voor het kwalificatiedossier entree, voor zowel het basisdeel als voor 7 van de ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Assistent filiaalmanager, Assistent filiaalmanager ebooks, boek Assistent filiaalmanager.

Persoonstypen assistent filiaalmanager

De assistent filiaalmanager moet zorgzaam zijn, omdat hij de rechterhand is van de filiaalmanager. Het is van belang dat hij inziet dat als de filiaalmanager hulp nodig heeft met bepaalde zaken hij deze kan bieden. Hij moet hem zo veel mogelijk tot steun zijn. Daarnaast moet de assistent filiaalmanager enthousiast zijn, omdat hij zo zijn personeel kan motiveren. Door enthousiast te zijn creeër je een leuke werksfeer en dit zal tot motivatie leiden, en motivatie zal op zijn beurt weer tot hogere verkoopcijfers leiden. (Gever)

Als je assistent filiaalmanger wilt worden moet je in staat zijn om energiek te zijn, het kan namelijk zo zijn dat de ene dag drukker is dan de andere dag in verband met klanten. Op een drukkere dag moet de assistent filiaalmanger in staat zijn om genoeg energie te hebben om optimaal te kunnen presteren. (Succesvolle werker)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Assistent filiaalmanager, Karakter Assistent filiaalmanager.

Netwerk assistent filiaalmanager

De assistent filiaalmanager heeft contact met klanten, bij klachten of vragen moet de assistent filiaalmanager voor de klanten klaarstaan, door een goed advies te geven en ze zo goed mogelijk te helpen bij klachten en vragen zullen de klanten sneller terugkomen bij het filiaal. Het is van belang dat de assistent filiaalmanager een goed netwerk opbouwd met klanten, zodat de klanten terug blijven komen en er door orale reclame meer klanten zullen komen.

In deze functie heeft men veel contact met de filiaalmanager, omdat men de rechterhand is van de filiaalmanager. Menmoet het contact zo goed mogelijk onderhouden zodat er een fijne werksfeer voor beiden en het personeel ontstaat.

Mensen vonden ons op: Collega’s Assistent filiaalmanager, Medewerkers Assistent filiaalmanager.

Is het beroep assistent filiaalmanager iets voor jou?

Zou je graag assistent filiaalmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als assistent filiaalmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Assistent filiaalmanager, beroepskeuzetest Assistent filiaalmanager, beroep Assistent filiaalmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden assistent filiaalmanager

Het aantal nog niet ingevulde vacatures voor de assistent filiaalmanager ligt gemiddeld vrij hoog. Om assistent filiaalmanager te worden heb je minimaal MBO nodig, dit samen maakt dat het arbeidsmarktperspectief gemiddeld ligt.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van hogere functie zoals filiaal manager. Het aantal jaren ervaring is belangrijk bij de doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score assistent filiaalmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep assistent filiaalmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Assistent filiaalmanager, Promotie mogelijkheden Assistent filiaalmanager, Carriere Assistent filiaalmanager.

Solliciteren op de functie assistent filiaalmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als assistent filiaalmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor assistent filiaalmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als assistent filiaalmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Assistent filiaalmanager, CV Assistent filiaalmanager, sollicitatie Assistent filiaalmanager.

Interviews met assistent filiaalmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen assistent filiaalmanager

Vacatures assistent filiaalmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent filiaalmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent filiaalmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De assistent filiaalmanger is de rechterhand van de filiaalmanager, hij is bezig om met de filiaalmanager de winkel zo goed mogelijk te runnen. Hij moet als assistent filiaalmanager in kunnen vallen mocht de filiaalmanager niet in staat zijn te kunnen werken. De filiaalmanager heeft natuurlijk wel een wat grotere verantwoordelijkheid.

Beoordeling Assistent filiaalmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Assistent filiaalmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Assistent filiaalmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het salaris van een assistent filiaalmanager begint ongeveer rond de 1260 euro bruto per maand en kan ongeveer oplopen tot zo'n 2000 euro bruto per maand.

 

= niet correct

Door: Hans

Die 2000 bruto lijkt me erg sterk...

Door: Robin

In grote lijnen is dit correct,b.v.bij een grote drogisterijketen liggen de salarissen tussen 1600 en 2100  euro.

Door: Kelly

Vaak werken assistenten ook met een parttime contract, dus 20, 24 of 30 uur. Denk dat die bedragen gebaseerd zijn op fulltime contracten.

Door: Esmee

Ik denk,weet eigenlijk wel zeker,dat de bedragen gebaseerd zijn op fulltime contracten en komen overeen met de practijk.

Door: Marga

Het bruto salaris zal toch  wel hoger zijn als € 2100,00 bruto. Dan hou je maar € 1600 á € 1700,00 netto over

Door: Jos Stigt

Het is qua salaris ZEER droevig in de retail, waarbij verantwoordelijk heden van A.F. vaker meer zijn dan vooraf gevraagd. Doorgroeimogelijkheden zijn er nauwelijks omdat de retail alleen nog maar goedkoop wil. Al met al is voor een A.F. vaak veel werk en heel weinig waardering. Maar metname de consument speelt een hele belangrijke rol in het plaatje aangezien we vooraf aannemen dat iemand in de winkel niets weet. Dus er wordt respectloos tegen het winkelpersoneel gedragen en vanaf MT ook respectloos gedragen en dat terwijl de A.F. de verantwoordelijke is voor alle b2c in de winkel. 

Door: JP

Ik zit nog op school,dus hoop ik nog veel te leren.Een vraag aan JP,wat betekent MT?Gr.

Door: Wouter

Ik heb ook lopen gissen,ik denk dat hij het Management Team bedoel t Gr..

Door: Pierre

Zo droevig is het ook weer niet.Moed houden ,JP

Door: Eduard

Ik verdiende op 35u per week ( 4 weken loon) €1700 bruto excl vakantie geld en vrije dagen. Ga deze week solliciteren bij ander bedrijf op zelfde functie werkte 14 jaar in schoenenwinkel waarvan laatste 6 jaar als assistent manager.

Door: carlijn

En Carlijn,sollicitatie goed verlopen.Gr.

Door: Marja

Ik had als afm 2200 bruto (2jr gedaan)

Door: M

salarisen zijn gericht op afdelingsmanagers. Als assistent zit je in schaal D/E/F afhankelijk van grote kwa filiaal leeftijd en ervaring. Ik werk nu bijna 2 jaar als assistent bedrijfsleider supermarkt. schaal E 23/2 cao levensmiddelen. Bruto salaris: €2.448,21 exc toeslagen overuren aandelen vakantiegeld etc.

Door: Bram

Ik ben nu 1 jaar afm helaas verdien ik maar 1400 bruto. Wel leuk werk, maar weinig waardering.

Door: R

Reageer op dit beroep