U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Assurantieadviseur

Assurantieadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een assurantieadviseur? Lees de functieomschrijving.

De Assurantieadviseur (ook wel verzekeringsadviseur genoemd) geeft advies aan de klant over verzekeringen. De Assurantieadviseur werkt voor een opdrachtgever (de klant) die een nieuwe verzekering af wil sluiten of advies wil over al afgesloten verzekeringen. Ook kan de Assurantieadviseur advies geven over andere financiële producten zoals hypotheken en pensioenen. De Assurantieadviseur geeft de klant advies over de diverse bestaande verzekeringen en zorgt ervoor dat de klant de juiste verzekeringen afsluit.

De Assurantieadviseur werkt vaak als tussenpersoon tussen het bedrijf dat de verzekeringen aanbiedt en de klant die de verzekering wil afsluiten. De Assurantieadviseur zal voor de klant op zoek gaan naar de beste verzekering die past bij de wensen en de behoeften van de klant. Tijdens de looptijd van de verzekering blijft de Assurantieadviseur als tussenpersoon ook het eerste aanspreekpunt voor de klant. Ook kan de Assurantieadviseur als tussenpersoon bemiddelen bij de verzekeringsmaatschappijen.

Naast het adviseren kan de Assurantieadviseur de klant ook begeleiden bij het doen van de aanvraag, zoals het juist invullen van het aanvraagformulier. De Assurantieadviseur draagt hierbij als tussenpersoon ook de verantwoordelijk dat de verzekering juist is afgesloten en kan hier ook aansprakelijk voor worden gesteld.

Mensen vonden ons op: Job Assurantieadviseur, Baan Assurantieadviseur, Assurantieadviseur Worden, Functie-eisen Assurantieadviseur, Verantwoordelijkheden Assurantieadviseur, Functieprofiel Assurantieadviseur, Wat doet een Assurantieadviseur, Werken als Assurantieadviseur.

Assurantieadviseur worden: Opleiding tot assurantieadviseur

De Assurantieadviseur moet kennis hebben van verzekeringen en in het algemeen een goede economische kennis. Een economische opleiding sluit dan ook het beste aan bij een baan als Assurantieadviseur. De HBO-opleiding Financial Services Management (FSM) biedt een goede basis. Deze opleiding biedt veel kennis over financiële producten. Ook worden er door diverse bedrijven traineeships aangeboden. Het Traineeship Assurantieadviseur bereid de Assurantieadviseur in combinatie met een HBO-opleiding alle benodigde kennis over verzekeringen en financieel advies.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Assurantieadviseur, Assurantieadviseur Worden, Opleidingsniveau Assurantieadviseur, Scholing Assurantieadviseur, Studie Assurantieadviseur, Bijscholing Assurantieadviseur, Omscholing Assurantieadviseur.

Organisaties waar een assurantieadviseur doorgaans werkzaam is

Een Assurantieadviseur is meestal werkzaam voor een groter bedrijf waar diverse Assurantieadviseurs werkzaam zijn. Dit bedrijf biedt tussenpersonen aan en adviseert de klanten. De klant betaalt voor deze diensten en de Assurantieadviseur werkt daarom in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Assurantieadviseur, Assurantieadviseur Worden, Opleidingsniveau Assurantieadviseur, Scholing Assurantieadviseur, Studie Assurantieadviseur, Bijscholing Assurantieadviseur, Omscholing Assurantieadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden assurantieadviseur

Het startsalaris van de Assurantieadviseur ligt rond de 2000 euro en dit kan oplopen als meer ervaring wordt opgedaan. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Assurantieadviseur, Loon Assurantieadviseur, Wat verdien je als Assurantieadviseur, Salarisschaal Assurantieadviseur, Salarisindicatie Assurantieadviseur, Bonus Assurantieadviseur, CAO Assurantieadviseur, Brutoloon Assurantieadviseur, Nettoloon Assurantieadviseur, Vakantiedagen Assurantieadviseur, Pensioen Assurantieadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden assurantieadviseur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Assurantieadviseur, Vaardigheden Assurantieadviseur, Attitude Assurantieadviseur, Kwalificaties Assurantieadviseur, Competentieprofiel Assurantieadviseur.

Boeken voor het beroep assurantieadviseur

Wil je meer weten over het beroep assurantieadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je assurantieadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken assurantieadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Assurantieadviseur, Assurantieadviseur ebooks, boek Assurantieadviseur.

Persoonstypen assurantieadviseur

De Assurantieadviseur moet beschikken over goede financiële kennis en over kennis van de diverse financiële producten. De Assurantieadviseur moet een goed cijfermatig inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn.

Omdat de Assurantieadviseur in opdracht van een klant werkt, moet de Assurantieadviseur klantgericht en klantvriendelijk kunnen werken. De behoeften en wensen van de klant staan voorop. Ook moet de Assurantieadviseur secuur werken en over goede contactuele eigenschappen beschikken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Assurantieadviseur, Karakter Assurantieadviseur.

Netwerk assurantieadviseur

De Assurantieadviseur heeft door de advieswerkzaamheden en als tussenpersoon intensief contact met de klant en de verzekeringsmaatschappijen. Ook binnen het bedrijf is er contact met de andere Assurantieadviseurs en een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Assurantieadviseur, Medewerkers Assurantieadviseur.

Is het beroep assurantieadviseur iets voor jou?

Zou je graag assurantieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als assurantieadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Assurantieadviseur, beroepskeuzetest Assurantieadviseur, beroep Assurantieadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden assurantieadviseur

Er is veel vraag naar mensen met verstand van verzekeringen die goed kunnen adviseren. De Assurantieadviseur kan daarom bij diverse bedrijven aan de slag. De doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Assurantieadviseur voor werkzaam is.

Arbeidsmarktperspectief score assurantieadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep assurantieadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Assurantieadviseur, Promotie mogelijkheden Assurantieadviseur, Carriere Assurantieadviseur.

Solliciteren op de functie assurantieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als assurantieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor assurantieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als assurantieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Assurantieadviseur, CV Assurantieadviseur, sollicitatie Assurantieadviseur.

Interviews met assurantieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen assurantieadviseur

Vacatures assurantieadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Assurantieadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assurantieadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Assurantieadviseur (ook wel verzekeringsadviseur genoemd) geeft advies aan de klant over verzekeringen. De Assurantieadviseur werkt voor een opdrachtgever (de klant) die een nieuwe verzekering af wil sluiten of advies wil over al afgesloten verzekeringen. Ook kan de Assurantieadviseur advies geven over andere financiële producten zoals hypotheken en pensioenen.

Beoordeling Assurantieadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Assurantieadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Assurantieadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik ben erg benieuwd naar het gemiddelde uurloon van een allround  binnendienst adv. Met meer dan 20 jaar ervaring. 

Ik werk zelf op een klein kantoor en heb het gevoel dat mijn uurloon erg laag is. € 19,52

Door: Salaris

Reageer op dit beroep