U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Astrofysicus

Astrofysicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een astrofysicus? Lees de functieomschrijving.

Als astrofysicus beoefent een speciaal onderdeel van de astronomie. Een astronoom onderzoekt het hemellichaam niet rechtstreeks, maar observeren het hemellichaam door middel van observatie. Astronomen maken daarvoor gebruik van onder andere telescopen en radiosterrenkunde. De astrofysica is een specifieker deel binnen de astronomie. Een astrofysicus probeert processen die zich afspelen in de sterren te verklaren. Dit doet een astrofysicus aan de hand van natuurkundige wetten, maar ook aan de hand van waarneembare processen in het heelal. Een astrofysicus houdt zich dus bezig met alle dingen die zich in de kosmos bevinden.

 

Mensen vonden ons op: Job Astrofysicus, Baan Astrofysicus, Astrofysicus Worden, Functie-eisen Astrofysicus, Verantwoordelijkheden Astrofysicus, Functieprofiel Astrofysicus, Wat doet een Astrofysicus, Werken als Astrofysicus.

Astrofysicus worden: Opleiding tot astrofysicus

Een geschikte opleiding van waaruit men kan doorstromen naar het beroep van astrofysicus is de opleiding sterrenkunde (WO). Andere minder voor de hand liggende opleiding voor een astrofysicus is de opleiding tot natuurkundige.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Astrofysicus, Astrofysicus Worden, Opleidingsniveau Astrofysicus, Scholing Astrofysicus, Studie Astrofysicus, Bijscholing Astrofysicus, Omscholing Astrofysicus.

Organisaties waar een astrofysicus doorgaans werkzaam is

Als astrofysicus kun je zowel door bijvoorbeeld universiteiten worden ingehuurd voor het doceren van studenten of het doen van onderzoek aan deze universiteit, maar ook door profit-instellingen die onderzoek doen naar de kosmos.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Astrofysicus, Astrofysicus Worden, Opleidingsniveau Astrofysicus, Scholing Astrofysicus, Studie Astrofysicus, Bijscholing Astrofysicus, Omscholing Astrofysicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden astrofysicus

Het salaris van een astrofysicus is afhankelijk van de opleiding, maar vangt voor een beginnend astrofysicus meestal aan rond de 2000 euro bruto per maand. Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waarvoor je als astrofysicus werkzaam zal zijn.

 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Astrofysicus, Loon Astrofysicus, Wat verdien je als Astrofysicus, Salarisschaal Astrofysicus, Salarisindicatie Astrofysicus, Bonus Astrofysicus, CAO Astrofysicus, Brutoloon Astrofysicus, Nettoloon Astrofysicus, Vakantiedagen Astrofysicus, Pensioen Astrofysicus.

Competenties, skills & vaardigheden astrofysicus

 • Analytisch
 • Accuratesse
 • Visie
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Astrofysicus, Vaardigheden Astrofysicus, Attitude Astrofysicus, Kwalificaties Astrofysicus, Competentieprofiel Astrofysicus.

Boeken voor het beroep astrofysicus

Wil je meer weten over het beroep astrofysicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je astrofysicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken astrofysicus te komen.

Marcel Minnaert, Astrofysicus 1893-1970 | Leo Molenaar

astrofysicus 1893-1970 : de rok van het universum - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789050186032 | 602 pagina's

Het leven van de astronoom Marcel Minnaert is een goudmijn voor elke biograaf. Als flamingant in de Eerste Wereldoorlog is hij een van de radicaalste jonge wetenschapsmensen, die de Duitse bezetting willen aangrijpen om in Gent een Vlaamsche Hoogeschool t...

Mensen vonden ons op: boeken voor Astrofysicus, Astrofysicus ebooks, boek Astrofysicus.

Persoonstypen astrofysicus

Als astrofysicus moet energiek, zelfverzekerd en doelgericht te werk gaan. Je moet accuraat werken en je moet alles wat zich in de kosmos afspeelt zou goed mogelijk in kaart brengen voor andere mensen (Succeslvolle werker).

Verder is het voor een astrofysicus erg belangrijk dat je een goed inzicht hebt in de omgeving. Je moet een goed analytisch vermogen hebben en moet leergierig zijn (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Astrofysicus, Karakter Astrofysicus.

Netwerk astrofysicus

Als astrofysicus zal je voornamelijk in contact staan met andere wetenschappers zoals sterrenkundigen en natuurkundigen. Je deelt je bevinden met andere wetenschappers of voert misschien samen een onderzoek uit.

Mensen vonden ons op: Collega’s Astrofysicus, Medewerkers Astrofysicus.

Is het beroep astrofysicus iets voor jou?

Zou je graag astrofysicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als astrofysicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Astrofysicus, beroepskeuzetest Astrofysicus, beroep Astrofysicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden astrofysicus

Er zijn in Nederland niet veel vacatures beschikbaar voor astrofysici en het arbeidsmarktperspectief van een astrofysicus is daarom relatief laag.

Ook heeft een astrofysicus niet erg veel doorgroeimogelijkheden. Wel kun je als astrofysicus grote aanzien verwerven wanneer iets nieuws ontdekt.

Arbeidsmarktperspectief score astrofysicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep astrofysicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Astrofysicus, Promotie mogelijkheden Astrofysicus, Carriere Astrofysicus.

Solliciteren op de functie astrofysicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als astrofysicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor astrofysicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als astrofysicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Astrofysicus, CV Astrofysicus, sollicitatie Astrofysicus.

Interviews met astrofysicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen astrofysicus

Vacatures astrofysicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Astrofysicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Astrofysicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als astrofysicus beoefent een speciaal onderdeel van de astronomie. Een astronoom onderzoekt het hemellichaam niet rechtstreeks, maar observeren het hemellichaam door middel van observatie. Astronomen maken daarvoor gebruik van onder andere telescopen en radiosterrenkunde.

Beoordeling Astrofysicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Astrofysicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Astrofysicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik heb een speciale vraag ivm ISS, wie kan me helpen.

graag contact opnemen met dive22@gmail.com

Door: Dick Vesters

Hallo Dick,misschien kan de vraag wel op  dit platform gesteld worden.Daar kunnen wij waarschijnlijk weer wat van opsteken.m.vr.gr.(PS)ISS=International Space Station.(waarschijnlijk overbodig om dit te melden aan de lezers die Astrofysicus interressant vinden.

Door: Pierre

Ik ben 13 jaar en ik wil graag astroficycus worden welke richting kan ik dan best volgen

Door: Wolf Keersmaekers

Reageer op dit beroep