U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Atletiektrainer

Atletiektrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een atletiektrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Atletiektrainer  train je een of meerdere groepen in Atletiek . De Atletiektrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Atletiektrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  Atletiektrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De Atletiektrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Atletiektrainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De Atletiektrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  Atletiektrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  Atletiektrainer het niveau weet te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Atletiektrainer, Baan Atletiektrainer, Atletiektrainer Worden, Functie-eisen Atletiektrainer, Verantwoordelijkheden Atletiektrainer, Functieprofiel Atletiektrainer, Wat doet een Atletiektrainer, Werken als Atletiektrainer.

Atletiektrainer worden: Opleiding tot atletiektrainer

 

De Atletiektrainer kan in principe les geven in Atletiek als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Atletiektrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Atletiektrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Atletiektrainer, hoe hoger het niveau van de Atletiektrainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Atletiektrainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Atletiektrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Atletiektrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Atletiektrainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Atletiektrainer, Atletiektrainer Worden, Opleidingsniveau Atletiektrainer, Scholing Atletiektrainer, Studie Atletiektrainer, Bijscholing Atletiektrainer, Omscholing Atletiektrainer.

Organisaties waar een atletiektrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Atletiektrainer  werkzaam is. Als de Atletiektrainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Atletiek teams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Atletiektrainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Atletiektrainer, Atletiektrainer Worden, Opleidingsniveau Atletiektrainer, Scholing Atletiektrainer, Studie Atletiektrainer, Bijscholing Atletiektrainer, Omscholing Atletiektrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden atletiektrainer

 

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Atletiektrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Atletiektrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Atletiektrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Atletiektrainer. Als de Atletiektrainer al jaren lesgeeft in Atletiek dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Atletiektrainers. Dan zal de Atletiektrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Atletiektrainer, Loon Atletiektrainer, Wat verdien je als Atletiektrainer, Salarisschaal Atletiektrainer, Salarisindicatie Atletiektrainer, Bonus Atletiektrainer, CAO Atletiektrainer, Brutoloon Atletiektrainer, Nettoloon Atletiektrainer, Vakantiedagen Atletiektrainer, Pensioen Atletiektrainer.

Competenties, skills & vaardigheden atletiektrainer

 • Energie
 • Analytisch
 • Organiseren
 • Coachen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Atletiektrainer, Vaardigheden Atletiektrainer, Attitude Atletiektrainer, Kwalificaties Atletiektrainer, Competentieprofiel Atletiektrainer.

Boeken voor het beroep atletiektrainer

Wil je meer weten over het beroep atletiektrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je atletiektrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken atletiektrainer te komen.

Atletiek: boost je professionaliteit | Ariane Caplin

boost je professionaliteit : check of je een competente atletiektrainer bent! - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057184109 | 28 pagina's

Atletiek: boost je professionaliteit 1e druk is een boek van Ariane Caplin uitgegeven bij Academic & Scientific Publishers. ISBN 9789057184109 Check of je een competente trainer bent! gaat over de competenties (in kennis, vaardigheden en attitudes) die je...

Mensen vonden ons op: boeken voor Atletiektrainer, Atletiektrainer ebooks, boek Atletiektrainer.

Persoonstypen atletiektrainer

 

Als Atletiektrainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Atletiektrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Atletiektrainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Atletiektrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Atletiektrainer  een goede waarnemer is. De Atletiektrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Atletiektrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Atletiektrainer, Karakter Atletiektrainer.

Netwerk atletiektrainer

 


De Atletiektrainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Atletie trainer. Zeker als de Atletiektrainer  werkzaam is op een Atletiek club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Atletiektrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Atletiektrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Atletiektrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Atletiektrainer, Medewerkers Atletiektrainer.

Is het beroep atletiektrainer iets voor jou?

Zou je graag atletiektrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als atletiektrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Atletiektrainer, beroepskeuzetest Atletiektrainer, beroep Atletiektrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden atletiektrainer

 

Voor de Atletiektrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Atletiektrainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Atletiek rainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Atletiektrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Atletiektrainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Atletiektrainer zal dan ook meer gaan verdienen.

 

 

Arbeidsmarktperspectief score atletiektrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep atletiektrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Atletiektrainer, Promotie mogelijkheden Atletiektrainer, Carriere Atletiektrainer.

Solliciteren op de functie atletiektrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als atletiektrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor atletiektrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als atletiektrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Atletiektrainer, CV Atletiektrainer, sollicitatie Atletiektrainer.

Interviews met atletiektrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen atletiektrainer

Overzicht

Vacatures atletiektrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Atletiektrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Atletiektrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Atletiektrainer  train je een of meerdere groepen in Atletiek . De Atletiektrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Atletiektrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Atletiektrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Atletiektrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Atletiektrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep