U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Au pair

Au pair worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een au pair? Lees de functieomschrijving.

Een au pair is een inwonende kinderoppas, wiens taken kunnen uiteenlopen van het passen op de kinderen en huisdieren wanneer de ouders er niet zijn tot het runnen van het hele huishouden en het onderwijzen van de kinderen. Meestal werkt een au pair op tijdelijke basis, en minstens de helft van de week.

Vaak wordt men als au pair in het buitenland aangesteld, waardoor men in een geheel andere cultuur terecht komt. Sommige au pairs worden ingehuurd door mensen die oorspronkelijk uit hetzelfde land komen, om te helpen hun kinderen de moeder-cultuur en taal aan te laten houden. Soms kan het zijn dat men bij een gezin van een andere cultuur terecht komt, en toch gevraagd wordt de kinderen de eigen cultuur of taal bij te brengen. Zo ontstaat een uitwisseling van cultuur tussen au pair en gastgezin.

In het buitenland werkt men vaak bij de wat rijkere families, in een buurt waar ook vele andere au pairs aangesteld kunnen zijn, waarvan men ondersteuning kan krijgen. Toch blijft het een hele verantwoordelijkheid om voor de welzijn van een gezin te zorgen, en is elke situatie weer anders. Men heeft een grote voorliefde voor kinderen en tolerantie van de eisen van ouders nodig om het werk vol te kunnen houden. Voor jonge mensen is dit beroep dan ook een tijdelijke keuze, een kans om in het buitenland te wonen voor een aantal maanden met kost en inwoning.

Hoe langer men als au pair werkt, hoe meer ervaring met mensen en diverse leefomgevingen men opdoet, wat voor sommigen een reden kan zijn om het werk te blijven doen.

Mensen vonden ons op: Job Au pair, Baan Au pair, Au pair Worden, Functie-eisen Au pair, Verantwoordelijkheden Au pair, Functieprofiel Au pair, Wat doet een Au pair, Werken als Au pair.

Au pair worden: Opleiding tot au pair

Een au pair kan met een middelbare-school diploma al aan de slag. Voor de meer prestigieuze banen kan er een diploma in opvoedkunde of dergelijk gevraagd worden, maar ervaring is veel belangrijker om het vertrouwen van ouders te kunnen wekken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Au pair, Au pair Worden, Opleidingsniveau Au pair, Scholing Au pair, Studie Au pair, Bijscholing Au pair, Omscholing Au pair.

Organisaties waar een au pair doorgaans werkzaam is

Een au pair werkt voor een gezin, in een groot huis, waarbij beide ouders vaak weg zijn en de kinderen vaak nog jong zijn, zelfs mogelijk babies. Omdat elk gezin anders in elkaar zit, is er geen typische situatie waarin een au pair terecht kan komen, en kan er dus ook geen verwachting van de organisatie zijn. In dit opzicht is het aannemen van een baan als au pair een echt avontuur, een sprong in het diepe.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Au pair, Au pair Worden, Opleidingsniveau Au pair, Scholing Au pair, Studie Au pair, Bijscholing Au pair, Omscholing Au pair.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden au pair

Hoewel het salaris van een au pair erg laag kan lijken, zijn er veel voordelen die niet in geld uitgedrukt zijn. Zo krijgt men onderdak en eten, kan men vaak van het transport van de werkgever gebruik maken, en zijn er veel dingen waar men geen geld uit aan hoeft te geven. Al deze besparingen laten het 'zakgeld' van de au pair in een ander licht zien. Natuurlijk zijn er ook de uitzonderlijke gevallen waarbij au pairs veel meer verdienen dan tussen de 200 en 1000 euro, maar dat komt maar een enkele keer voor, en alleen bij au pairs met de juiste connecties en een uitstekend CV.

Mensen vonden ons op: Salaris Au pair, Loon Au pair, Wat verdien je als Au pair, Salarisschaal Au pair, Salarisindicatie Au pair, Bonus Au pair, CAO Au pair, Brutoloon Au pair, Nettoloon Au pair, Vakantiedagen Au pair, Pensioen Au pair.

Competenties, skills & vaardigheden au pair

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • om kunnen gaan met kinderen en ouders
 • gemakkelijk in een gezin kunnen integreren
 • verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen
Mensen vonden ons op: Kennis Au pair, Vaardigheden Au pair, Attitude Au pair, Kwalificaties Au pair, Competentieprofiel Au pair.

Boeken voor het beroep au pair

Wil je meer weten over het beroep au pair? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je au pair bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken au pair te komen.

The Au Pair | Emma Rous

A spellbinding mystery full of dark family secrets - Engels | E-book | 9780349419077

*****NOW AN INTERNATIONAL BESTSELLER*** **COSMOPOLITAN 'BOOKS OF 2019 TO BRING TO YOUR BOOKCLUB' **'Entrancing, compelling, atmospheric, reminiscent of Daphne du Maurier. A beautiful read that delivers a shocking and satisfying ending'Liv Constantine, bes...

Au pair : roman | Willem Frederik Hermans

Nederlands | Druk: 21 | Paperback | 9789023462873 | 448 pagina's

Kunstgeschiedenis en Frans, dat wil de negentienjarige, 1 meter 92 lange Paulina uit Vlissingen studeren. En niet in Amsterdam, zoals haar nichtje Klara, die in een angstaanjagend kraakpand samenwoont met de veertigjarige, drummende taalwetenschapper Bart...

De au pair | Maartje Fleur

Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789021016399 | 272 pagina's

Wat als de liefde van je leven niet het geluk brengt waar je op hoopte..? Caroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois, in hun kapitale villa aan de rand van het bos. Nu heeft ze de man van haar dr...

Mensen vonden ons op: boeken voor Au pair, Au pair ebooks, boek Au pair.

Persoonstypen au pair

Een au pair brengt veel tijd door in een gezin, en zal grote sociale en ondersteunende vaardigheden moeten bezitten om diens taak goed te kunnen doen. De wil om andere mensen te helpen, in te schatten wat er nodig is en kinderen te verzorgen, is dan ook cruciaal (Gever).

Daarnaast is het belangrijk dat men op het gezin gericht is, en er zich een deel van voelt, zodat men niet de kinderen kwijtraakt of op een andere manier verwaarloost. Een zekere mate van gehechtheid, van beide kanten, kan veel verschil uitmaken in de ervaring van een au pair (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Au pair, Karakter Au pair.

Netwerk au pair

De au pair heeft voornamelijk met diens werkgever, de ouders, contact, en hun kind(eren). Daarnaast kan het zijn dat er met andere au pairs in de buurt of via de school kennis gemaakt en soms zelfs samen gewerkt kan worden. Ook kan het, afhankelijk van de rol van de au pair in het huishouden, dat de au pair op school met de docent overlegt over het kind in plaats van de ouders. Dit is zeer afhankelijk van de mate van betrokkenheid die de ouders met hun kind voelen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Au pair, Medewerkers Au pair.

Is het beroep au pair iets voor jou?

Zou je graag au pair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als au pair bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Au pair, beroepskeuzetest Au pair, beroep Au pair kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden au pair

Er zijn niet veel mensen die een au pair kunnen betalen, aangezien men veel geld en een groot huis nodig hebt om iemand meer-dan-fulltime in dienst te hebben. Er is dan ook meer kans om in het buitenland een baan te vinden dan hier in Nederland.

Als men eenmaal een eerste baan als au pair weet te krijgen, kan men met goed gedrag en een prijzende referentie-brief bij een ander gezin terechtkomen dat mogelijk meer kan betalen. Een echte doorgroeimogelijkheid kan dit niet genoemd worden, omdat men enkel voor een uiterst rijk iemand kan komen te werken, wat de taakbeschrijving niet substantieel zou dienen te veranderen.

Arbeidsmarktperspectief score au pair

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep au pair. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Au pair, Promotie mogelijkheden Au pair, Carriere Au pair.

Solliciteren op de functie au pair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als au pair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor au pair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als au pair. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Au pair, CV Au pair, sollicitatie Au pair.

Interviews met au pair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen au pair

Vacatures au pair

Op zoek naar een nieuwe baan als Au pair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Au pair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een au pair is een inwonende kinderoppas, wiens taken kunnen uiteenlopen van het passen op de kinderen en huisdieren wanneer de ouders er niet zijn tot het runnen van het hele huishouden en het onderwijzen van de kinderen. Meestal werkt een au pair op tijdelijke basis, en minstens de helft van de week. Vaak wordt men als au pair in het buitenland aangesteld, waardoor men in een geheel andere cultuur terecht komt.

Beoordeling Au pair

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Au pair' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Au pair

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep