U bevindt zich hier: Home » Beroepen » AutoCAD-tekenaar

AutoCAD-tekenaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een autoCAD-tekenaar? Lees de functieomschrijving.

AutoCAD is een computerprogramma waarin technische tekeningen gemaakt kunnen worden. Het programma wordt onder meer gebruikt voor de architectuur, de bouwkunde, de civiele techniek, de werktuigbouwkunde, enzovoorts. Er zijn talloze toepassingen van het programma te bedenken. De AutoCAD-tekenaar kent het programma van binnen en van buiten, en heeft daarnaast ook specifieke kennis van andere technische processen die relevant zijn voor het product dat hij ontwerpt.

De AutoCAD-tekenaar werkt vaak samen met anderen, en krijgt ook vaak opdrachten van anderen. De taak van de AutoCAD-tekenaar is vooral om een concept in detail uit te tekenen, zodat anderen er een beeld bij kunnen vormen en bekeken kan worden of een ontwerp wenselijk en/of uitvoerbaar is.

Mensen vonden ons op: Job AutoCAD-tekenaar, Baan AutoCAD-tekenaar, AutoCAD-tekenaar Worden, Functie-eisen AutoCAD-tekenaar, Verantwoordelijkheden AutoCAD-tekenaar, Functieprofiel AutoCAD-tekenaar, Wat doet een AutoCAD-tekenaar, Werken als AutoCAD-tekenaar.

AutoCAD-tekenaar worden: Opleiding tot autoCAD-tekenaar

De primaire eis voor de AutoCAD-tekenaar is dat hij of zij het programma kent. Daarnaast is een opleiding in technische richting (meestal hbo werktuigbouwkunde of een dergelijke opleiding) soms wenselijk en meestal een vereiste. Mbo is in sommige gevallen ook voldoende, hoewel deze vacatures vaak weer vragen om werkervaring.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor AutoCAD-tekenaar, AutoCAD-tekenaar Worden, Opleidingsniveau AutoCAD-tekenaar, Scholing AutoCAD-tekenaar, Studie AutoCAD-tekenaar, Bijscholing AutoCAD-tekenaar, Omscholing AutoCAD-tekenaar.

Organisaties waar een autoCAD-tekenaar doorgaans werkzaam is

De AutoCAD-tekenaar werkt mogelijk voor iedere organisatie die technische ontwerpen maakt. Dit kan een bedrijf in de installatietechniek, de riolering, de civiele techniek, de werktuigbouwkunde, enzovoorts zijn. De AutoCAD-tekenaar zal zich natuurlijk wel moeten specificeren om aan werk te komen, maar mogelijkheden zijn er in overvloed.

Mensen vonden ons op: Studeren voor AutoCAD-tekenaar, AutoCAD-tekenaar Worden, Opleidingsniveau AutoCAD-tekenaar, Scholing AutoCAD-tekenaar, Studie AutoCAD-tekenaar, Bijscholing AutoCAD-tekenaar, Omscholing AutoCAD-tekenaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden autoCAD-tekenaar

AutoCAD-tekenaars werken vaak freelance. Freelancers kunnen voor hun diensten zomaar meer dan veertig euro per uur, soms richting de honderd euro per uur vragen voor hun diensten. Een maandloon kan zodoende zomaar boven de 6000 euro liggen. AutoCAD-tekenaars in vaste dienst hebben vanzelfsprekend meer zekerheid, maar een lager loon. Maar ook in vaste dienst kan het maandloon uiteenlopen van een krappe 2000 per maand tot ruim 6000 per maand. Een goede AutoCAD-tekenaar is waardevol, en een organisatie die dat onderkent zal de werknemer ook belonen.

Mensen vonden ons op: Salaris AutoCAD-tekenaar, Loon AutoCAD-tekenaar, Wat verdien je als AutoCAD-tekenaar, Salarisschaal AutoCAD-tekenaar, Salarisindicatie AutoCAD-tekenaar, Bonus AutoCAD-tekenaar, CAO AutoCAD-tekenaar, Brutoloon AutoCAD-tekenaar, Nettoloon AutoCAD-tekenaar, Vakantiedagen AutoCAD-tekenaar, Pensioen AutoCAD-tekenaar.

Competenties, skills & vaardigheden autocad-tekenaar

 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis AutoCAD-tekenaar, Vaardigheden AutoCAD-tekenaar, Attitude AutoCAD-tekenaar, Kwalificaties AutoCAD-tekenaar, Competentieprofiel AutoCAD-tekenaar.

Boeken voor het beroep autocad-tekenaar

Wil je meer weten over het beroep autocad-tekenaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je autocad-tekenaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken autocad-tekenaar te komen.

Kinderen geven tekens | Th. Foks-Appelman

de betekenis van kindertekeningen en kinderspel vanuit het perspectief van de analytische psychologie - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789059720503 | 161 pagina's

Wat kan een kindertekening ons vertellen over de emotionele toestand van een kind? Hoe kunnen we in een tekening de signalen herkennen die kinderen ons proberen te geven? In Kinderen geven tekens worden kindertekeningen beschreven en geanalyseerd vanaf de...

AutoCAD 2020 Basisboek MBO Leerboek | Ronald Boeklagen

Basisboek MBO - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492250308 | 512 pagina's

In het basisboek AutoCAD 2020 leert u stapsgewijs de belangrijkste CAD-tekentechnieken voor het 2D-tekenen. De CAD-functies worden uitgebreid behandeld in een prettig leesbare stijl en met veel voorbeelden geïllustreerd. De van oorsprong Nederlandse tekst...

Nieuwe Leestekenwijzer | Peter van der Horst

Handboek voor het gebruik van leestekens en andere tekens - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044136708 | 388 pagina's

Leestekens zijn heel belangrijk. Als ze goed worden toegepast, kunnen ze een tekst begrijpelijker maken. In dit handboek vindt u alle informatie over de 'echte' leestekens, zoals punt, komma, puntkomma, dubbele punt, vraagteken, haakjes, uitroepteken en a...

Mensen vonden ons op: boeken voor AutoCAD-tekenaar, AutoCAD-tekenaar ebooks, boek AutoCAD-tekenaar.

Persoonstypen autoCAD-tekenaar

De AutoCAD-tekenaar is een echte Waarnemer. Hij of zij houdt ervan zich in de technische details van een idee te verdiepen, constant op onderzoek te zijn naar details en telkens bij te blijven leren over een vakgebied.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid AutoCAD-tekenaar, Karakter AutoCAD-tekenaar.

Netwerk autoCAD-tekenaar

De AutoCAD-tekenaar werkt doorgaans samen met andere AutoCAD-tekenaars, omdat de projecten waaraan hij of zij werkt vaak te groot zijn voor individueel werk. Daarnaast staat de AutoCAD-tekenaar mogelijk in contact met gespecialiseerde tekenaars, bijvoorbeeld de betontekenaar en de staaltekenaar, en met de meer commerciëel gerichte beroepen van een organisatie: de technical sales manager of de technisch accountmanager. Soms zal de AutoCAD-tekenaar ook contact hebben met de technisch adviseur/technisch consultant. Onder wiens leiding de AutoCAD-tekenaar staat is moeilijk te zeggen, dat zal per organisatie verschillen.

Mensen vonden ons op: Collega’s AutoCAD-tekenaar, Medewerkers AutoCAD-tekenaar.

Is het beroep autoCAD-tekenaar iets voor jou?

Zou je graag autoCAD-tekenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als autoCAD-tekenaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze AutoCAD-tekenaar, beroepskeuzetest AutoCAD-tekenaar, beroep AutoCAD-tekenaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden autoCAD-tekenaar

Het arbeidsmarktperspectief voor dit beroep is bijzonder goed. Er zijn vacatures in overvloed, voor mbo- zowel als voor hbo-niveau. Voor freelancers is het salaris ook bijzonder goed, en doorgroeimogelijkheden zijn daarmee niet heel relevant. Ze zijn er zeker wel, technisch consultant is een goed voorbeeld van een tevens goed betalende functie.

Arbeidsmarktperspectief score autoCAD-tekenaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep autoCAD-tekenaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten AutoCAD-tekenaar, Promotie mogelijkheden AutoCAD-tekenaar, Carriere AutoCAD-tekenaar.

Solliciteren op de functie autoCAD-tekenaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als autoCAD-tekenaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor autoCAD-tekenaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als autoCAD-tekenaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als AutoCAD-tekenaar, CV AutoCAD-tekenaar, sollicitatie AutoCAD-tekenaar.

Interviews met autoCAD-tekenaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen autoCAD-tekenaar

Vacatures autocad-tekenaar

Op zoek naar een nieuwe baan als AutoCAD-tekenaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor AutoCAD-tekenaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. AutoCAD is een computerprogramma waarin technische tekeningen gemaakt kunnen worden. Het programma wordt onder meer gebruikt voor de architectuur, de bouwkunde, de civiele techniek, de werktuigbouwkunde, enzovoorts. Er zijn talloze toepassingen van het programma te bedenken.

Beoordeling AutoCAD-tekenaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep AutoCAD-tekenaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep AutoCAD-tekenaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

I am a Autocad Tekenaar with 20 years of experience and looking for a new job :).

if anyone needs one, just tell me.

jorge__mendonca@hotmail.com

Thanks

Door: jorge mendonça

Klick Nationale Vacature Bank and you find a job.Gr.

Door: Henri

Reageer op dit beroep