U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Autospuiter

Autospuiter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een autospuiter? Lees de functieomschrijving.

De Autospuiter houdt zich bezig met het verzorgen van de laklaag op een auto. Als deze lak beschadigd is, loopt de auto hogere risico's. Het is daarom belangrijk dat deze beschadigingen verholpen worden. De Autospuiter zorgt er ten eerste voor dat het oppervlak van de auto klaar is om gespoten te worden. Hiervoor is het soms nodig om de auto te schuren, te plamuren of op een andere manier te behandelen.

Als de voorbehandeling gedaan is, moet de Autospuiter er voor zorgen dat de delen van de auto die niet gelakt moeten worden afgedekt zijn en zo niet gespoten kunnen worden. Dan wordt het oppervlak stofvrij gemaakt en mag de Autospuiter eindelijk aan de slag met de spuit. De lak moet egaal over het oppervlak van de auto gespoten worden, soms meerdere keren, waarna de auto er weer als nieuw uit komt te zien.

Soms is het zo dat de Autospuiter op onbeschadigde auto's patronen maakt. Hiervoor heeft de Autospuiter zekere creatieve vaardigheden nodig die die in normale gevallen niet vereist zijn.

Mensen vonden ons op: Job Autospuiter, Baan Autospuiter, Autospuiter Worden, Functie-eisen Autospuiter, Verantwoordelijkheden Autospuiter, Functieprofiel Autospuiter, Wat doet een Autospuiter, Werken als Autospuiter.

Autospuiter worden: Opleiding tot autospuiter

Om Autospuiter te worden volgt men een vakopleiding Autospuiter op een ROC of bij een Carrosseriebedrijf.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Autospuiter, Autospuiter Worden, Opleidingsniveau Autospuiter, Scholing Autospuiter, Studie Autospuiter, Bijscholing Autospuiter, Omscholing Autospuiter.

Organisaties waar een autospuiter doorgaans werkzaam is

De Autospuiter werkt bij een garage of bij een ander soort autobedrijf. Dit zijn bedrijven in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Autospuiter, Autospuiter Worden, Opleidingsniveau Autospuiter, Scholing Autospuiter, Studie Autospuiter, Bijscholing Autospuiter, Omscholing Autospuiter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden autospuiter

Een startend Autospuiter zal een salaris van rond de €1450 ontvangen. Dit salaris zal oplopen als men Eerste Autospuiter wordt binnen een bedrijf, of als de Autospuiter op een andere, meer specialistische en creatieve manier diensten gaat aanbieden die andere autospuiters niet verzorgen. Dan kan het salaris oplopen tot wel €2450 per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Autospuiter, Loon Autospuiter, Wat verdien je als Autospuiter, Salarisschaal Autospuiter, Salarisindicatie Autospuiter, Bonus Autospuiter, CAO Autospuiter, Brutoloon Autospuiter, Nettoloon Autospuiter, Vakantiedagen Autospuiter, Pensioen Autospuiter.

Competenties, skills & vaardigheden autospuiter

 • Discipline
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Leervermogen
 • Accuratesse
 • Vakkennis (van typen verf en kleuren)
Mensen vonden ons op: Kennis Autospuiter, Vaardigheden Autospuiter, Attitude Autospuiter, Kwalificaties Autospuiter, Competentieprofiel Autospuiter.

Boeken voor het beroep autospuiter

Wil je meer weten over het beroep autospuiter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je autospuiter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken autospuiter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Autospuiter, Autospuiter ebooks, boek Autospuiter.

Persoonstypen autospuiter

De Autospuiter is erop gericht om de lak op de auto zo goed mogelijk aan te brengen, zodat de klant niets te klagen heeft en de auto er weer mooi uit komt te zien (Succesvolle werker). Om dit goed te doen heeft de Autospuiter een goed waarnemingsvermogen nodig, moet hij heel precies kunnen werken en moet hij onderzoeken en bepalen of het metaal van de auto niet te beschadigd is om lak aan te kunnen brengen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Autospuiter, Karakter Autospuiter.

Netwerk autospuiter

De Autospuiter praat met de klant, met zijn baas en met andere Autospuiters als die er zijn. De Autospuiter werkt meestal in een garage en zal daar met de andere medewerkers en de eigenaar te maken hebben.

Mensen vonden ons op: Collega’s Autospuiter, Medewerkers Autospuiter.

Is het beroep autospuiter iets voor jou?

Zou je graag autospuiter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als autospuiter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Autospuiter, beroepskeuzetest Autospuiter, beroep Autospuiter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden autospuiter

Er is voldoende werk te vinden als Autospuiter, vooral als je via de vakopleiding naar een baan gaat zoeken. Dan kan je zo aan het werk. Verder kan je doorgroeien tot Eerste autospuiter of een artistiek Autospuiter worden die de meer exclusieve ontwerpen op een auto gaat maken en dus niet langer (alleen) reparatiewerk doet.

Arbeidsmarktperspectief score autospuiter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep autospuiter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Autospuiter, Promotie mogelijkheden Autospuiter, Carriere Autospuiter.

Solliciteren op de functie autospuiter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als autospuiter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor autospuiter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als autospuiter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Autospuiter, CV Autospuiter, sollicitatie Autospuiter.

Interviews met autospuiter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen autospuiter

Vacatures autospuiter

Op zoek naar een nieuwe baan als Autospuiter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Autospuiter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Autospuiter houdt zich bezig met het verzorgen van de laklaag op een auto. Als deze lak beschadigd is, loopt de auto hogere risico's. Het is daarom belangrijk dat deze beschadigingen verholpen worden.

Beoordeling Autospuiter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Autospuiter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Autospuiter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Als je een BBL opleiding doet en werk zoekt in de week van 18 - 20 uur in de week. Is daar voldoende plek voor ? of kan ik beter een BOL opleiding doen.

 

Door: Ronald M

Veel van de toekomstige autospuiters,weten het verschil niet tussen bol en bbl.Even in het kort  ,BOL is-schooll en stge,BBL-werken en leren.BOL-meer theorie en zelfstudie-BBL-meer practijk,Bol-een baan bij een leerbedrijf is niet verplicht.BBL-je hebt een baan bij een leerbedrijf.Om op je vraag terug te komen.Het is moeilijk om van mijn situatie een antwoord opte geven.Enigste oplossing bedrijven opzoeken en er op af stappen.M.vr.gr.

Door: autospuiter

Reageer op dit beroep