U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Autoverkoper

Autoverkoper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een autoverkoper? Lees de functieomschrijving.

De Autoverkoper adviseert en biedt hulp bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. De Autoverkoper inventariseert de wensen en het budget van de klant en zoekt hier een passende auto bij. De Autoverkoper kan de klant een proefrit laten maken om de auto uit te proberen. Naast het actief verkopen van auto’s houdt de Autoverkoper zich ook bezig met de betaling en het bestellen van de auto bij de importeur. Hierdoor verricht de Autoverkoper ook financiële en administratieve taken.

De relatie tussen de Autoverkoper en de klant is belangrijk. De Autoverkoper moet de klant professioneel en deskundig adviseren. Belangrijk is om hierbij een goede relatie op te bouwen om zo een goede naam te verkrijgen. De klant moet tenslotte niet bij de concurrent een auto gaan kopen.

De Autoverkoper moet beschikken over goede mensenkennis en sociale vaardigheden om zo de behoeften van de klant goed te kunnen inventariseren en te zorgen dat de klant de auto uiteindelijk aanschaft.

Mensen vonden ons op: Job Autoverkoper, Baan Autoverkoper, Autoverkoper Worden, Functie-eisen Autoverkoper, Verantwoordelijkheden Autoverkoper, Functieprofiel Autoverkoper, Wat doet een Autoverkoper, Werken als Autoverkoper.

Autoverkoper worden: Opleiding tot autoverkoper

Er zijn een aantal specifieke opleidingen om Autoverkoper te kunnen worden, maar ook minder specifieke opleidingen zijn geschikt. Belangrijk is kennis van en interesse in auto’s. Daarnaast kan ook een opleiding als Verkoopspecialist gevolgd worden. Het is belangrijk om de kunst van het verkopen aan te leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Autoverkoper, Autoverkoper Worden, Opleidingsniveau Autoverkoper, Scholing Autoverkoper, Studie Autoverkoper, Bijscholing Autoverkoper, Omscholing Autoverkoper.

Organisaties waar een autoverkoper doorgaans werkzaam is

Meestal werkt de Autoverkoper voor een autodealer. Hier werkt de Autoverkoper zowel in de showroom als op kantoor. In de showroom worden de auto’s actief verkocht en op kantoor worden de financiële en administratieve taken verricht. Een Autoverkoper is werkzaam in de Profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Autoverkoper, Autoverkoper Worden, Opleidingsniveau Autoverkoper, Scholing Autoverkoper, Studie Autoverkoper, Bijscholing Autoverkoper, Omscholing Autoverkoper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden autoverkoper

Het startsalaris van een autoverkoper ligt op ongeveer 1600 euro en kan oplopen naarmate meer ervaring wordt opgedaan. Ook wordt er soms beloond naar prestatie. Dit houdt in dat een Autoverkoper die veel auto’s verkoopt ook meer verdient. Een auto van de zaak hoort ook vaak bij de arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Autoverkoper, Loon Autoverkoper, Wat verdien je als Autoverkoper, Salarisschaal Autoverkoper, Salarisindicatie Autoverkoper, Bonus Autoverkoper, CAO Autoverkoper, Brutoloon Autoverkoper, Nettoloon Autoverkoper, Vakantiedagen Autoverkoper, Pensioen Autoverkoper.

Competenties, skills & vaardigheden autoverkoper

 • Klantgerichtheid
 • Netwerken
 • Sociabiliteit
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Autoverkoper, Vaardigheden Autoverkoper, Attitude Autoverkoper, Kwalificaties Autoverkoper, Competentieprofiel Autoverkoper.

Boeken voor het beroep autoverkoper

Wil je meer weten over het beroep autoverkoper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je autoverkoper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken autoverkoper te komen.

Marketingcommunicatiestrategie incl. toegang tot Prepzone | J.M.G. Floor

reclame, public relations en voorlichting, sponsoring, promoties, direct marketing en dialoogmarketing, winkelcommunicatie, persoonlijke verkoop, evenementen, geïntegreerde communicatie - Nederlandstalig | Hardcover | 2015

Marketingcommunicatiestrategie 7e druk is een boek van J.M.G. Floor uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001834128Marketingcommunicatiestrategie is al jaren hét standaardwerk voor het vakgebied marketingcommunicatie en fungeert zo...

De wet van snuf | Jos Burgers

wat je geeft, krijg je terug - Nederlandstalig | Hardcover | 2013

De royalty's van dit boek gaan naar de stichting Hulphond Nederland Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat je geeft, krijg je terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een po...

Verhandeld | Sophie Hayes

Een loverboy dwong me mijn lichaam te verkopen - Nederlandstalig | Paperback | 2013

Verhandeld is het waargebeurde verhaal van een jonge meid, die op zoek was naar liefde en geborgenheid, maar in plaats daarvan terechtkwam in de prostitutie in een land waarvan ze de taal niet sprak. Sophie heeft het moeilijk: het huwelijk van haar ouders...

Mensen vonden ons op: boeken voor Autoverkoper, Autoverkoper ebooks, boek Autoverkoper.

Persoonstypen autoverkoper

De Autoverkoper moet beschikken over goede sociale vaardigheden en mensenkennis. Contact met de klant is erg belangrijk en de Autoverkoper moet de klant goed kunnen adviseren en overtuigen om de auto aan te schaffen.

Verkooptalent is ook belangrijk als Autoverkoper, evenals het kunnen signaleren van de wensen en behoeften van de klant. De Autoverkoper moet zowel interesse hebben in mensen als in auto’s.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Autoverkoper, Karakter Autoverkoper.

Netwerk autoverkoper

Een Autoverkoper werkt meestal voor een leidinggevende. Daarnaast is vooral de relatie met de klant belangrijk. De Autoverkoper moet een goede naam verkrijgen en een klantenkring opbouwen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Autoverkoper, Medewerkers Autoverkoper.

Is het beroep autoverkoper iets voor jou?

Zou je graag autoverkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als autoverkoper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Autoverkoper, beroepskeuzetest Autoverkoper, beroep Autoverkoper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden autoverkoper

Er is voldoende werk te vinden als Autoverkoper. De doorgroeimogelijkheden zijn vaak wel beperkt.

Arbeidsmarktperspectief score autoverkoper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep autoverkoper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Autoverkoper, Promotie mogelijkheden Autoverkoper, Carriere Autoverkoper.

Solliciteren op de functie autoverkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als autoverkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor autoverkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als autoverkoper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Autoverkoper, CV Autoverkoper, sollicitatie Autoverkoper.

Interviews met autoverkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen autoverkoper

Vacatures autoverkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Autoverkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Autoverkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Autoverkoper adviseert en biedt hulp bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. De Autoverkoper inventariseert de wensen en het budget van de klant en zoekt hier een passende auto bij. De Autoverkoper kan de klant een proefrit laten maken om de auto uit te proberen.

Beoordeling Autoverkoper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Autoverkoper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Autoverkoper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep