U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Badmeester

Badmeester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een badmeester? Lees de functieomschrijving.

Een badmeester is iemand die toezicht houdt bij het zwembad. Hij is werkzaam in zwembaden of op stranden (alhoewel daar vaker een reddingsbrigade werkzaam is). De badmeester let op het water en de zwemmers, kijkt of alles goed verloopt, beantwoordt vragen van mensen die het zwembad bezoeken en houdt toezicht over alle baden (en de eventuele glijbanen). Als er iemand in gevaar is of bijna verdrinkt springt de badmeester in het water om het desbetreffende persoon te helpen, redden en/of reanimeren. Daarnaast is hij het aanspreekpunt in het zwembad en treedt hij ook op als er ongewone dingen gebeuren of opstootjes in het zwembad zijn.

Het beroep van Badmeester is een zeer verantwoordelijke baan omdat de badmeester letterlijk verantwoordelijk kan zijn voor het redden van een mensenleven. Daarom is het noodzakelijk dat de badmeester stressbestendig is, een goede conditie heeft, bovengemiddeld goed kan zwemmen en in het bezit is van een EHBO en reanimatie diploma.

De badmeester is de belangrijkste persoon in een zwembad en de enige autoriteit. Gasten moeten ten alle tijden luisteren naar de badmeester. Daarnaast heeft de badmeester de bevoegdheid om, indien het nodig is, mensen uit het zwembad te verwijderen.

De badmeester is over het algemeen te herkennen aan speciale kleding en aan het fluitje waarop hij blaast als hij mensen ergens op wil wijzen.

 

Mensen vonden ons op: Job Badmeester, Baan Badmeester, Badmeester Worden, Functie-eisen Badmeester, Verantwoordelijkheden Badmeester, Functieprofiel Badmeester, Wat doet een Badmeester, Werken als Badmeester.

Badmeester worden: Opleiding tot badmeester

Voor het beroep van badmeester is over het algemeen een behaalde diploma aan een erkende opleiding tot badmeester en/of zwemdocent benodigd. Deze opleiding duurt vier jaar en is te behalen op het cios. Ook moet de badmeester over een EHBO en reanimatie diploma beschikken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Badmeester, Badmeester Worden, Opleidingsniveau Badmeester, Scholing Badmeester, Studie Badmeester, Bijscholing Badmeester, Omscholing Badmeester.

Organisaties waar een badmeester doorgaans werkzaam is

De badmeester werkt voornamelijk in zwembaden. Hij kan eventueel ook op een strand als strandwacht werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Badmeester, Badmeester Worden, Opleidingsniveau Badmeester, Scholing Badmeester, Studie Badmeester, Bijscholing Badmeester, Omscholing Badmeester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden badmeester

Een badmeester die rond de 40 uur per week werkt heeft een gemiddeld maandloon van €1690,00. Een badmeester werkt conform de gewone CAO.

Mensen vonden ons op: Salaris Badmeester, Loon Badmeester, Wat verdien je als Badmeester, Salarisschaal Badmeester, Salarisindicatie Badmeester, Bonus Badmeester, CAO Badmeester, Brutoloon Badmeester, Nettoloon Badmeester, Vakantiedagen Badmeester, Pensioen Badmeester.

Competenties, skills & vaardigheden badmeester

 • Energie
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Sociabiliteit
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Conflicten beheersen
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Badmeester, Vaardigheden Badmeester, Attitude Badmeester, Kwalificaties Badmeester, Competentieprofiel Badmeester.

Boeken voor het beroep badmeester

Wil je meer weten over het beroep badmeester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je badmeester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken badmeester te komen.

De verschrikkelijke badmeester | Jozua Douglas

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789026133428 | 208 pagina's

Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes. Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is gr...

De verschrikkelijke badmeester - dwarsligger (compact formaat) | Jozua Douglas

Nederlands | Druk: 1 | Dwarsligger | 9789049805067 | 381 pagina's

De dwarsligger 'De verschrikkelijke badmeester' van Jozua Douglas is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2013! Ook werden er van het boek al meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerb...

De verschrikkelijke badmeester | Jozua Douglas

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789026135378 | 209 pagina's

Dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers. Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes. Maar Lev vindt hem...

Mensen vonden ons op: boeken voor Badmeester, Badmeester ebooks, boek Badmeester.

Persoonstypen badmeester

Een badmeester moet goed opletten of alles in het zwembad verloopt zoals het hoort te verlopen. Hij moet op alle baden een oogje in het zeil houden en in actie komen als er een opstootje is, als iemand een vraag heeft of als er iemand in de moeilijkheden zit. (waarnemer)

De badmeester moet accuraat kunnen werken, communicatief vaardig zijn, over een goede conditie beschikken en in stressvolle situaties meteen beslissingen kunnen nemen. Hij moet onafhankelijk zijn en niet bang zijn om op te treden als mensen ongehoord gedrag vertonen (bemiddelaar). Ook kan het voorkomen dat de badmeester mensen van de verdrinking moet redden. Daarom is het beroep van badmeester een zeer verantwoordelijke baan en niet voor iedereen weggelegd. (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Badmeester, Karakter Badmeester.

Netwerk badmeester

Het netwerk van de badmeester bestaat voornamelijk uit zijn collega's (als die aanwezig zijn) en de gasten die in het zwembad aanwezig zijn. Hij beantwoord vragen van de gasten, komt in actie als er opstootjes zijn, geeft advies en aanwijzingen en is, als er gevaarlijke situaties ontstaan, meteen ter plaatse.

Over het algemeen is de badmeester zelfstandig aan het werk. Daarnaast kan hij wel in aanraking komen met andere mensen in het team van het zwembad (bijvoorbeeld de verkoper van snacks, de kaartjesverkopers, de zwemleraren e.d.).

Mensen vonden ons op: Collega’s Badmeester, Medewerkers Badmeester.

Is het beroep badmeester iets voor jou?

Zou je graag badmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als badmeester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Badmeester, beroepskeuzetest Badmeester, beroep Badmeester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden badmeester

Omdat badmeester één van de belangrijkste beroepen in het zwembad is heeft de badmeester met zijn beroep vrijwel het maximale bereikt. Wel kan hij naast het beroep van badmeester andere verantwoordelijkheden en taken krijgen of nemen door ook aan de slag te gaan als strandwacht, zwemleraar of zweminstructeur.

Arbeidsmarktperspectief score badmeester

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep badmeester. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Badmeester, Promotie mogelijkheden Badmeester, Carriere Badmeester.

Solliciteren op de functie badmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als badmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor badmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als badmeester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Badmeester, CV Badmeester, sollicitatie Badmeester.

Interviews met badmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen badmeester

Vacatures badmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Badmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Badmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een badmeester is iemand die toezicht houdt bij het zwembad. Hij is werkzaam in zwembaden of op stranden (alhoewel daar vaker een reddingsbrigade werkzaam is). De badmeester let op het water en de zwemmers, kijkt of alles goed verloopt, beantwoordt vragen van mensen die het zwembad bezoeken en houdt toezicht over alle baden (en de eventuele glijbanen).

Beoordeling Badmeester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Badmeester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Badmeester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Door: jo

Reageer op dit beroep