U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Badminton trainer

Badminton trainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een badminton trainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als badmintontrainer train je een of meerder groepen in badminton. De Badmintontrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Badmintontrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.    

Ook is het aan de Badmintontrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.    

De Badmintontrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Badmintontrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.    

Mensen vonden ons op: Job Badminton trainer, Baan Badminton trainer, Badminton trainer Worden, Functie-eisen Badminton trainer, Verantwoordelijkheden Badminton trainer, Functieprofiel Badminton trainer, Wat doet een Badminton trainer, Werken als Badminton trainer.

Badminton trainer worden: Opleiding tot badminton trainer

 

De Badmintontrainer kan in principe les geven in Badminton als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Badmintontrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Badmintontrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Badmintontrainer, hoe hoger het niveau van de Badmintontrainer zelf moet zijn .      

Echter, als de Badmintontrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Badmintontrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Badmintontrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.         

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Badmintontrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Badminton trainer, Badminton trainer Worden, Opleidingsniveau Badminton trainer, Scholing Badminton trainer, Studie Badminton trainer, Bijscholing Badminton trainer, Omscholing Badminton trainer.

Organisaties waar een badminton trainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Badmintontrainer werkzaam is. Als de Badmintontrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Badmintonteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Badmintontrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.   

Mensen vonden ons op: Studeren voor Badminton trainer, Badminton trainer Worden, Opleidingsniveau Badminton trainer, Scholing Badminton trainer, Studie Badminton trainer, Bijscholing Badminton trainer, Omscholing Badminton trainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden badminton trainer

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Badmintontrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Badmintontrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Badmintontrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Badmintontrainer. Als de Badmintontrainer al jaren lesgeeft in Badminton dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Badmintontrainers. Dan zal de Badmintontrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Badminton trainer, Loon Badminton trainer, Wat verdien je als Badminton trainer, Salarisschaal Badminton trainer, Salarisindicatie Badminton trainer, Bonus Badminton trainer, CAO Badminton trainer, Brutoloon Badminton trainer, Nettoloon Badminton trainer, Vakantiedagen Badminton trainer, Pensioen Badminton trainer.

Competenties, skills & vaardigheden badminton trainer

 • Energie
 • Kritisch
 • Organiseren
 • Coachen
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Badminton trainer, Vaardigheden Badminton trainer, Attitude Badminton trainer, Kwalificaties Badminton trainer, Competentieprofiel Badminton trainer.

Boeken voor het beroep badminton trainer

Wil je meer weten over het beroep badminton trainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je badminton trainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken badminton trainer te komen.

Badminton 2 in 1 Tacticboard and Training Workbook | Theo Von Taane

Tactics/strategies/drills for trainer/coaches, notebook, training, exercise, exercises, drills, practice, exercise course, tutorial, winning strategy, technique, sport club, play moves, coaching instruction, learn, learning, instructions, tactic, competit - Engels | Druk: 2 | Paperback | 9783734749643 | 62 pagina's

The 2 in 1 note- and tactic book for fast creation of coaching instructions/game tactics and schemes, doesn't only offer sport specific preprints (playing field and space for notes), but also a cover, usable as a dry erase panel (whiteboard pen is needed)...

3D Badminton 2 in 1 Tacticboard and Training Book | Theo Von Taane

Tactics/strategies/drills for trainer/coaches, notebook, training, exercise, exercises, drills, practice, exercise course, tutorial, winning strategy, technique, sport club, play moves, coaching instruction, learn, learning, instructions, tactic, competit - Engels | Paperback | 9783739233116 | 62 pagina's

The 2 in 1 Tacticboard & Training Workbook for fast creation of coaching instructions/game tactics and schemes, doesn't only offer sport specific preprints (playing field and space for notes), but also a cover, usable as a dry erase panel (whiteboard pen ...

3D Badminton 2 in 1 Taktikboard Und Trainingsbuch | Theo Von Taane

Taktikbuch für Trainer, Spielstrategie, Training, Gewinnstrategie, 3D Badmintonspielfeld, Technik, Übungen, Sportverein, Spielzüge, Trainer, Coach, Coaching Anweisungen, Taktik - Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783739230351 | 62 pagina's

Das 2 in 1 Taktikboard und Trainingsbuch zur schnellen Erstellung von Coaching-Anweisungen/Spieltaktiken und -planen, enthalt nicht nur sportspezifische Vorlagen (Spielfeld und Raum fur Notizen), sondern verfugt auch uber eine wieder beschreibbare Flache ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Badminton trainer, Badminton trainer ebooks, boek Badminton trainer.

Persoonstypen badminton trainer

Als Badmintontrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Badmintontrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Badmintontrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Badmintontrainer ook zien als leider. Bij Badminton wordt er ook meestal in een zaal getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.

Tevens is het zaak dat de Badmintontrainer een goede waarnemer is. De Badmintontrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Badmintontrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.      

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Badminton trainer, Karakter Badminton trainer.

Netwerk badminton trainer

 

 

De Badmintontrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Badmintontrainers. Zeker als de Badmintontrainer werkzaam is op een Badmintonclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Badmintontrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Badmintontrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.    

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Badmintontrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.    

Mensen vonden ons op: Collega’s Badminton trainer, Medewerkers Badminton trainer.

Is het beroep badminton trainer iets voor jou?

Zou je graag badminton trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als badminton trainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Badminton trainer, beroepskeuzetest Badminton trainer, beroep Badminton trainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden badminton trainer

 

Voor de Badmintontrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Badmintontrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Badmintontrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Badmintontrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Badmintontrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Badmintontrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.      

 

Arbeidsmarktperspectief score badminton trainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep badminton trainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Badminton trainer, Promotie mogelijkheden Badminton trainer, Carriere Badminton trainer.

Solliciteren op de functie badminton trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als badminton trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor badminton trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als badminton trainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Badminton trainer, CV Badminton trainer, sollicitatie Badminton trainer.

Interviews met badminton trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen badminton trainer

 • Volleybal trainer
 • Softbal trainer
 • Honkbal trainer

Vacatures badminton trainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Badminton trainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Badminton trainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als badmintontrainer train je een of meerder groepen in badminton. De Badmintontrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Badmintontrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Badminton trainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Badminton trainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Badminton trainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep