U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bagagemedewerker

Bagagemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bagagemedewerker? Lees de functieomschrijving.

De Bagagemedewerker is verantwoordelijk voor de afhandeling van de bagage van passagiers. Hierbij werkt de Bagagemedewerker meestal op een luchthaven. Passagiers die op reis gaan met het vliegtuig nemen vaak bagage mee die apart in het vliegtuig geladen wordt. Dit is een belangrijk logistiek proces waarin de rol van de Bagagemedewerker van groot belang is. De juiste bagage moet namelijk wel op tijd in het juiste vliegtuig terecht komen.

 

De belangrijkste taak van de Bagagemedewerker is het laden en lossen van de bagage uit de vliegtuigen. Dit is fysiek zwaar werk en moet vaak binnen een bepaalde tijd omdat het vliegtuig om een vaste tijd weer moet vertrekken. De medewerker haalt de bagage uit het vliegtuig en zet deze in speciale karren. Hierna gaat de nieuwe bagage vanaf de aangeleverde karren weer in het vliegtuig. De bagagemedewerker is vaak ook verantwoordelijk voor het verplaatsen van deze karren.  Hierbij moeten deze karren naar de juiste plek gereden worden zodat de bagage weer bij de passagiers terecht komt.

 

Voor dit proces is het belangrijk dat de bagage en de karren juist gecodeerd worden. De bagagemedewerker ziet er op toe dat dit goed gebeurt en kent de verschillende codes die gebruikt worden. De medewerker is daarnaast fysiek sterk, kan goed onder druk werken en kent een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat hij ook de karren moet verplaatsen, is een rijbewijs meestal verplicht.

Mensen vonden ons op: Job Bagagemedewerker, Baan Bagagemedewerker, Bagagemedewerker Worden, Functie-eisen Bagagemedewerker, Verantwoordelijkheden Bagagemedewerker, Functieprofiel Bagagemedewerker, Wat doet een Bagagemedewerker, Werken als Bagagemedewerker.

Bagagemedewerker worden: Opleiding tot bagagemedewerker

Er wordt geen specifieke opleiding gevraagd om als Bagagemedewerker aan de slag te kunnen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bagagemedewerker, Bagagemedewerker Worden, Opleidingsniveau Bagagemedewerker, Scholing Bagagemedewerker, Studie Bagagemedewerker, Bijscholing Bagagemedewerker, Omscholing Bagagemedewerker.

Organisaties waar een bagagemedewerker doorgaans werkzaam is

De Bagagamedewerker is meestal werkzaam bij een luchthaven of een organisatie die mensen inhuren die op een luchthaven komen te werken. Dit zijn meestal profit organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bagagemedewerker, Bagagemedewerker Worden, Opleidingsniveau Bagagemedewerker, Scholing Bagagemedewerker, Studie Bagagemedewerker, Bijscholing Bagagemedewerker, Omscholing Bagagemedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bagagemedewerker

Over het salaris van de Bagagemedewerker is weinig bekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Bagagemedewerker, Loon Bagagemedewerker, Wat verdien je als Bagagemedewerker, Salarisschaal Bagagemedewerker, Salarisindicatie Bagagemedewerker, Bonus Bagagemedewerker, CAO Bagagemedewerker, Brutoloon Bagagemedewerker, Nettoloon Bagagemedewerker, Vakantiedagen Bagagemedewerker, Pensioen Bagagemedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden bagagemedewerker

 • Energie
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Bagagemedewerker, Vaardigheden Bagagemedewerker, Attitude Bagagemedewerker, Kwalificaties Bagagemedewerker, Competentieprofiel Bagagemedewerker.

Boeken voor het beroep bagagemedewerker

Wil je meer weten over het beroep bagagemedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bagagemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bagagemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bagagemedewerker, Bagagemedewerker ebooks, boek Bagagemedewerker.

Persoonstypen bagagemedewerker

De Bagagemedewerker moet fysiek sterk zijn, goed onder druk kunnen werken en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben (Succesvolle werker). Daarnaast moet de Bagagemedewerker energiek en productief zijn (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bagagemedewerker, Karakter Bagagemedewerker.

Netwerk bagagemedewerker

De Bagagemedewerker werkt veel samen met andere Bagagemedewerkers tijdens het laden en lossen en werkt onder leiding van zijn leidinggevende die vertelt welke vliegtuigen geladen en gelost moeten worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bagagemedewerker, Medewerkers Bagagemedewerker.

Is het beroep bagagemedewerker iets voor jou?

Zou je graag bagagemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bagagemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bagagemedewerker, beroepskeuzetest Bagagemedewerker, beroep Bagagemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bagagemedewerker

Er is voldoende vraag naar Bagagemedewerkers. Er wordt wereldwijd steeds meer per vliegtuig gereisd en de afhandeling van bagage wordt dan ook steeds belangrijker en uitgebreider.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bagagemedewerker, Promotie mogelijkheden Bagagemedewerker, Carriere Bagagemedewerker.

Solliciteren op de functie bagagemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bagagemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bagagemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bagagemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bagagemedewerker, CV Bagagemedewerker, sollicitatie Bagagemedewerker.

Interviews met bagagemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bagagemedewerker

Vacatures bagagemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bagagemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bagagemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bagagemedewerker is verantwoordelijk voor de afhandeling van de bagage van passagiers. Hierbij werkt de Bagagemedewerker meestal op een luchthaven. Passagiers die op reis gaan met het vliegtuig nemen vaak bagage mee die apart in het vliegtuig geladen wordt.

Beoordeling Bagagemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bagagemedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bagagemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep