U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Baliemedewerker

Baliemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een baliemedewerker? Lees de functieomschrijving.

De Baliemedewerker is het eerste aanspreekpunt voor klanten of bezoekers van een organisatie. Een Baliemedewerker kan in een aantal verschillende sectoren aan het werk. In de verschillende sectoren, zoals de zorg of de overheid, heeft men een andere manier van werken en zijn de taken van de Baliemedewerker dus ook anders. Echter voor elke sector geldt dat de Baliemedewerker een ondersteunende kracht is die mensen ontvangt en op weg helt en allerhande zaken regelt, meestal administratief van aard.

Een Baliemedewerker zit bijna altijd achter de computer, tegenover de klant. Er zijn een aantal dingen die de klant kan vragen, waarvoor de Baliemedewerker alle protocollen moet weten. Als een vraag buiten deze protocollen valt, zal de Baliemedewerker eerst alleen, en daarna pas met hulp van anderen, het probleem proberen op te lossen. Het is belangrijk om zelfstandig te kunnen werken, om met de kennis over de procedures de klant te kunnen helpen.

Tegenover de klant stelt de Baliemedewerker zich behulpzaam en professioneel op. Sommige klanten kunnen wat minder geduldig zijn, en het is dus belangrijk dat de Baliemedewerker met mensen om kan gaan, en goed uit kan leggen wat er aan de hand is of wat er moet gebeuren. Hierbij moet hij stressbestendig zijn en zorgvuldig te werk gaan om geen fouten te maken en de klant zo goed mogelijk te helpen. De zwaarte van dit aspect van het werk zal per functie verschillen.

Mensen vonden ons op: Job Baliemedewerker, Baan Baliemedewerker, Baliemedewerker Worden, Functie-eisen Baliemedewerker, Verantwoordelijkheden Baliemedewerker, Functieprofiel Baliemedewerker, Wat doet een Baliemedewerker, Werken als Baliemedewerker.

Baliemedewerker worden: Opleiding tot baliemedewerker

De Baliemedewerker heeft vaak een MBO diploma nodig, liefst in Administratie, maar ervaring als Baliemedewerker of in een soortgelijke functie kan soms al voldoende zijn voor een baan. Zolang men maar op minimaal MBO niveau werkt en denkt maakt het hebben van een diploma over het algemeen niet veel uit.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Baliemedewerker, Baliemedewerker Worden, Opleidingsniveau Baliemedewerker, Scholing Baliemedewerker, Studie Baliemedewerker, Bijscholing Baliemedewerker, Omscholing Baliemedewerker.

Organisaties waar een baliemedewerker doorgaans werkzaam is

Een Baliemedewerker kan bijna overal terecht waar contact is tussen bezoeker en organisatie. Dit kan dus bij de gemeente zijn, in de zorg, maar ook in een groothandel. Er zijn vele verschillende organisaties die een Baliemedewerker nodig hebben, en die hebben allemaal een andere werkmethode en sfeer.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Baliemedewerker, Baliemedewerker Worden, Opleidingsniveau Baliemedewerker, Scholing Baliemedewerker, Studie Baliemedewerker, Bijscholing Baliemedewerker, Omscholing Baliemedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden baliemedewerker

Het salaris van een Baliemedewerker kan verschillen van €1208 tot €2068 per maand, waarbij iemand met meer ervaring meer verdient dan iemand zonder ervaring. De arbeidsvoorwaarden die een Baliemedewerker kan verwachten zijn afhankelijk van de branche waarin men terechtkomt en zijn dus moeilijk te voorspellen.

Mensen vonden ons op: Salaris Baliemedewerker, Loon Baliemedewerker, Wat verdien je als Baliemedewerker, Salarisschaal Baliemedewerker, Salarisindicatie Baliemedewerker, Bonus Baliemedewerker, CAO Baliemedewerker, Brutoloon Baliemedewerker, Nettoloon Baliemedewerker, Vakantiedagen Baliemedewerker, Pensioen Baliemedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden baliemedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Flexibiliteit
 • Anticiperen
 • Behulpzaam
 • Communicatief vaardig
 • Sociale vaardigheden
Mensen vonden ons op: Kennis Baliemedewerker, Vaardigheden Baliemedewerker, Attitude Baliemedewerker, Kwalificaties Baliemedewerker, Competentieprofiel Baliemedewerker.

Boeken voor het beroep baliemedewerker

Wil je meer weten over het beroep baliemedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je baliemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken baliemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Baliemedewerker, Baliemedewerker ebooks, boek Baliemedewerker.

Persoonstypen baliemedewerker

De Baliemedewerker staat tussen de klant en de ondernemer in, en moet daarom tussen de twee partijen kunnen bemiddelen, om zo de beste oplossing te kunnen vinden (Bemiddelaar). Verder gaat het er om dat de klant bij de balie zo snel en goed mogelijk wordt geholpen door de Baliemedewerker en daarmee tevreden zijn weg kan vervolgen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Baliemedewerker, Karakter Baliemedewerker.

Netwerk baliemedewerker

De Baliemedewerker praat vooral met de klanten die aan de balie komen, maar ook met de andere medewerkers in het bedrijf. Dit vooral als het werk van de Baliemedewerker ook het doorsturen of opvangen van mensen betreft. Hoeveel contact er is, en met welke soort personen, is afhankelijk van de positie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Baliemedewerker, Medewerkers Baliemedewerker.

Is het beroep baliemedewerker iets voor jou?

Zou je graag baliemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als baliemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Baliemedewerker, beroepskeuzetest Baliemedewerker, beroep Baliemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden baliemedewerker

Er zijn veel mogelijkheden voor een Baliemedewerker om aan werk te komen, omdat er in zo veel verschillende sectoren Baliemedewerkers nodig zijn. Vooral met de goede achtergrond voor de sector is het niet moeilijk om een baan te vinden. Vanuit de functie als Baliemedewerker kan men zich opwerken tot een leidinggevende of coördinator van Baliemedewerkers, of op een andere manier de expertise leren te gebruiken.

Arbeidsmarktperspectief score baliemedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep baliemedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Baliemedewerker, Promotie mogelijkheden Baliemedewerker, Carriere Baliemedewerker.

Solliciteren op de functie baliemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als baliemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor baliemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als baliemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Baliemedewerker, CV Baliemedewerker, sollicitatie Baliemedewerker.

Interviews met baliemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen baliemedewerker

Vacatures baliemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Baliemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Baliemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Baliemedewerker is het eerste aanspreekpunt voor klanten of bezoekers van een organisatie. Een Baliemedewerker kan in een aantal verschillende sectoren aan het werk. In de verschillende sectoren, zoals de zorg of de overheid, heeft men een andere manier van werken en zijn de taken van de Baliemedewerker dus ook anders.

Beoordeling Baliemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Baliemedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Baliemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik heb dit vak heel lang uitgeoefend in Nederland en hb het met plezier gedaan. in het bedrijf Akjax Brandbeveiliging. Woon momenteel in Suriname hier hb ik t ook met heel veel plezier gedaan.

Groetjes,

Rita

 

Door: Alberg Rita

Hallo Rita,ik denk dat je goed met mensen om kan gaan en positief ingesteld ben.Heel belangrijk voor de functie.Gr.Ronnie

Door: Ronnie

Ik ben het volledig eens met Ronnie..M.vr.gr.

Door: Katja

Zou dit beroep ook als zzp-er kunnen worden uitgeoefend?

Door: berie

Reageer op dit beroep