U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Balletdocent

Balletdocent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een balletdocent? Lees de functieomschrijving.

Een Balletdocent is iemand die balletles geeft. Met ‘ballet’ wordt vaak klassiek ballet bedoeld. Dit is een academische dans met heel sierlijke bewegingen en het staan op de punten van de voet. 
 
De Balletdocent traint de dansers, houdt zich bezig met het instuderen en repeteren van dansproducties. Ze bewaakt de danstechnische kwaliteit tijdens de uitvoeringen.
 
Ze selecteert ook nieuwe dansers tijdens audities, geeft haar voorkeuren aan voor dansers voor producties en overlegt met choreagraven, de artistieke staf en decoorbouwers. Bovendien houdt ze nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied bij.
 
Een Balletdocent werkt meestal met kinderen (meestal meisjes) of met jong-volwassenen.
 
Mensen vonden ons op: Job Balletdocent, Baan Balletdocent, Balletdocent Worden, Functie-eisen Balletdocent, Verantwoordelijkheden Balletdocent, Functieprofiel Balletdocent, Wat doet een Balletdocent, Werken als Balletdocent.

Balletdocent worden: Opleiding tot balletdocent

Het vergt jaren training om een goede balletdanser te worden. Als je ook les wilt geven, moet je ook didactische vakken volgen. Je moet een erkende opleiding volgen aan een balletacademie. In Nederland zijn er twee balletacademies: het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Nationale Balletacademie in Amsterdam. De balletopleiding maakt deel uit van het hoger onderwijs.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Balletdocent, Balletdocent Worden, Opleidingsniveau Balletdocent, Scholing Balletdocent, Studie Balletdocent, Bijscholing Balletdocent, Omscholing Balletdocent.

Organisaties waar een balletdocent doorgaans werkzaam is

Een Balletdocent kan werken bij de lokale dansschool, of bij grotere organisaties zoals het Nationaal Ballet. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Balletdocent, Balletdocent Worden, Opleidingsniveau Balletdocent, Scholing Balletdocent, Studie Balletdocent, Bijscholing Balletdocent, Omscholing Balletdocent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden balletdocent

Een Balletdocent verdient tussen de €2000,- en €3000,- bruto per maand. Dit bedrag is indicatief; het hangt af van de werkplek van de docent en haar of zijn werkervaring en leeftijd.
 
Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn materialen op kosten van de werkgever, een werktelefoon en verzekeringen.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Balletdocent, Loon Balletdocent, Wat verdien je als Balletdocent, Salarisschaal Balletdocent, Salarisindicatie Balletdocent, Bonus Balletdocent, CAO Balletdocent, Brutoloon Balletdocent, Nettoloon Balletdocent, Vakantiedagen Balletdocent, Pensioen Balletdocent.

Competenties, skills & vaardigheden balletdocent

 • Resultaatgerichtheid
 • Coachen
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Visie
Mensen vonden ons op: Kennis Balletdocent, Vaardigheden Balletdocent, Attitude Balletdocent, Kwalificaties Balletdocent, Competentieprofiel Balletdocent.

Boeken voor het beroep balletdocent

Wil je meer weten over het beroep balletdocent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je balletdocent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken balletdocent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Balletdocent, Balletdocent ebooks, boek Balletdocent.

Persoonstypen balletdocent

Een Balletdocent is een waarnemer en een gever.
 
De Balletdocent bezit diepgaande kennis over haar vakgebied. Ze heeft een sterke motivatie om te werken en is analytisch, eerlijk en intellectueel. Ze is onafhankelijk en objectief (waarnemer).
Tevens is de Balletdocent sociaal, kan ze zich goed inleven in de gevoelens van anderen en is ze behulpzaam (gever).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Balletdocent, Karakter Balletdocent.

Netwerk balletdocent

Een Balletdocent werkt samen met de hele artistieke staf van een productie. Denk aan decoorbouwers, kostuummakers, grime-medewerkers, theaterprogrammeurs, productiemedewerkers enzovoort. Natuurlijk behoren ook de dansers tot haar netwerk.

Mensen vonden ons op: Collega’s Balletdocent, Medewerkers Balletdocent.

Is het beroep balletdocent iets voor jou?

Zou je graag balletdocent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als balletdocent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Balletdocent, beroepskeuzetest Balletdocent, beroep Balletdocent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden balletdocent

Het is moeilijk om er tussen te komen in de danswereld. Er zijn weinig vacatures. Indien je echter een goed diploma op zak hebt en veel ervaring hebt, zijn er kansen (in binnen- en buitenland).
Natuurlijk zijn de baankansen voor iemand die bij een lokale dansschool wil werken beter dan de baankansen voor iemand die bij het Nationaal Ballet wil.
 
Er zijn weinig doorgroeimogelijkheden. Bij meer ervaring en goed functioneren kun je meewerken aan grotere producties.  
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Balletdocent, Promotie mogelijkheden Balletdocent, Carriere Balletdocent.

Solliciteren op de functie balletdocent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als balletdocent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor balletdocent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als balletdocent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Balletdocent, CV Balletdocent, sollicitatie Balletdocent.

Interviews met balletdocent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen balletdocent

Vacatures balletdocent

Op zoek naar een nieuwe baan als Balletdocent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Balletdocent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Balletdocent is iemand die balletles geeft. Met ‘ballet’ wordt vaak klassiek ballet bedoeld. Dit is een academische dans met heel sierlijke bewegingen en het staan op de punten van de voet.

Beoordeling Balletdocent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Balletdocent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Balletdocent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep