U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bandenmonteur

Bandenmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bandenmonteur? Lees de functieomschrijving.

Een bandenmonteur (de)monteert banden van personen- of vrachtauto’s. Een bandenmonteur is vaak in dienst van een garage of autoservicecentrum en kan vast of tijdelijk in dienst zijn. In de wisseling van de winter of zomerperiode trekken veel garages of autoservicecentra’s tijdelijke bandenmonteurs aan om de zomer of winterbanden van hun klanten te demonteren. Omdat er in deze periodes veel werk is voor de bandenmonteur in tegenstelling tot de rest van het jaar betreft het hier vaak een tijdelijke aanstelling. In deze gevallen is het werk seizoensgebonden te noemen. Naast het monteren en demonteren van banden kan de bandenmonteur contact hebben met de klanten van het bedrijf waar de bandenmonteur werkzaam is. Om bijvoorbeeld bepaalde specificaties of wensen door te krijgen, bestellingen te plaatsen of om af te rekenen. Alhoewel een bandenmonteur een erg specifieke functie is hebben veel bandenmonteurs nog andere voorkomende werkzaamheden binnen het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Hierbij valt te denken aan schoonmaak en magazijn werkzaamheden. Een bandenmonteur dient ten eerste affiniteit te hebben met auto’s dit is erg belangrijk omdat een bandenmonteur constant met auto’s bezig is. Verder dient deze klantvriendelijk en technisch te zijn en moet goed met zijn handen kunnen werken. 

 

 

Mensen vonden ons op: Job Bandenmonteur, Baan Bandenmonteur, Bandenmonteur Worden, Functie-eisen Bandenmonteur, Verantwoordelijkheden Bandenmonteur, Functieprofiel Bandenmonteur, Wat doet een Bandenmonteur, Werken als Bandenmonteur.

Bandenmonteur worden: Opleiding tot bandenmonteur

Er bestaan geen specifieke bandenmonteuren opleidingen in Nederland. Dit komt omdat het verwisselen van banden makkelijk en ongeschoold werk is. Veel garages en autoservicecentra’s leiden de bandenmonteuren zelf intern op. Bij algemene automonteur opleidingen (veelal MBO) is het verwisselen van banden een vast onderdeel van het les programma. Mensen met deze opleiding kunnen dan ook goed aan de slag als bandenmonteur. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bandenmonteur, Bandenmonteur Worden, Opleidingsniveau Bandenmonteur, Scholing Bandenmonteur, Studie Bandenmonteur, Bijscholing Bandenmonteur, Omscholing Bandenmonteur.

Organisaties waar een bandenmonteur doorgaans werkzaam is

Een bandenmonteur is werkzaam bij een garage of autoservicecentrum. Dit zijn profit organisaties. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bandenmonteur, Bandenmonteur Worden, Opleidingsniveau Bandenmonteur, Scholing Bandenmonteur, Studie Bandenmonteur, Bijscholing Bandenmonteur, Omscholing Bandenmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bandenmonteur

Een bandenmonteur verdient doorgaans tussen de 900 en 1700 bruto per maand. Op het moment dat een bandenmonteur langer in dienst is en andere extra werkzaamheden naast het monteren van banden krijgt kan het salaris oplopen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bestaan uit vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en korting op de serivices van het bedrijf waar de bandenmonteur werkzaam is.

 

 
Mensen vonden ons op: Salaris Bandenmonteur, Loon Bandenmonteur, Wat verdien je als Bandenmonteur, Salarisschaal Bandenmonteur, Salarisindicatie Bandenmonteur, Bonus Bandenmonteur, CAO Bandenmonteur, Brutoloon Bandenmonteur, Nettoloon Bandenmonteur, Vakantiedagen Bandenmonteur, Pensioen Bandenmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden bandenmonteur

 • Klantgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Technisch ingesteld zijn
Mensen vonden ons op: Kennis Bandenmonteur, Vaardigheden Bandenmonteur, Attitude Bandenmonteur, Kwalificaties Bandenmonteur, Competentieprofiel Bandenmonteur.

Boeken voor het beroep bandenmonteur

Wil je meer weten over het beroep bandenmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bandenmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bandenmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bandenmonteur, Bandenmonteur ebooks, boek Bandenmonteur.

Persoonstypen bandenmonteur

Bij de werkzaamheden van de bandenmonteur staat het precies en snel werken centraal. Een bandenmonteur moet een goed oog voor detail hebben en van aanpakken weten. De persoonskenmerken die hierbij passen zijn dan ook de perfectionist en de succesvolle werker

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bandenmonteur, Karakter Bandenmonteur.

Netwerk bandenmonteur

Een bandenmonteur werkt samen met andere bandenmonteurs of automonteurs en staat onder de filiaalchef of hoofdmonteur. Soms kan een bandenmonteur contact hebben met de klanten van het bedrijf waar hij werkzaam is.  Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de klanten hun auto op komen halen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bandenmonteur, Medewerkers Bandenmonteur.

Is het beroep bandenmonteur iets voor jou?

Zou je graag bandenmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bandenmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bandenmonteur, beroepskeuzetest Bandenmonteur, beroep Bandenmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bandenmonteur

Naar bandenmonteurs is vaak vraag. Nu is er om bandenmonteur te worden geen specifieke opleiding vereist. Dit betekend dat veel mensen bandenmonteur kunnen worden. Dit gecombineerd met het feit dat veel garages en autoservicecentra’s vaak alleen in bepaalde periodes van het jaar extra bandenmonteurs aannemen zorgt ervoor dat het arbeidsperspectief gemiddeld is. Een baan als bandenmonteur krijgen is niet moeilijk maar het gaat hier vaak om seizoenswerk. Een vaste aanstelling krijgen is lastiger.  Eenmaal vast begonnen als bandenmonteur kan er vaak binnen een garage of autoservicecentrum doorgegroeid worden naar fullservice monteur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de inzet en de kwaliteiten van de desbetreffende medewerker. 

 

Arbeidsmarktperspectief score bandenmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bandenmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bandenmonteur, Promotie mogelijkheden Bandenmonteur, Carriere Bandenmonteur.

Solliciteren op de functie bandenmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bandenmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bandenmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bandenmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bandenmonteur, CV Bandenmonteur, sollicitatie Bandenmonteur.

Interviews met bandenmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bandenmonteur

Vacatures bandenmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bandenmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bandenmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bandenmonteur (de)monteert banden van personen- of vrachtauto’s. Een bandenmonteur is vaak in dienst van een garage of autoservicecentrum en kan vast of tijdelijk in dienst zijn. In de wisseling van de winter of zomerperiode trekken veel garages of autoservicecentra’s tijdelijke bandenmonteurs aan om de zomer of winterbanden van hun klanten te demonteren.

Beoordeling Bandenmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bandenmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bandenmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep