U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Banketbakker

Banketbakker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een banketbakker? Lees de functieomschrijving.

De Banketbakker is een bakker die gespecialiseerd is in het maken van zoete producten zoals gebak, koek en suikerwerk. Een zelfstandig Banketbakker kan zelf beslissen wat hij maakt en moet daarvoor zelf de benodigde ingrediënten bij elkaar verzamelen. In een bakkerij met een baas wordt de Banketbakker veteld wat hij moet maken, en worden de ingrediënten door iemand anders besteld, gekocht en aangeleverd.

De kern van het werk van de  Banketbakker is natuurlijk de voorbereiding en het bakken zelf. Voor dit proces heeft men zowel lichamelijke kracht nodig als discipline. De Banketbakker moet er goed voor zorgen dat de ingrediënten in de juiste combinaties worden gebruikt en dat het baksel een soepele consistentie heeft. Ook moet het mengsel goed gevormd worden, zodat het er uiteindelijk uit komt te zien zoals het hoort. Als dit goed zit, wordt alles (indien nodig) gebakken. Er moet dan goed opgelet worden dat alle apparatuur goed werkt, en dat het product precies goed gebakken is. Dit alles gebeurt in de vroege ochtend, zodat alle zoetwaren op tijd klaar staan voor de opening van de winkel. Nadien is het vaak ook nog de taak van de Banketbakker om de gebruikte apparatuur schoon te maken.

Een goede Banketbakker verzint zelf nieuwe recepten en producten.

Mensen vonden ons op: Job Banketbakker, Baan Banketbakker, Banketbakker Worden, Functie-eisen Banketbakker, Verantwoordelijkheden Banketbakker, Functieprofiel Banketbakker, Wat doet een Banketbakker, Werken als Banketbakker.

Banketbakker worden: Opleiding tot banketbakker

Om Banketbakker te worden heeft men een MBO diploma in Bakkerij nodig. Zonder zo'n soort diploma moet men zich langzaam opwerken tot positie van Banketbakker in een bakkerij en eerst langere tijd ander bakkerswerk doen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Banketbakker, Banketbakker Worden, Opleidingsniveau Banketbakker, Scholing Banketbakker, Studie Banketbakker, Bijscholing Banketbakker, Omscholing Banketbakker.

Organisaties waar een banketbakker doorgaans werkzaam is

De Banketbakker werkt in een bakkerij die door een gerund wordt eigenaar wordt, door de Banketbakker zelf of onderdeel is van een keten. Als de waren op dezelfde plaats gemaakt en verkocht worden, is vaak sprake van een ambachtelijke bakkerij. Als men in een productiehal werkt, dan werkt men bij een industriële bakkerij.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Banketbakker, Banketbakker Worden, Opleidingsniveau Banketbakker, Scholing Banketbakker, Studie Banketbakker, Bijscholing Banketbakker, Omscholing Banketbakker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden banketbakker

Als Banketbakker begint men vaak met een salaris dat gelijkstaat aan het minimumloon, wat (afhankelijk van leeftijd) ongeveer rond de €1000 zal uitkomen. In een eigen bakkerij bestaat de kans dat de Banketbakker wel €2250 of meer per maand gaat verdienen, afhankelijk van de klanten die men binnen weet te halen en vast te houden.

Mensen vonden ons op: Salaris Banketbakker, Loon Banketbakker, Wat verdien je als Banketbakker, Salarisschaal Banketbakker, Salarisindicatie Banketbakker, Bonus Banketbakker, CAO Banketbakker, Brutoloon Banketbakker, Nettoloon Banketbakker, Vakantiedagen Banketbakker, Pensioen Banketbakker.

Competenties, skills & vaardigheden banketbakker

 • Discipline
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Aandacht voor hygiëne
 • Innovatief
 • Commercieel inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Banketbakker, Vaardigheden Banketbakker, Attitude Banketbakker, Kwalificaties Banketbakker, Competentieprofiel Banketbakker.

Boeken voor het beroep banketbakker

Wil je meer weten over het beroep banketbakker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je banketbakker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken banketbakker te komen.

De banketbakker | Cees Holtkamp

Het Grote Banketbakkersboek - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789080568457 | 328 pagina's

Meer dan 300 recepten van de klassiek geschoolde banketbakker Cees Holtkamp. Voor het eerst in ruim vijftig jaar een Nederlands banketbakkersboek....

De kleine banketbakker | Jonah Freud

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789080568471 | 106 pagina's

De kleine banketbakker is bedoeld voor alle mensen vanaf 5 jaar oud die graag de lekkerste koekjes, toetjes en taartjes zelf willen maken....

Bakken met Niels | Niels van Til

ontdek de banketbakker in jezelf - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789079859573 | 198 pagina's

Bakken met Niels. Bakken met Niels haalt de ware banketbakker in jou naar boven. Een boek vol heerlijke recepten, inspiratie en uitgebreide bakstappen maken het bakken tot een feest voor iedereen. Van ervaren bakker tot beginner, met dit bakboek bij de ha...

Mensen vonden ons op: boeken voor Banketbakker, Banketbakker ebooks, boek Banketbakker.

Persoonstypen banketbakker

De Banketbakker heeft, afhankelijk van de functie, een groot creatief vermogen nodig, om zo lekkere en aantrekkelijke nieuwe zoetwaren te bedenken (Romanticus). Omdat deze zoetwaren er goed (en hetzelfde) uit moeten zien is het belangrijk dat de Banketbakker nauwkeurig en gedisciplineerd te werk gaat, om zo de perfecte zoetwaren te kunnnen creëeren (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Banketbakker, Karakter Banketbakker.

Netwerk banketbakker

Als hij voor een bakkerij werkt, heeft een Banketbakker bijna alleen contact met de andere bakkers in het bedrijf. Als hij voor zichzelf werkt is er ook veel contact met leveranciers, eventueel andere bakkers en met de klanten die langskomen. Het netwerk van een Banketbakker kan dus erg verschillen, afhankelijk van de positie die hij heeft.

Mensen vonden ons op: Collega’s Banketbakker, Medewerkers Banketbakker.

Is het beroep banketbakker iets voor jou?

Zou je graag banketbakker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als banketbakker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Banketbakker, beroepskeuzetest Banketbakker, beroep Banketbakker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden banketbakker

De arbeidsmarkt voor de Banketbakker is gunstig, aangezien er altijd wel Bakkers nodig zijn en men vaak vanuit de opleiding al goed werk kan vinden. Doorgroeien kan alleen als men besluit zelfstandig ondernemer te worden.

Arbeidsmarktperspectief score banketbakker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep banketbakker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Banketbakker, Promotie mogelijkheden Banketbakker, Carriere Banketbakker.

Solliciteren op de functie banketbakker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als banketbakker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor banketbakker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als banketbakker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Banketbakker, CV Banketbakker, sollicitatie Banketbakker.

Interviews met banketbakker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen banketbakker

Vacatures banketbakker

Op zoek naar een nieuwe baan als Banketbakker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Banketbakker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Banketbakker is een bakker die gespecialiseerd is in het maken van zoete producten zoals gebak, koek en suikerwerk. Een zelfstandig Banketbakker kan zelf beslissen wat hij maakt en moet daarvoor zelf de benodigde ingrediënten bij elkaar verzamelen. In een bakkerij met een baas wordt de Banketbakker veteld wat hij moet maken, en worden de ingrediënten door iemand anders besteld, gekocht en aangeleverd.

Beoordeling Banketbakker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Banketbakker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Banketbakker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Door: bamie

Banketbakker,heerlijk,smakelijk en creatief beroep.Ik zal niet anders willen 

Door: Alfred

Hard werken .lange dagen.slecht betaald

Door: jan

Hard werken,lange dagen,ben ik het mee eens.Slecht betaald,valt reuze mee.Gr.

Door: Henri

Als je iets wil bereiken moet men overal en om het even in wat voor sector hard werken. Tegenover lange dagen (indien je dat zou wensen) staat een meer dan gemiddeld loon waarvan de meeste mensen enkel maar van kunnen dromen.

 

Door: Patrick

Ik ben het volledig eens met Patrick,H.Gr.

Door: Johan

leuk onderwerp

:)

Door: bas

cool

Door: jens

Reageer op dit beroep