U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Barbediende

Barbediende worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een barbediende? Lees de functieomschrijving.

De Barbediende werkt in een horecagelegenheid. De Barbediende werkt hier achter de bar en serveert drankjes. Dit kunnen zowel alcoholische als non-alcoholische drankjes zijn. De barbediende kan vaak ook cocktails en shakes maken. De Barbediende heeft een goede kennis van de beschikbare alcoholische en non-alcoholische dranken, hoe zij geserveerd moeten worden en hoe zij bereid moeten worden.

De Barbediende neemt bestelling op van klanten die direct aan de bar zitten of van obers en serveersters die de bestellingen van de klant hebben opgenomen en de drankjes vervolgens aan de klant serveren. Niet alle barbedienden hebben dus direct contact met de klant. Toch moet de Barbediende wel klantvriendelijk zijn en aan de wensen en behoeften van de klant willen voldoen.

De Barbediende moet affiniteit hebben met de horeca. De Barbediende kan bij diverse horecagelegenheden werkzaam zijn. Denk hierbij aan de bar in een restaurant of hotel, een kroeg of in een uitgaansgelegenheid.

Mensen vonden ons op: Job Barbediende, Baan Barbediende, Barbediende Worden, Functie-eisen Barbediende, Verantwoordelijkheden Barbediende, Functieprofiel Barbediende, Wat doet een Barbediende, Werken als Barbediende.

Barbediende worden: Opleiding tot barbediende

Om aan de slag te kunnen als Barbediende is geen specifieke opleiding nodig. De Barbediende leert in de praktijk alles wat de barbediende nodig heeft. Ervaring in de horeca is vaak wel een pre.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Barbediende, Barbediende Worden, Opleidingsniveau Barbediende, Scholing Barbediende, Studie Barbediende, Bijscholing Barbediende, Omscholing Barbediende.

Organisaties waar een barbediende doorgaans werkzaam is

De Barbediende werkt bij een horecagelegenheid. Dit kan een bar in een hotel of restaurant zijn, maar ook in een kroeg of andere uitgaansgelegenheid. De Barbediende is altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Barbediende, Barbediende Worden, Opleidingsniveau Barbediende, Scholing Barbediende, Studie Barbediende, Bijscholing Barbediende, Omscholing Barbediende.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden barbediende

De Barbediende verdient tussen de €1600,- en €2200,-.

Mensen vonden ons op: Salaris Barbediende, Loon Barbediende, Wat verdien je als Barbediende, Salarisschaal Barbediende, Salarisindicatie Barbediende, Bonus Barbediende, CAO Barbediende, Brutoloon Barbediende, Nettoloon Barbediende, Vakantiedagen Barbediende, Pensioen Barbediende.

Competenties, skills & vaardigheden barbediende

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Barbediende, Vaardigheden Barbediende, Attitude Barbediende, Kwalificaties Barbediende, Competentieprofiel Barbediende.

Boeken voor het beroep barbediende

Wil je meer weten over het beroep barbediende? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je barbediende bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken barbediende te komen.

1886 Catalog of the French Bronze Foundry of F. Barbedienne of Paris | Schiffer Publishing, Ltd.

Recompenses Obtenues Dans Les Expositions Universelles De Londres, De Paris, De Vienne, D'Amsterdam Et D'Anvers - Franstalig | Druk: New title | Paperback | 9780887407055 | 96 pagina's

A reprint of the original 1886 catalog of bronzes from the House of Barbedienne is reproduced with original selling prices in French francs and dimensions plus the line drawings which depict many of these famous works. Barbedienne was one of the foremost ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Barbediende, Barbediende ebooks, boek Barbediende.

Persoonstypen barbediende

De Barbediende moet klantvriendelijk zijn en aan de wensen en behoeften van de klant willen voldoen (Gever). Wel moet de Barbediende een harde werker zijn en energiek en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). Werken in de horeca is vaak zwaar en de Barbediende maakt soms lange dagen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Barbediende, Karakter Barbediende.

Netwerk barbediende

De Barbediende heeft contact met de klant of heeft contact met de obers en serveersters die de bestellingen opnemen en de drankjes bij de klant brengen. Daarnaast heeft de Barbediende ook te maken met een leidinggevende of manager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Barbediende, Medewerkers Barbediende.

Is het beroep barbediende iets voor jou?

Zou je graag barbediende willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als barbediende bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Barbediende, beroepskeuzetest Barbediende, beroep Barbediende kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden barbediende

Er is veel vraag naar horecapersoneel. Het arbeidsmarktperspectief voor de Barbediende is dan ook gunstig. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor de Barbediende vaak in de vorm van meer verantwoordelijkheden, zoals het afsluiten.

Arbeidsmarktperspectief score barbediende

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep barbediende. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Barbediende, Promotie mogelijkheden Barbediende, Carriere Barbediende.

Solliciteren op de functie barbediende

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als barbediende dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor barbediende belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als barbediende. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Barbediende, CV Barbediende, sollicitatie Barbediende.

Interviews met barbediende

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen barbediende

Vacatures barbediende

Op zoek naar een nieuwe baan als Barbediende? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Barbediende. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Barbediende werkt in een horecagelegenheid. De Barbediende werkt hier achter de bar en serveert drankjes. Dit kunnen zowel alcoholische als non-alcoholische drankjes zijn.

Beoordeling Barbediende

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Barbediende' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Barbediende

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep