U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Barbier

Barbier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een barbier? Lees de functieomschrijving.

Barbier is oud beroep dat al bestond bij de Egyptenaren. De Barbier verzorgt, scheert en knipt snorren en baarden. Ook is de Barbier vaak een herenkapper. De naam Barbier komt van het Latijnse woord barba. Dat betekent baard. Het werk van de Barbier was bijvoorbeeld bekend tijdens de Middeleeuwen. Hier werd het beroep vaak gecombineerd met dat van chirurgijn, een geneesheer en tandarts.

 

De Barbier scheert de baard met een scherp scheermes. Dit scheermes wordt gescherpt op leren banden. Later werd het veiligheidsscheermes en het elektrische scheerapparaat op de markt gebracht. Doordat mensen steeds vaker zelf hun snor en baard konden scheren en verzorgen, verdween het beroep van de Barbier meer en meer. In Europa en Amerika wordt het beroep dan ook nog nauwelijks uitgeoefend. In Afrikaanse en Aziatische landen wordt het beroep nog wel altijd beoefend. Vaak wordt dit op straat gedaan in combinatie met het schoenenpoetsen.

 

Het beroep van de Barbier wordt vaak in een adem genoemd met de kapper. Toch is er een verschil. De kapper knipt enkel het haar, waar de Barbier ook de snor en de baard doet of slechts alleen de snor en de baard doet.

Mensen vonden ons op: Job Barbier, Baan Barbier, Barbier Worden, Functie-eisen Barbier, Verantwoordelijkheden Barbier, Functieprofiel Barbier, Wat doet een Barbier, Werken als Barbier.

Barbier worden: Opleiding tot barbier

De Barbier heeft vaak een opleiding gevolgd tot kapper en de vaardigheden voor het verzorgen en knippen van de baard geleerd. Vroeger werd dit voornamelijk in de praktijk geleerd door in de leer te gaan bij een ervaren Barbier.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Barbier, Barbier Worden, Opleidingsniveau Barbier, Scholing Barbier, Studie Barbier, Bijscholing Barbier, Omscholing Barbier.

Organisaties waar een barbier doorgaans werkzaam is

De Barbier werkte voor een grotere Barbier of richtte zijn eigen zaak op. De Barbier is daarom vaak een zelfstandig ondernemer. De Barbier werkt in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Barbier, Barbier Worden, Opleidingsniveau Barbier, Scholing Barbier, Studie Barbier, Bijscholing Barbier, Omscholing Barbier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden barbier

Tegenwoordig wordt het beroep van Barbier bijna niet meer beoefend in de Westerse landen. Om deze reden kan er geen goede salarisindicatie gegeven worden. Waarschijnlijk ligt dit in de buurt van het salaris van een kapper.

Mensen vonden ons op: Salaris Barbier, Loon Barbier, Wat verdien je als Barbier, Salarisschaal Barbier, Salarisindicatie Barbier, Bonus Barbier, CAO Barbier, Brutoloon Barbier, Nettoloon Barbier, Vakantiedagen Barbier, Pensioen Barbier.

Competenties, skills & vaardigheden barbier

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Financieel bewustzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Barbier, Vaardigheden Barbier, Attitude Barbier, Kwalificaties Barbier, Competentieprofiel Barbier.

Boeken voor het beroep barbier

Wil je meer weten over het beroep barbier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je barbier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken barbier te komen.

Schorem | Jelle Mollema

Haarsnijder en barbier - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789492077103 | 208 pagina's

Geen gezeik; knippen en scheren! Stap terug in de tijd, stap binnen bij Schorem Haarsnijder en Barbier in Rotterdam. Nu is er het boek. Met in-your-face fotografie en ongelogen dialogen. Fotograaf Jelle Mollema volgde de barbiers en haarsnijders twee jaar...

Triomf en tragiek der castraten | Patrick Barbier

de bizarre geschiedenis van de mannelijke sopranen uit de zeventiende en achttiende eeuw - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789022982471 | 269 pagina's

De auteur schetst een fascinerend beeld van dit intrigerende fenomeen uit de muziek geschiedenis. De bizarre geschiedenis van de mannelijke sopranen uit de 17e en 18e eeuw....

The Complete Unauthorized Guide to Vintage Barbie Dolls (R) & Fashions | Hillary James

with Barbie*R & Skipper*R Fashions and the Whole Family of Barbie Dolls*R - Engels | Druk: New title | Paperback | 9780764325120 | 159 pagina's

Since her introduction in 1959, Barbie*R has reigned supreme in the world of dolls, and today she is collected by young and old alike. Over 275 beautiful color photos illustrate this complete listing of Barbie, her friends, and their many outfits and acce...

Mensen vonden ons op: boeken voor Barbier, Barbier ebooks, boek Barbier.

Persoonstypen barbier

De Barbier moet gevoelig zijn voor de behoeften van anderen (Gever). De Barbier moet goed kunnen inschatten wat de klant wil en aan de wensen van de klant voldoen. Ook is het belangrijk dat de Barbier succesvol kan ondernemen (Succesvolle werker) en een harde werker is.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Barbier, Karakter Barbier.

Netwerk barbier

Voor de Barbier is het vooral belangrijk om een goede klantenkring op te bouwen. Veel klanten zorgt voor veel inkomsten en is belangrijk voor het succes van de zaak. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Barbier, Medewerkers Barbier.

Is het beroep barbier iets voor jou?

Zou je graag barbier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als barbier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Barbier, beroepskeuzetest Barbier, beroep Barbier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden barbier

Het beroep van Barbier wordt in Europa en Amerika bijna niet meer beoefend. Wel zijn er nog Barbiers in verschillende Aziatische en Afrikaans landen.

Arbeidsmarktperspectief score barbier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep barbier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Barbier, Promotie mogelijkheden Barbier, Carriere Barbier.

Solliciteren op de functie barbier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als barbier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor barbier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als barbier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Barbier, CV Barbier, sollicitatie Barbier.

Interviews met barbier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen barbier

Vacatures barbier

Op zoek naar een nieuwe baan als Barbier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Barbier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Barbier is oud beroep dat al bestond bij de Egyptenaren. De Barbier verzorgt, scheert en knipt snorren en baarden. Ook is de Barbier vaak een herenkapper.

Beoordeling Barbier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Barbier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Barbier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik zoek een herenkapper voor mijn beautysalon in Amsterdam . 

Als iemand een herenkapper kent die opzoek is naar een fulltime baan pls mij bellen svp. 

0628448695

Door: Niloobeauty

Reageer op dit beroep