U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Beatboxer

Beatboxer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een beatboxer? Lees de functieomschrijving.

Een beatboxer is iemand die met zijn mond melodieën, beats, vocalen en allerlei soorten andere geluiden weet te creëren.

De beatboxer weet met alleen zijn mond, lippen, ademhaling, stem en tong geluiden, melodieën en beats te produceren. Hij denkt na over geluiden die hij wil maken en probeert deze vervolgens (eventueel met een microfoon erbij) uit. De beatboxer kan zo in snel tempo meerdere geluiden en melodieën achter elkaar zetten (en eventueel tussendoor zingen) en is op deze manier zijn eigen muziekapparatuur. 

 De beatboxer kan met zijn zelfgemaakte en bedachte geluiden en beats solo (of in groepsverband met andere beatboxers) optreden. Veel beatboxers treden tijdens evenementen op als special acts. Daarnaast heb je ook beatboxers die hun talent gebruiken om een muzikale comedyshow te creëren. Een groot voorbeeld hiervan is de Engelse Beardyman die zijn beatboxskills met live gemaakte muzikale beats en imitaties combineert en hiermee groot succes heeft op vele comedyfestivals. 

Omdat met name de rapmuziek door zijn vrije stijl uitermate geschikt is om op te beatboxen kan de beatboxer naast solo optredens zijn muziek ook gebruiken om een rapper (of rapgroep) te ondersteunen. Hierbij zijn met name de freestyle optredens (waarin de rapper teksten op het moment zelf improviseert en rapt en de beatboxer er ter plekke een beat bij maakt) vrij populair. Ook kan de beatboxer zijn talent gebruiken om geluiden op te nemen voor muziekproducers of tekenfilms. Ook zijn er toneelstukken waarin een beatboxer de voorstelling live van geluiden, beats en melodieën voorziet

Mensen vonden ons op: Job Beatboxer, Baan Beatboxer, Beatboxer Worden, Functie-eisen Beatboxer, Verantwoordelijkheden Beatboxer, Functieprofiel Beatboxer, Wat doet een Beatboxer, Werken als Beatboxer.

Beatboxer worden: Opleiding tot beatboxer

Er is geen opleiding tot beatboxer. De beginnende beatboxer kan met hulp van andere beatboxers of informatie in boeken of op het internet leren beatboxen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Beatboxer, Beatboxer Worden, Opleidingsniveau Beatboxer, Scholing Beatboxer, Studie Beatboxer, Bijscholing Beatboxer, Omscholing Beatboxer.

Organisaties waar een beatboxer doorgaans werkzaam is

De beatboxer werkt zelfstandig of kan met andere beatboxers en/of rappers samenwerken. De beatboxer treedt (afhankelijk van de kant die hij zelf kiest) tijdens o.a. festivals, theaters, op poppodia en in jeugdhonken op.

Daarnaast zijn er ook theatervoorstellingen waar ze beatboxers zoeken om in de voorstelling de live muziek te verzorgen. Hiervoor kan de beatboxer auditie doen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Beatboxer, Beatboxer Worden, Opleidingsniveau Beatboxer, Scholing Beatboxer, Studie Beatboxer, Bijscholing Beatboxer, Omscholing Beatboxer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden beatboxer

Omdat het geld wat de beatboxer per optreden (of gemaakte track) verdient in principe per persoon verschilt valt hier geen precieze indicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Beatboxer, Loon Beatboxer, Wat verdien je als Beatboxer, Salarisschaal Beatboxer, Salarisindicatie Beatboxer, Bonus Beatboxer, CAO Beatboxer, Brutoloon Beatboxer, Nettoloon Beatboxer, Vakantiedagen Beatboxer, Pensioen Beatboxer.

Competenties, skills & vaardigheden beatboxer

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Samenwerken
 • Ambitie
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Beatboxer, Vaardigheden Beatboxer, Attitude Beatboxer, Kwalificaties Beatboxer, Competentieprofiel Beatboxer.

Boeken voor het beroep beatboxer

Wil je meer weten over het beroep beatboxer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je beatboxer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken beatboxer te komen.

World's Okayest Beatboxer | Abookrush Writion

Lined Notebook Journal for Everyone 100 Pages - Engels | Paperback | 9781798411902 | 102 pagina's

...

Beatboxing Is My Life | Dartan Creations+

Beatboxers Notebook Gift - Engels | Bindwijze overig | 9781984314123 | 110 pagina's

This sketchbook is great to doodle, draw and sketch in for kids and teens who love to be creative. Makes the perfect gift for any special occasion like Birthdays and Christmas. Your doodle book is 8.5 x 11 with 108 blank pages, high quality paper and a gl...

I Am Not Retired I'm A Professional Beatboxer Grandpa | Retyre Publishing

Blank Lined Notebook Journal - Engels | Paperback | 9781098859039 | 112 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Beatboxer, Beatboxer ebooks, boek Beatboxer.

Persoonstypen beatboxer

De beatboxer is iemand die, om van zijn muziek te kunnen leven, mensen moet kunnen overtuigen van zijn talent. Alleen dan kan hij grote publiek bereiken. Daarom is het belangrijk dat hij ambitieus te werk gaat, zijn beats en act tot het uiterste perfectioneert, zich veel bezighoudt met netwerken en zichzelf zoveel mogelijk probeert te onwikkelen tijdens het maken van zijn beats en tijdens het performen van zijn optredens. De beatboxer probeert dingen te verbeteren als ze niet goed gaan en geniet ervan als hij een goed optreden heeft gehad. (perfectionist en levensgenieter).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Beatboxer, Karakter Beatboxer.

Netwerk beatboxer

De beatboxer heeft tijdens zijn werkzaamheden het meest te maken met publiek. Zij reageren op zijn muziek en zijn de indicatie of hij een goed of slecht optreden heeft neergezet. Afhankelijk van de reacties van het publiek weet hij op welke voet hij door moet gaan en welke dingen hij moet verbeteren.

Daarnaast kan de beatboxer samenwerken met andere beatboxers of kan hij geluiden, beats en muziek produceren en creëren voor rappers.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Beatboxer, Medewerkers Beatboxer.

Is het beroep beatboxer iets voor jou?

Zou je graag beatboxer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als beatboxer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Beatboxer, beroepskeuzetest Beatboxer, beroep Beatboxer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden beatboxer

Omdat beatboxer een vrij specifiek beroep is en de beatboxer er zelf hard voor moet werken voordat hij geld kan verdienen met het beatboxen is het arbeidsperspectief vrij laag. De beatboxer moet er, overtuigd van zijn eigen talent, hard voor werken om erkent te worden als professionele beatboxer. Om dit te bereiken moet hij hard werken aan zijn podiumpresentatie, zijn talent, zijn show en zijn muziek. Daarnaast moet de beatboxer zoveel mogelijk optredens voor zichzelf proberen te regelen.

Om bekend(er) te worden bij het grote publiek kan de beatboxer meedoen aan beatboxwedstrijden of battles (waarin hij het tegen andere beatboxer opneemt). Als hij hoog in die competitie eindigt is dit goed voor veel publiciteit en dit kan hem meer optredens opleveren.

Daarnaast kan de beatboxer samen gaan werken met (bekende) rappers om zo met het beatboxen geld te kunnen verdienen en naamsbekendheid te genereren. 

 

Arbeidsmarktperspectief score beatboxer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep beatboxer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Beatboxer, Promotie mogelijkheden Beatboxer, Carriere Beatboxer.

Solliciteren op de functie beatboxer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als beatboxer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor beatboxer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als beatboxer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Beatboxer, CV Beatboxer, sollicitatie Beatboxer.

Interviews met beatboxer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen beatboxer

Vacatures beatboxer

Op zoek naar een nieuwe baan als Beatboxer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beatboxer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een beatboxer is iemand die met zijn mond melodieën, beats, vocalen en allerlei soorten andere geluiden weet te creëren. De beatboxer weet met alleen zijn mond, lippen, ademhaling, stem en tong geluiden, melodieën en beats te produceren. Hij denkt na over geluiden die hij wil maken en probeert deze vervolgens (eventueel met een microfoon erbij) uit.

Beoordeling Beatboxer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Beatboxer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Beatboxer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

woowwwww DAT WIST IK NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Door: bitch

Je bent nooit te oud om te leren.

Door: roy

Reageer op dit beroep