U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bedienend Medewerker

Bedienend Medewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bedienend Medewerker? Lees de functieomschrijving.

De Bedienend Medewerker is werkzaam in een horecabedrijf als een restaurant, café, bistro, hotel of lunchroom. De voornaamste taken van een Medewerker Bediening zijn het informeren van de gasten over de producten en diensten van het horecabedrijf, het opnemen en doorgeven van bestellingen, het klaarmaken en serveren van dranken, kleine gerechten en/of snacks en het opmaken van de rekening. De Bedienend Medewerker is tevens medeverantwoordelijk voor het verzorgen van de mise en place (zoal het opdekken van de tafels en het aanvullen van dranken en materialen). Wanneer de gasten hebben afgerekend en zijn vertrokken, zorgt de kelner er voor dat de tafels weer schoon zijn en klaarstaan voor nieuwe gasten. Soms is het tellen van de kassa-inhoud en het afsluiten van de zaak ook onderdeel van de werkzaamheden. De Medewerker Bediening staat over het algemeen onder leiding van een Eerste Medewerker, Assistent-Bedrijfsleider, Floormanager of Bedrijfsleider en werkt nauw samen met andere Bedienend Medewerkers, Bar- en Keukenmedewerkers.

Mensen vonden ons op: Job Bedienend Medewerker, Baan Bedienend Medewerker, Bedienend Medewerker Worden, Functie-eisen Bedienend Medewerker, Verantwoordelijkheden Bedienend Medewerker, Functieprofiel Bedienend Medewerker, Wat doet een Bedienend Medewerker, Werken als Bedienend Medewerker.

Bedienend Medewerker worden: Opleiding tot bedienend Medewerker

Voor de functie van Bedienend medewerker wordt over het algemeen geen specifieke (horeca)opleiding gevraagd. Ervaring is meestal wel gewenst. Veel horecamedewerkers gaan daarom eerst aan de slag als Keukenhulp, Afwasser, Assistent-Bedienend Medewerker of Glazenhaler om zo praktijkervaring op te doen. Van iedere Medewerker Bediening wordt in ieder geval verwacht dat deze communicatief vaardig, flexibel en hardwerkend is. Een certificaat Sociale Hygiëne of Bedrijfshulpverlening (BHV) is veelal een pre.
Voor de horecamedewerker die graag een papiertje op zak heeft of zich verder wil ontwikkelen zijn er op ieder niveau vele cursussen en opleidingen te volgen. Voorbeelden zijn de mbo-opleiding ‘Middelbare Hotelschool’ en de hbo-opleiding ‘Hogere Hotelschool’.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedienend Medewerker, Bedienend Medewerker Worden, Opleidingsniveau Bedienend Medewerker, Scholing Bedienend Medewerker, Studie Bedienend Medewerker, Bijscholing Bedienend Medewerker, Omscholing Bedienend Medewerker.

Organisaties waar een bedienend Medewerker doorgaans werkzaam is

Een Bedienend Medewerker kan aan de slag in onder andere restaurants, cafés, bistro’s, lunchrooms en hotels. De werkzaamheden per bedrijf lopen over het algemeen niet erg uiteen. De werksfeer echter, kan per bedrijf verschillen. Het type gasten en de organisatiestructuur van een bedrijf is hierop erg van invloed. Zo zal er in een luxe restaurant anders met gasten worden omgegaan dan in een bistro en zal in een groot hotel vaker sprake zijn van een stevige hiërarchische structuur dan in een eetcafé.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedienend Medewerker, Bedienend Medewerker Worden, Opleidingsniveau Bedienend Medewerker, Scholing Bedienend Medewerker, Studie Bedienend Medewerker, Bijscholing Bedienend Medewerker, Omscholing Bedienend Medewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bedienend Medewerker

Het salaris van een Medewerker Bediening ligt tussen de € 1350,-  en €1780,- bruto per maand, op basis van een fulltime aanstelling (38 uur). In de meeste horecabedrijven ontvangen de werknemers fooi boven op het salaris. Dit maakt het werken voor de werknemer vaak wat aantrekkelijker. Wat men veel ziet is dat in horecagelegenheden waar veel fooi wordt ontvangen (zoals bij toeristenattracties en strandpaviljoens), de salarissen wat lager liggen. Dit hoeft echter niet per se zo te zijn. Verder heeft een Horecamedewerker recht op 24 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Bedienend Medewerker, Loon Bedienend Medewerker, Wat verdien je als Bedienend Medewerker, Salarisschaal Bedienend Medewerker, Salarisindicatie Bedienend Medewerker, Bonus Bedienend Medewerker, CAO Bedienend Medewerker, Brutoloon Bedienend Medewerker, Nettoloon Bedienend Medewerker, Vakantiedagen Bedienend Medewerker, Pensioen Bedienend Medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden bedienend medewerker

  • Klantgerichtheid
  • Flexibiliteit
  • Stressbestendigheid
  • Sociabiliteit
  • Doorzettingsvermogen
  • Een Bedienend medewerker staat ‘ten dienste’ van de gast. Klantgericht zijn is dus essentieel. Daarnaast is de werkdruk In een horecagelegenheid meestal erg hoog. Van de Medewerker Bediening wordt daarom verwacht dat deze stressbestendig en hardwerkend is. Zonder dergelijke competenties kan een baan als Bedienend Medewerker erg zwaar zijn. Verder is flexibiliteit een vereiste, omdat de diensten regelmatig wisselen en eerder vaak dan eens uitlopen. Ook kan het zijn dat men gevraagd wordt ad hoc in te springen voor een zieke of vertraagde collega.
Mensen vonden ons op: Kennis Bedienend Medewerker, Vaardigheden Bedienend Medewerker, Attitude Bedienend Medewerker, Kwalificaties Bedienend Medewerker, Competentieprofiel Bedienend Medewerker.

Boeken voor het beroep bedienend medewerker

Wil je meer weten over het beroep bedienend medewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bedienend medewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bedienend medewerker te komen.

Gung Ho! | Kenneth H. Blanchard

een overtuigende methode om uw medewerkers te inspireren - Nederlandstalig | Paperback | 2006

Hoe krijg je je mensen zo gemotiveerd en enthousiast dat zij zich volledig inzetten voor hun organisatie? In 'Gung Ho' beschrijven Ken Blanchard en Sheldon Bowles een revolutionaire techniek om persoonlijke betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Het ...

Business bibliotheek - Situationeel leiderschap II en de one minute manager | Kenneth Blanchard

help je medewerkers zichzelf te ontwikkelen en vergroot je effectiviteit - Nederlandstalig | Paperback | 2014

Er bestaat geen perfecte leiderschapsstijl voor managers. Om het beste in een ander naar boven te brengen moet je je leiderschapsstijl aanpassen aan degene aan wie je leiding geeft. Een ondernemer komt bij de One Minute Manager met een p...

De Hoogsensitieve Werknemer | Pieter Offermans

hoe organisaties hun rendement verhogen met hoogsensitieve medewerkers - Nederlandstalig | Paperback | 2015

Eén op de vijf werknemers is hoogsensitief. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze personen uiterst opmerkzaam zijn. Ze pikken een schat aan informatie op en dat maakt hen veelal creatief, intuïtief, bedachtzaam en empathisch.Maar de we...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bedienend Medewerker, Bedienend Medewerker ebooks, boek Bedienend Medewerker.

Persoonstypen bedienend Medewerker

De Medewerker Bediening is enerzijds ontvankelijk voor de wensen en behoeftes van de gasten.  Hij of zij heeft als doel het verzorgen voor een ontspannen en zorgeloze middag en/of avond.  Dit kan alleen als de medewerker in staat is per individu aan te voelen wat de wensen zijn. Anderzijds heeft men in de horeca vaak te maken met lange en zware diensten en veeleisende gasten. Daarom staat de Medewerker Bediening sterk in de schoenen, is optimistisch en laat zich niet snel uit het veld slaan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bedienend Medewerker, Karakter Bedienend Medewerker.

Netwerk bedienend Medewerker

De Medewerker Bediening heeft vanzelfsprekend veel te maken met gasten. Naast contact met de gasten wordt er nauw samengewerkt met collega Medewerkers Bediening en de Barkeeper(s). Samen met de direct leidinggevende zorgen zij ervoor dat het de gast aan niets ontbreekt. De Eerste Medewerker, Floormanager of (Assistent)Bedrijfsleider stuurt de Bedienend Medewerker aan en is het eerste aanspreekpunt voor de medewerker in geval van vragen of problemen. In de keuken heeft de Medewerker Bediening te maken met de koks, die de maaltijden uitgeven in het luik en de afwasser die de afgeruimde borden afwassen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bedienend Medewerker, Medewerkers Bedienend Medewerker.

Is het beroep bedienend Medewerker iets voor jou?

Zou je graag bedienend Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bedienend Medewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bedienend Medewerker, beroepskeuzetest Bedienend Medewerker, beroep Bedienend Medewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bedienend Medewerker

Als Bedienend Medewerker zijn de arbeidsmarktperspectieven goed. Vooral in de zomerperiode worden veel Bedienend Medewerkers gevraagd. Het werkaanbod is daarom wel redelijk seizoensafhankelijk en de lonen zijn niet erg hoog. Het salaris wordt echter vaak wel aangevuld met fooi, dat soms leuk kan oplopen. Doorgroeien naar Eerste Medewerker of Floormanager is ook vaak mogelijk. Van de medewerker wordt dan wel vaak extra inzet, flexibiliteit en bereidheid tot het volgen van cursussen verwacht. Veel Medewerkers bediening beginnen hun carrière met een horeca bijbaan

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bedienend Medewerker, Promotie mogelijkheden Bedienend Medewerker, Carriere Bedienend Medewerker.

Solliciteren op de functie bedienend Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bedienend Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bedienend Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bedienend Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bedienend Medewerker, CV Bedienend Medewerker, sollicitatie Bedienend Medewerker.

Interviews met bedienend Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bedienend Medewerker

Vacatures bedienend medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedienend Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedienend Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bedienend Medewerker is werkzaam in een horecabedrijf als een restaurant, café, bistro, hotel of lunchroom. De voornaamste taken van een Medewerker Bediening zijn het informeren van de gasten over de producten en diensten van het horecabedrijf, het opnemen en doorgeven van bestellingen, het klaarmaken en serveren van dranken, kleine gerechten en/of snacks en het opmaken van de rekening. De Bedienend Medewerker is tevens medeverantwoordelijk voor het verzorgen van de mise en place (zoal het opdekken van de tafels en het aanvullen van dranken en materialen).

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Bedienend Medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bedienend Medewerker' hieronder.

  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bedienend Medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep