U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bedrijfsfinancier Specialist

Bedrijfsfinancier Specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bedrijfsfinancier Specialist? Lees de functieomschrijving.

Als Bedrijfsfinanciering Specialist, ben je gespecialiseerd in zaken als investeringen, obligaties en de risico's die hierbij horen. Wat is de waarde van een investering precies? Wat zijn de risico's erbij? Dit zijn vragen die men met dit beroep zich af vraagt. Wat is de beste keuze tussen drie investeringen? Zijn deze obligaties eigenlijk wel betrouwbaar? Ook dit soort vragen komen voor bij bedrijfsfinanciering en als Specialist houdt men zich alleen maar hier mee bezig. Bij het beroep kan een verantwoordelijkheid snel komen en je moet oplossingsgericht denken.

De functie kan ook inhouden dat het verlies moet worden beperkt, als het al onvermijdelijk is. Vooral in de bankenwereld, waar deze baan sowieso het meest voorkomt, gebeurt dit weleens, omdat een bank meer investeert of leent dan normale bedrijven. Ook het bewaren van de continuïteit van een klant behoort tot de opdrachten. Dat men daarbij de koers van die klant kan bepalen, waardoor de winst wordt vergroot, of het verlies beperkt, is ook een belangrijke taak van een Bedrijfsfinanciering Specialist.

Mensen vonden ons op: Job Bedrijfsfinancier Specialist, Baan Bedrijfsfinancier Specialist, Bedrijfsfinancier Specialist Worden, Functie-eisen Bedrijfsfinancier Specialist, Verantwoordelijkheden Bedrijfsfinancier Specialist, Functieprofiel Bedrijfsfinancier Specialist, Wat doet een Bedrijfsfinancier Specialist, Werken als Bedrijfsfinancier Specialist.

Bedrijfsfinancier Specialist worden: Opleiding tot bedrijfsfinancier Specialist

Een afgeronde HBO of WO opleiding in een economische richting is een voorwaarde voor het beroep. Vaak wordt er ook wat ervaring vereist, dat kan variëren tussen de drie en tien jaar op het gebied van bedrijfsfinanciering. Ook kennis van juridische aspecten worden vaak verwacht.

Er zijn soms echter ook mogelijkheden om als trainee te beginnen. In dat geval wordt men eerst opgeleid door het bedrijf, om vervolgens, niet altijd overigens, een baan aangeboden te krijgen. Hier zijn dezelfde eisen qua opleiding, maar is een stuk minder ervaring nodig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsfinancier Specialist, Bedrijfsfinancier Specialist Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsfinancier Specialist, Scholing Bedrijfsfinancier Specialist, Studie Bedrijfsfinancier Specialist, Bijscholing Bedrijfsfinancier Specialist, Omscholing Bedrijfsfinancier Specialist.

Organisaties waar een bedrijfsfinancier Specialist doorgaans werkzaam is

Het doel van een Bedrijfsfinanciering Specialist is om de winst te verhogen. Daarom zal men ze alleen maar in de commerciële bedrijven tegenkomen. De Specialist werkt voornamelijk bij banken, die veel te maken hebben met kredietverlening.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsfinancier Specialist, Bedrijfsfinancier Specialist Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsfinancier Specialist, Scholing Bedrijfsfinancier Specialist, Studie Bedrijfsfinancier Specialist, Bijscholing Bedrijfsfinancier Specialist, Omscholing Bedrijfsfinancier Specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bedrijfsfinancier Specialist

Salarissen zijn redelijk hoog, maar mocht men als trainee beginnen, is het startersalaris iets lager, namelijk rond de €2500. Salarissen kunnen echter na jaren ervaring flink stijgen, tot bedragen van €7000 per maand. Dit is exclusief 13de maand, vakantiegeld en eventuele bonussen. Ook behoren bedrijfskortingen, leaseauto en mobiel van de zaak meestal tot de arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Bedrijfsfinancier Specialist, Loon Bedrijfsfinancier Specialist, Wat verdien je als Bedrijfsfinancier Specialist, Salarisschaal Bedrijfsfinancier Specialist, Salarisindicatie Bedrijfsfinancier Specialist, Bonus Bedrijfsfinancier Specialist, CAO Bedrijfsfinancier Specialist, Brutoloon Bedrijfsfinancier Specialist, Nettoloon Bedrijfsfinancier Specialist, Vakantiedagen Bedrijfsfinancier Specialist, Pensioen Bedrijfsfinancier Specialist.

Competenties, skills & vaardigheden bedrijfsfinancier specialist

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Communicatief sterk
 • Karakter en pit
 • Snel reactievermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Bedrijfsfinancier Specialist, Vaardigheden Bedrijfsfinancier Specialist, Attitude Bedrijfsfinancier Specialist, Kwalificaties Bedrijfsfinancier Specialist, Competentieprofiel Bedrijfsfinancier Specialist.

Boeken voor het beroep bedrijfsfinancier specialist

Wil je meer weten over het beroep bedrijfsfinancier specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bedrijfsfinancier specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bedrijfsfinancier specialist te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bedrijfsfinancier Specialist, Bedrijfsfinancier Specialist ebooks, boek Bedrijfsfinancier Specialist.

Persoonstypen bedrijfsfinancier Specialist

Een Bedrijfsfinanciering Specialist is productief, doordat hij de winst probeert te verhogen of het verlies probeert te beperken. Hij is betrouwbaar, maar ook kritisch mocht dat nodig zijn en geeft dan ook zijn oordeel. De Bedrijfsfinanciering Specialist is duidelijk aanwezig zodat zijn adviezen zeker opgemerkt worden en heeft een enorme discipline (Perfectionist). Hij koppelt dat aan een enorme ijver en gedrevenheid. Zijn kritische houding gaat samen met zelfverzekerdheid, waardoor het goed overkomt (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bedrijfsfinancier Specialist, Karakter Bedrijfsfinancier Specialist.

Netwerk bedrijfsfinancier Specialist

Als Bedrijfsfinanciering Specialist staat men onder iemand waaraan men moet rapporteren. Het meest komt hij echter in contact met zijn klanten, de bedrijven waaraan krediet verleend wordt of waarin geïnvesteerd wordt. Ook andere Specialisten, waarmee hij samenwerkt, behoren tot het netwerk van een Bedrijfsfinanciering Specialist.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bedrijfsfinancier Specialist, Medewerkers Bedrijfsfinancier Specialist.

Is het beroep bedrijfsfinancier Specialist iets voor jou?

Zou je graag bedrijfsfinancier Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bedrijfsfinancier Specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bedrijfsfinancier Specialist, beroepskeuzetest Bedrijfsfinancier Specialist, beroep Bedrijfsfinancier Specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bedrijfsfinancier Specialist

Het arbeidsmarktperspectief in deze sector is redelijk. Er zijn genoeg banen voor het aantal dat dit beroep uitoefent, voornamelijk door het hoge niveau en zware eisen dat er zijn. Doorgroeimogelijkheden zijn er in het bedrijf, door manager te worden en wellicht uiteindelijk het bestuur te betreden. Ook het salaris kan groeien met meer ervaring.

Arbeidsmarktperspectief score bedrijfsfinancier Specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bedrijfsfinancier Specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bedrijfsfinancier Specialist, Promotie mogelijkheden Bedrijfsfinancier Specialist, Carriere Bedrijfsfinancier Specialist.

Solliciteren op de functie bedrijfsfinancier Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bedrijfsfinancier Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bedrijfsfinancier Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bedrijfsfinancier Specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bedrijfsfinancier Specialist, CV Bedrijfsfinancier Specialist, sollicitatie Bedrijfsfinancier Specialist.

Interviews met bedrijfsfinancier Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bedrijfsfinancier Specialist

Vacatures bedrijfsfinancier specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsfinancier Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsfinancier Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Bedrijfsfinanciering Specialist, ben je gespecialiseerd in zaken als investeringen, obligaties en de risico's die hierbij horen. Wat is de waarde van een investering precies? Wat zijn de risico's erbij? Dit zijn vragen die men met dit beroep zich af vraagt. Wat is de beste keuze tussen drie investeringen? Zijn deze obligaties eigenlijk wel betrouwbaar? Ook dit soort vragen komen voor bij bedrijfsfinanciering en als Specialist houdt men zich alleen maar hier mee bezig.

Beoordeling Bedrijfsfinancier Specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsfinancier Specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsfinancier Specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep