U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bedrijfsleider

Bedrijfsleider worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bedrijfsleider? Lees de functieomschrijving.

De Bedrijfsleider geeft leiding aan een bedrijf. Bij grotere ondernemingen of winkelketens neemt de Bedrijfsleider de leiding van één van de vestigingen op zich. De Bedrijfsleider moet van allerlei zaken binnen het bedrijf op de hoogte zijn en hier voldoende kennis van hebben. Denk hierbij aan inkoop, producten, personeel en marketing.

De Bedrijfsleider heeft verschillende taken. In de eerste plaats geeft de Bedrijfsleider leiding aan het bedrijf. De Bedrijfsleider zorgt ervoor dat alle activiteiten binnen het bedrijf goed verlopen. De Bedrijfsleider behoudt het overzicht en weet overal vanaf. Ook moet de Bedrijfsleider voldoende kennis hebben van de producten en/of diensten die het bedrijf aanbiedt of produceert. Ook moet de Bedrijfsleider de financiële administratie beheren en het personeel begeleiden bij de dagelijkse werkzaamheden. De Bedrijfsleider ontwikkelt ook plannen voor het bedrijf en stelt het beleid op. De Bedrijfsleider bepaalt hoe de dingen in het bedrijf zullen gaan. Als de Bedrijfsleider de leiding over de vestiging van een winkelketen heeft, moet de Bedrijfsleider hierbij wel rekening houden met het beleid van de winkelketen. Als laatste onderhoudt de Bedrijfsleider ook het contact met de klant en werft klanten door een goede marketing.

De Bedrijfsleider heeft dan ook diverse rollen binnen het bedrijf en moet een ware duizendpoot zijn om succesvol te zijn. De Bedrijfsleider moet overal van af (willen) weten en weten wat er in het bedrijf speelt. Ook een goede visie voor de toekomst is belangrijk voor de Bedrijfsleider.

Mensen vonden ons op: Job Bedrijfsleider, Baan Bedrijfsleider, Bedrijfsleider Worden, Functie-eisen Bedrijfsleider, Verantwoordelijkheden Bedrijfsleider, Functieprofiel Bedrijfsleider, Wat doet een Bedrijfsleider, Werken als Bedrijfsleider.

Bedrijfsleider worden: Opleiding tot bedrijfsleider

Om als Bedrijfsleider aan de slag te kunnen is een economische HBO opleiding vaak een vereiste. Vaak worden Bedrijfsleiders ook intern door een bedrijf opgeleid om hen zo met alle aspecten van het bedrijf kennis te laten maken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsleider, Bedrijfsleider Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsleider, Scholing Bedrijfsleider, Studie Bedrijfsleider, Bijscholing Bedrijfsleider, Omscholing Bedrijfsleider.

Organisaties waar een bedrijfsleider doorgaans werkzaam is

Bedrijfsleiders kunnen in allerlei sectoren en branches van de maatschappij werkzaam zijn. Denk hierbij aan de detail- en groothandel, horeca, banken en ook de agrarische sector. De Bedrijfsleider is bijna altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsleider, Bedrijfsleider Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsleider, Scholing Bedrijfsleider, Studie Bedrijfsleider, Bijscholing Bedrijfsleider, Omscholing Bedrijfsleider.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bedrijfsleider

Het startsalaris van de Bedrijfsleider ligt rond de €2600,-. Naarmate de Bedrijfsleider meer ervaring is kan dit bedrag snel oplopen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de sector en branche waar de Bedrijfsleider in werkzaam is. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn hiervan afhankelijk. Vaak bevatten deze wel vakantiedagen en soms een interne opleiding die (deels) door het bedrijf vergoed wordt.

Mensen vonden ons op: Salaris Bedrijfsleider, Loon Bedrijfsleider, Wat verdien je als Bedrijfsleider, Salarisschaal Bedrijfsleider, Salarisindicatie Bedrijfsleider, Bonus Bedrijfsleider, CAO Bedrijfsleider, Brutoloon Bedrijfsleider, Nettoloon Bedrijfsleider, Vakantiedagen Bedrijfsleider, Pensioen Bedrijfsleider.

Competenties, skills & vaardigheden bedrijfsleider

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Bedrijfsleider, Vaardigheden Bedrijfsleider, Attitude Bedrijfsleider, Kwalificaties Bedrijfsleider, Competentieprofiel Bedrijfsleider.

Boeken voor het beroep bedrijfsleider

Wil je meer weten over het beroep bedrijfsleider? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bedrijfsleider bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bedrijfsleider te komen.

Denk vroeger aan later! | Marc Goomers

uw eindeloopbaan in beweging : handboek voor zelfstandigen, bedrijfsleiders en vrije beroepen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491463204 | 374 pagina's

Handboek voor zelfstandigen, bedrijfsleiders en vrije beroepers Als zelfstandig ondernemer kijkt u steeds verder dan vandaag, zowel zakelijk als privé. Zo voorkomt u achteraf onprettige verrassingen. Dit is ook én vooral het geval bij uw toekomst- & einde...

2013 beter belonen | Professional

een correcte bezoldiging voor werknemers en bedrijfsleiders - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789034115072

UPDATEIn de nieuwe editie werd onder andere aandacht besteed aan de regelgeving inzake de niet-recurrent resultaatsgebonden bonus (CAO 90), de techniek van de aandelenopties, betalingen aan werknemers in het kader van de overdracht van auteursrechten en i...

KMO & bedrijfsleider, fiscale bondgenoten | Arthur de Wachter

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789077042526 | 360 pagina's

De drie autheurs worden in hun dagelijkse contacten met private banking- en ondernemingsclienteel voortdurend geconfronteerd met fiscale vragen vanuit het ondernemingsmilieu. De berichtgeving die de bedrijfsleider hierover bereikt wordt ervaren als zeer d...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bedrijfsleider, Bedrijfsleider ebooks, boek Bedrijfsleider.

Persoonstypen bedrijfsleider

De Bedrijfsleider moet goed mensen kunnen aansturen en hen kunnen motiveren en begeleiden bij hun dagelijkse werkzaamheden (Baas). Daarnaast moet de Bedrijfsleider ook goed zelfstandig kunnen werken en commercieel inzicht hebben (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bedrijfsleider, Karakter Bedrijfsleider.

Netwerk bedrijfsleider

Afhankelijk van de grootte en de inrichting van de organisatie werkt de Bedrijfsleider samen met bijvoorbeeld verkopers, administratief personeel, inkopers en productiemedewerkers. Bij de meeste bedrijven stuurt de Bedrijfsleider deze mensen aan en ondersteunt hen bij de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast heeft de Bedrijfsleider ook te maken met de eigenaar van het bedrijf. Dit kan een persoon zijn of bij een winkelketen een (landelijk) bestuur.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bedrijfsleider, Medewerkers Bedrijfsleider.

Is het beroep bedrijfsleider iets voor jou?

Zou je graag bedrijfsleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bedrijfsleider bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bedrijfsleider, beroepskeuzetest Bedrijfsleider, beroep Bedrijfsleider kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bedrijfsleider

Omdat er in allerlei sectoren en branches Bedrijfsleiders werkzaam zijn, is het arbeidsmarktperspectief voor de Bedrijfsleider groot. De Bedrijfsleider wordt vaak intern opgeleid en groeit door tot de functie van Bedrijfsleider. Bij een winkelketen zijn hierna soms doorgroeimogelijkheden binnen het hoofdkantoor of bijvoorbeeld als regiomanager. Ook het beginnen van een eigen zaak behoren tot de mogelijkheden van de Bedrijfsleider.

Arbeidsmarktperspectief score bedrijfsleider

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bedrijfsleider. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bedrijfsleider, Promotie mogelijkheden Bedrijfsleider, Carriere Bedrijfsleider.

Solliciteren op de functie bedrijfsleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bedrijfsleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bedrijfsleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bedrijfsleider. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bedrijfsleider, CV Bedrijfsleider, sollicitatie Bedrijfsleider.

Interviews met bedrijfsleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bedrijfsleider

Vacatures bedrijfsleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bedrijfsleider geeft leiding aan een bedrijf. Bij grotere ondernemingen of winkelketens neemt de Bedrijfsleider de leiding van één van de vestigingen op zich. De Bedrijfsleider moet van allerlei zaken binnen het bedrijf op de hoogte zijn en hier voldoende kennis van hebben.

Beoordeling Bedrijfsleider

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsleider' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsleider

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik woon in Suriname en ik zou graag willen weten welke richting (A of B) je moet gaan om bedrijfleider te worden. A.u.b

Door: ashley

Beste Ashley,als je de richting economie kiest,zoals hierboven aangegeven is dit een pre.aankomende bedrijfsleiders worden nog al eens gekozen uit bestaand personeel.Zorg in ieder geval dat je opleiding voldoende is.Op de site van Springest.nl,vind je een groot aanbod vancursus bedrijfsleider.Sucses 

Door: bedrijfsleider

Reageer op dit beroep