U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bedrijfsrechercheur

Bedrijfsrechercheur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bedrijfsrechercheur? Lees de functieomschrijving.

Een bedrijfsrechercheur is een rechercheur die zich gespecialiseerd heeft in het onderzoek doen binnen een bedrijf of organisatie.

Een bedrijfsrechercheur wordt ingehuurd door bedrijven wanneer er sprake is van fraude en/of diefstal binnen het bedrijf of wanneer één van de medewerkers van het bedrijf zich verdacht gedraagt (door bijvoorbeeld wel erg vaak te verzuimen). Zo kunnen er binnen een bedrijf bijvoorbeeld dingen worden gestolen, kan er sprake zijn van een probleem met uitkeringsfraude of wordt er een leaseauto door een werknemer niet teruggebracht. Op zo'n moment wordt door het bedrijf vaak een bedrijfsrechercheur ingehuurd.

De bedrijfsrechercheur onderzoekt, signaleert, analyseert, controleert en rapporteert het probleem of de problemen binnen het bedrijf of organisatie. Dit doet hij door onder andere te infiltreren op de werkvloer, personen of goederen te volgen en het maken van foto en/of videobeelden. Alle bevindingen en waarnemingen worden vervolgens door de bedrijfsrechercheur gerapporteert en aan de leiding van het bedrijf gepresenteerd. De leiding van het bedrijf of organisatie bepaalt vervolgens of en zo ja welke juridische stappen hij wil gaan volgen.

Daarnaast kan de bedrijfsrechercheur worden ingehuurd als een werknemer van een bedrijf wel erg vaak verzuimd om te kijken of diegene een geldige reden heeft of dat hij om een andere, ongeldige, reden verzuimt. De bedrijfsrechercheur onderzoekt wat er aan de hand is en presenteert ook hier aan de leiding van het bedrijf een rapport. Dit rapport kan voor het bedrijf van doorslaggevende waarde zijn om de werknemer, indien hij om onterechte of ongeldige redenen verzuimt, te ontslaan.

 

Mensen vonden ons op: Job Bedrijfsrechercheur, Baan Bedrijfsrechercheur, Bedrijfsrechercheur Worden, Functie-eisen Bedrijfsrechercheur, Verantwoordelijkheden Bedrijfsrechercheur, Functieprofiel Bedrijfsrechercheur, Wat doet een Bedrijfsrechercheur, Werken als Bedrijfsrechercheur.

Bedrijfsrechercheur worden: Opleiding tot bedrijfsrechercheur

De bedrijfsrechercheur heeft eerst een opleiding aan de politieacademie gevolgd (hbo, vierjarig) of een andere soortgelijke politieopleiding gevolgd. Met dit diploma kan hij solliciteren voor de functie van recherchekundige. De meeste bedrijfsrechercheurs hebben eerst de politieopleiding gedaan en zijn daarna gaan werken bij een politiekorps waar zij, na enkele jaren werkervaring, zijn doorgestroomd naar de functie van rechercheur of bedrijfsrechercheur. Daarnaast is er een opleiding bedrijfsrecherche te volgen bij een politie vormcentrum in Nederland. Deze duurt rond de twintig dagen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsrechercheur, Bedrijfsrechercheur Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsrechercheur, Scholing Bedrijfsrechercheur, Studie Bedrijfsrechercheur, Bijscholing Bedrijfsrechercheur, Omscholing Bedrijfsrechercheur.

Organisaties waar een bedrijfsrechercheur doorgaans werkzaam is

De bedrijfsrechercheur is werkzaam binnen een recherchebureau en wordt ingehuurd door bedrijven of organisaties die een probleem hebben waar hij onderzoek moet komen doen en waar hij dit probleem moet proberen op te lossen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsrechercheur, Bedrijfsrechercheur Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsrechercheur, Scholing Bedrijfsrechercheur, Studie Bedrijfsrechercheur, Bijscholing Bedrijfsrechercheur, Omscholing Bedrijfsrechercheur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bedrijfsrechercheur

Het salaris van een bedrijfsrechercheur met een aantal jaar werkervaring ligt tussen de €2500,- en €3500,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Bedrijfsrechercheur, Loon Bedrijfsrechercheur, Wat verdien je als Bedrijfsrechercheur, Salarisschaal Bedrijfsrechercheur, Salarisindicatie Bedrijfsrechercheur, Bonus Bedrijfsrechercheur, CAO Bedrijfsrechercheur, Brutoloon Bedrijfsrechercheur, Nettoloon Bedrijfsrechercheur, Vakantiedagen Bedrijfsrechercheur, Pensioen Bedrijfsrechercheur.

Competenties, skills & vaardigheden bedrijfsrechercheur

 • Analytisch
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Conflicten beheersen
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Bedrijfsrechercheur, Vaardigheden Bedrijfsrechercheur, Attitude Bedrijfsrechercheur, Kwalificaties Bedrijfsrechercheur, Competentieprofiel Bedrijfsrechercheur.

Boeken voor het beroep bedrijfsrechercheur

Wil je meer weten over het beroep bedrijfsrechercheur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bedrijfsrechercheur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bedrijfsrechercheur te komen.

Hoffmanns vertellingen | G. Hofman

verhalen uit de beroepspraktijk van een bedrijfsrechercheur - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038907895 | 180 pagina's

Hoffmanns vertellingen is een bundeling van rapportages die eerder werden opgetekend in het periodiek Hoffmann. recherchetips voor het bedrijfsleven. Stelen, misleiden, bedriegen en liegen zijn de vaak terugkerende thema's. Of het nu de directeur betreft ...

Trojaanse Partners | Patrick Baas

memoires van een bedrijfsrechercheur - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789491014376 | 402 pagina's

'Trojaanse Partners' neemt u mee door de spannende wereld van de bedrijfsrecherchebranche waarin bedrijfsspionage, gewapende overvallen, diefstal, fraude, verraad, leugens en bedrog aan de orde van de dag zijn. De titel - verwijzend naar het Paard van Tro...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bedrijfsrechercheur, Bedrijfsrechercheur ebooks, boek Bedrijfsrechercheur.

Persoonstypen bedrijfsrechercheur

De bedrijfsrechercheur onderzoekt, analyseert, controleert en rapporteert de problemen waarvoor hij door het bedrijf is ingehuurd. Hij moet goed kunnen analyseren, met mensen kunnen praten en op de details in de omgeving letten om zo tot een juiste en heldere conclusie te komen (waarnemer). Daarnaast is de bedrijfsrechercheur verantwoordelijk om het probleem (zo goed mogelijk) op te lossen en kan hij bij het schrijven van zijn rapport absoluut geen fouten maken omdat de kleinste fout mensen in de problemen kunnen brengen. Daarom moet hij succesvol werken om zo geen fouten te maken (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bedrijfsrechercheur, Karakter Bedrijfsrechercheur.

Netwerk bedrijfsrechercheur

Het netwerker van de bedrijfsrechercheur bestaat uit de mensen van het recherchebureau waarin hij werkzaam is, de leiding van het bedrijf of organisatie waardoor hij is ingehuurd om het probleem op te lossen en de werknemers die in dat bedrijf of binnen die organisatie werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bedrijfsrechercheur, Medewerkers Bedrijfsrechercheur.

Is het beroep bedrijfsrechercheur iets voor jou?

Zou je graag bedrijfsrechercheur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bedrijfsrechercheur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bedrijfsrechercheur, beroepskeuzetest Bedrijfsrechercheur, beroep Bedrijfsrechercheur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bedrijfsrechercheur

Het arbeidsmarktperspectief voor een bedrijfsrechercheur is gemiddeld. Hij kan werkzaam zijn bij een recherchebureau en het is afhankelijk van de werkgelegenheid en of er mensen nodig zijn of hij aan het werk kan. Daarnaast zijn er wel altijd bedrijven die een bedrijfsrechercheur in willen huren om problemen op te lossen. Het arbeidsperspectief is dus gemiddeld.

De bedrijfsrechercheur kan doorgroeien binnen het politiekorps, zo kan hij bijvoorbeeld ook aan de slag als reguliere rechercheur

Arbeidsmarktperspectief score bedrijfsrechercheur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bedrijfsrechercheur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bedrijfsrechercheur, Promotie mogelijkheden Bedrijfsrechercheur, Carriere Bedrijfsrechercheur.

Solliciteren op de functie bedrijfsrechercheur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bedrijfsrechercheur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bedrijfsrechercheur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bedrijfsrechercheur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bedrijfsrechercheur, CV Bedrijfsrechercheur, sollicitatie Bedrijfsrechercheur.

Interviews met bedrijfsrechercheur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bedrijfsrechercheur

Vacatures bedrijfsrechercheur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsrechercheur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsrechercheur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bedrijfsrechercheur is een rechercheur die zich gespecialiseerd heeft in het onderzoek doen binnen een bedrijf of organisatie. Een bedrijfsrechercheur wordt ingehuurd door bedrijven wanneer er sprake is van fraude en/of diefstal binnen het bedrijf of wanneer één van de medewerkers van het bedrijf zich verdacht gedraagt (door bijvoorbeeld wel erg vaak te verzuimen). Zo kunnen er binnen een bedrijf bijvoorbeeld dingen worden gestolen, kan er sprake zijn van een probleem met uitkeringsfraude of wordt er een leaseauto door een werknemer niet teruggebracht.

Beoordeling Bedrijfsrechercheur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsrechercheur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsrechercheur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep