U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bedrijfsverpleegkundige

Bedrijfsverpleegkundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bedrijfsverpleegkundige? Lees de functieomschrijving.

De Bedrijfsverpleegkundige houdt zich bezig met de zorg met betrekking tot arbeidsomstandigheden. Werknemers kunnen heel wat risico's lopen op de werkplek, waar ze zich zelf soms niet eens bewust van zijn. Het is de taak van de Bedrijfsverpleegkundige om de gezondheid van medewerkers te waarborgen.

Een belangrijk onderdeel van het werk van een Bedrijfsverpleegkundige is het omgaan met ziektes onder de werknemers. Als iemand ziekteverlof aanvraagt, of als de regeling op ziekteverzuim niet toereikend blijkt te zijn, dan is het aan de Bedrijfsverpleegkundige om na te gaan welke factoren op de werkvloer een rol kunnen spelen in het verslechten van werk- of gezondheidsituatie. Als deze factoren vastgesteld zijn, zal het bedrijf aan de slag moeten gaan om de omstandigheden te verbeteren.

Een Bedrijfsverpleegkundige is zowel bezig met individueel onderzoek van werknemers als het controleren van de werkomgeving in het geheel. Het is daarom belangrijk dat een Bedrijfsverpleegkundige naast medische kennis ook specifieke kennis van arbeidsomstandigheden, relevante regelingen en risico's heeft. Zo helpt de Bedrijfsverpleegkundige om de gezondheid van de werknemers, zowel in het algemeen als individueel, te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Bedrijfsverpleegkundige, Baan Bedrijfsverpleegkundige, Bedrijfsverpleegkundige Worden, Functie-eisen Bedrijfsverpleegkundige, Verantwoordelijkheden Bedrijfsverpleegkundige, Functieprofiel Bedrijfsverpleegkundige, Wat doet een Bedrijfsverpleegkundige, Werken als Bedrijfsverpleegkundige.

Bedrijfsverpleegkundige worden: Opleiding tot bedrijfsverpleegkundige

Om Bedrijfsverpleegkundige te worden is een afgeronde HBO opleiding Verpleegkundige vereist, in combinatie met  voldoende werkervaring. Als de Bedrijfsverpleegkundige zich genoeg gespecialiseerd heeft en voldoende ervaring heeft opgedaan, kan hij zich laten registreren als officiële Arboverpleegkundige.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsverpleegkundige, Bedrijfsverpleegkundige Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsverpleegkundige, Scholing Bedrijfsverpleegkundige, Studie Bedrijfsverpleegkundige, Bijscholing Bedrijfsverpleegkundige, Omscholing Bedrijfsverpleegkundige.

Organisaties waar een bedrijfsverpleegkundige doorgaans werkzaam is

De Bedrijfsverpleegkundige kan via een zorginstelling werken, of in vast dienstverband terecht komen bij een particulier bedrijf waar men met veel gezondheidsrisico's te maken heeft. Hij werkt dus in zowel de profit als de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsverpleegkundige, Bedrijfsverpleegkundige Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsverpleegkundige, Scholing Bedrijfsverpleegkundige, Studie Bedrijfsverpleegkundige, Bijscholing Bedrijfsverpleegkundige, Omscholing Bedrijfsverpleegkundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bedrijfsverpleegkundige

Het salaris van een Bedrijfsverpleegkundige is over het algemeen iets hoger dan dat van een verpleegkundige, omdat hij zich heeft gespecialiseerd. Dit komt uit op een bedrag van tussen de €2375 en €3000 per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn over het algemeen goed, met pensioenregeling etc. Dit al zal natuurlijk afhankelijk zijn van het dienstverband en organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Bedrijfsverpleegkundige, Loon Bedrijfsverpleegkundige, Wat verdien je als Bedrijfsverpleegkundige, Salarisschaal Bedrijfsverpleegkundige, Salarisindicatie Bedrijfsverpleegkundige, Bonus Bedrijfsverpleegkundige, CAO Bedrijfsverpleegkundige, Brutoloon Bedrijfsverpleegkundige, Nettoloon Bedrijfsverpleegkundige, Vakantiedagen Bedrijfsverpleegkundige, Pensioen Bedrijfsverpleegkundige.

Competenties, skills & vaardigheden bedrijfsverpleegkundige

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Luisteren
 • Probleemoplossend vermogen
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Bedrijfsverpleegkundige, Vaardigheden Bedrijfsverpleegkundige, Attitude Bedrijfsverpleegkundige, Kwalificaties Bedrijfsverpleegkundige, Competentieprofiel Bedrijfsverpleegkundige.

Boeken voor het beroep bedrijfsverpleegkundige

Wil je meer weten over het beroep bedrijfsverpleegkundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bedrijfsverpleegkundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bedrijfsverpleegkundige te komen.

Zakboek Verpleegkundige diagnosen | Lynda Juall Carpenito

Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789001891572 | 910 pagina's

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Anatomie en fysiologie van de mens | Ludo Gregoire

Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789006925630 | 504 pagina's

Anatomie en fysiologie van de mens 4e druk is een boek van Ludo Gregoire uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006925630 De uitgave Anatomie en fysiologie van mens bespreekt de bouw en functie van het menselijk lichaam. Belangrijk doel is meer inzi...

Proactive nursing Zakboekje | Marc Bakker

Klinisch redeneren in praktijk brengen - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789024400508 | 56 pagina's

Proactive nursing Zakboekje 2e druk is een boek van Marc Bakker uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024400508 Een goede verpleegkundige reageert adequaat en efficiënt op (mogelijke) problemen van patiënten. ProActive Nursing helpt situaties ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bedrijfsverpleegkundige, Bedrijfsverpleegkundige ebooks, boek Bedrijfsverpleegkundige.

Persoonstypen bedrijfsverpleegkundige

Een Bedrijfsverpleegkundige is altijd bezig met het helpen van mensen en heeft daarom een goed hart en goede instincten nodig (Gever). Om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen is het verder zo dat de Bedrijfsverpleegkundige moet letten op tekenen die een slechte gezondheid of potentiële risico's indiceren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bedrijfsverpleegkundige, Karakter Bedrijfsverpleegkundige.

Netwerk bedrijfsverpleegkundige

De Bedrijfsverpleegkundige werkt binnen een bedrijf met het personeel, om hun gezondheid in de gaten te houden en zonodig te verbeteren. Hierbij werkt de Bedrijfsverpleegkundige onder leiding van het hoofd Ondersteuning in het bedrijf, of iemand met een dergelijke functie. Als zelfstandig ondernemer kan de Bedrijfsverpleegkundige via een zorginstelling ingehuurd worden om bij verschillende bedrijven de gezondheid te peilen. Dan heeft de Bedrijfverpleegkundige ook met andere verpleegkundigen te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bedrijfsverpleegkundige, Medewerkers Bedrijfsverpleegkundige.

Is het beroep bedrijfsverpleegkundige iets voor jou?

Zou je graag bedrijfsverpleegkundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bedrijfsverpleegkundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bedrijfsverpleegkundige, beroepskeuzetest Bedrijfsverpleegkundige, beroep Bedrijfsverpleegkundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bedrijfsverpleegkundige

Ook al is er veel werk te vinden voor verpleegkundigen in het algemeen, er is niet veel vraag naar Bedrijfsverpleegkundigen. Als men wel werk weet te vinden, heeft men goede kans om als Bedrijfsverpleegkundige uiteindelijk door te stromen naar een meer leidinggevende functie.

Arbeidsmarktperspectief score bedrijfsverpleegkundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bedrijfsverpleegkundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bedrijfsverpleegkundige, Promotie mogelijkheden Bedrijfsverpleegkundige, Carriere Bedrijfsverpleegkundige.

Solliciteren op de functie bedrijfsverpleegkundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bedrijfsverpleegkundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bedrijfsverpleegkundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bedrijfsverpleegkundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bedrijfsverpleegkundige, CV Bedrijfsverpleegkundige, sollicitatie Bedrijfsverpleegkundige.

Interviews met bedrijfsverpleegkundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bedrijfsverpleegkundige

Vacatures bedrijfsverpleegkundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsverpleegkundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsverpleegkundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bedrijfsverpleegkundige houdt zich bezig met de zorg met betrekking tot arbeidsomstandigheden. Werknemers kunnen heel wat risico's lopen op de werkplek, waar ze zich zelf soms niet eens bewust van zijn. Het is de taak van de Bedrijfsverpleegkundige om de gezondheid van medewerkers te waarborgen.

Beoordeling Bedrijfsverpleegkundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsverpleegkundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsverpleegkundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep