U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Begeleider Pleegzorg

Begeleider Pleegzorg worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een begeleider Pleegzorg? Lees de functieomschrijving.

Een Begeleider Pleegzorg heeft als doel het pleegkind, de ouders van het kind en de pleegouders zo goed mogelijk te ondersteunen en de terugkeer van het kind naar zijn biologische ouders mogelijk te maken. Een Begeleider Pleegzorg voert gesprekken met het pleegkind, ouders en pleegouders, waarin een behandelplan wordt besproken en opgesteld. Het behandelplan wordt geëvalueerd en indien nodig bijgesteld.

De Begeleider Pleegzorg zorgt ervoor dat de ouders de benodigde steun ontvangen om het kind na lang- of kortdurige pleegzorg weer op te kunnen nemen in hun eigen gezin. Ook worden de pleegouders ondersteund door de Begeleider Pleegzorg als het pleegkind geplaatst of teruggeplaatst wordt. Verder informeert hij pleegouders over regelgeving, juridische- en financiële zaken. Aan degene die hebben besloten over plaatsing van het kind worden de ontwikkelingen ten aanzien van de behandeling gerapporteerd en de voortgang van het hulpverleningsproces. Hiervoor  wordt een dossier aangemaakt. Om deskundig te blijven wordt van een Begeleider Pleegzorg verwacht dat deze verbeteringen kan benoemen in de hulp aan pleegkinderen. Hij houdt hiernaast contacten met instanties die de kinderen plaatsen voor jeugdzorg en scholen.

Een Begeleider Pleegzorg moet dus beschikken over informatie betreffende de wet-en regelgeving van pleegzorg. Bovendien moet hij op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in zowel de situatie van de biologische ouders van het kind als die  van het kind bij de pleegouders, zodat het mogelijk is om een goede inschatting te maken over terugplaatsing van het kind. Goede communicatieve vaardigheden zijn onontbeerlijk.

Mensen vonden ons op: Job Begeleider Pleegzorg, Baan Begeleider Pleegzorg, Begeleider Pleegzorg Worden, Functie-eisen Begeleider Pleegzorg, Verantwoordelijkheden Begeleider Pleegzorg, Functieprofiel Begeleider Pleegzorg, Wat doet een Begeleider Pleegzorg, Werken als Begeleider Pleegzorg.

Begeleider Pleegzorg worden: Opleiding tot begeleider Pleegzorg

Het beroep Begeleider Pleegzorg is uit te oefenen met een afgeronde HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Hierbij kan er nog gevraagd worden naar een aanvullende opleiding die speciaal op dit beroep gericht is. Ook relevante werkervaring wordt vaak gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Begeleider Pleegzorg, Begeleider Pleegzorg Worden, Opleidingsniveau Begeleider Pleegzorg, Scholing Begeleider Pleegzorg, Studie Begeleider Pleegzorg, Bijscholing Begeleider Pleegzorg, Omscholing Begeleider Pleegzorg.

Organisaties waar een begeleider Pleegzorg doorgaans werkzaam is

Een Begeleider Pleegzorg kan bij verschillende instanties voor zorg aan de slag, zoals bureau Jeugdzorg, die maken deel uit van de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Begeleider Pleegzorg, Begeleider Pleegzorg Worden, Opleidingsniveau Begeleider Pleegzorg, Scholing Begeleider Pleegzorg, Studie Begeleider Pleegzorg, Bijscholing Begeleider Pleegzorg, Omscholing Begeleider Pleegzorg.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden begeleider Pleegzorg

Een Begeleider Pleegzorg verdient volgens de CAO Jeugdzorg €2241 bruto per maand. Dit kan oplopen tot €3347 euro bruto per maand. Hierbij wordt er nog 8 % vakantietoeslag uitgekeerd en is er een eindejaarsuitkering.

Mensen vonden ons op: Salaris Begeleider Pleegzorg, Loon Begeleider Pleegzorg, Wat verdien je als Begeleider Pleegzorg, Salarisschaal Begeleider Pleegzorg, Salarisindicatie Begeleider Pleegzorg, Bonus Begeleider Pleegzorg, CAO Begeleider Pleegzorg, Brutoloon Begeleider Pleegzorg, Nettoloon Begeleider Pleegzorg, Vakantiedagen Begeleider Pleegzorg, Pensioen Begeleider Pleegzorg.

Competenties, skills & vaardigheden begeleider pleegzorg

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Stressbestendigheid
 • Sociabiliteit
 • Conflicten beheersen
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie
 • Communicatief en sociaal vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Begeleider Pleegzorg, Vaardigheden Begeleider Pleegzorg, Attitude Begeleider Pleegzorg, Kwalificaties Begeleider Pleegzorg, Competentieprofiel Begeleider Pleegzorg.

Boeken voor het beroep begeleider pleegzorg

Wil je meer weten over het beroep begeleider pleegzorg? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je begeleider pleegzorg bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken begeleider pleegzorg te komen.

Pedagogische adviezen voor speciale kinderen | Trix van Lieshout

Een praktisch handboek voor professionele opvoeders, begeleiders en leerkrachten - Nederlands | Druk: 3rd | Paperback | 9789036819947 | 384 pagina's

Pedagogische adviezen voor speciale kinderen 3e druk is een boek van Trix van Lieshout uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036819947 Dit boek is ontstaan vanuit vragen uit het werkveld om concrete, praktische adviezen voor de begeleiding van ...

Angerenstein SB - De sportleider als begeleider 2 | Bert Geenen

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789037227604

Angerenstein SB - De sportleider als begeleider 2 1e druk is een boek van Bert Geenen uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037227604 Angerenstein Sport en bewegen is een complete serie leermiddelen voor het kwalificatiedossier Sport en Bewegen. Angerenstei...

Voeding en Sport | Anja van Geel

een handboek voor trainers, begeleiders en (topsporters) - Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789021563169 | 160 pagina's

Voeding en Sport 8e druk is een boek van Anja van Geel uitgegeven bij de Vrieseborch. ISBN 9789021563169 Sportdiëtiste Anja van Geel en sportvoedingsonderzoeker Joris Hermans geven in Voeding en sport informatie over de juiste voeding voor verschillende t...

Mensen vonden ons op: boeken voor Begeleider Pleegzorg, Begeleider Pleegzorg ebooks, boek Begeleider Pleegzorg.

Persoonstypen begeleider Pleegzorg

Een Begeleider Pleegzorg is iemand die warmte en betrokkenheid toont naar andere mensen en weet wat de behoeftes van anderen zijn. Deze eigenschappen zal hij moeten hebben in het contact met pleegkind, ouders en pleegouders, omdat het hierdoor mogelijk is een goede relatie op te bouwen, die de hulpverlening naar een hoger niveau kan tillen (Gever).

De Begeleider Pleegzorg wil graag alles weten en begrijpen en is gevoelig, objectief en volhardend. Hij moet op de hoogte moet zijn van de ontwikkelingen en vertrouwt op pedagogische en ontwikkelingspsychologische kennis in de begeleiding van het pleegkind, ouders of pleegouders. Hierbij kan een objectief beeld gegeven worden van de situatie van het pleegkind. Een Begeleider Pleegzorg is volhardend in het bereiken van zijn doel: het kind na een periode van opvang terugplaatsten in het oorspronkelijke gezin (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Begeleider Pleegzorg, Karakter Begeleider Pleegzorg.

Netwerk begeleider Pleegzorg

Een Begeleider Pleegzorg staat onder een leidinggevende van de afdeling en begeleidt ouders, het pleegkind en de pleegouders naar een zo goed mogelijk resultaat.

Mensen vonden ons op: Collega’s Begeleider Pleegzorg, Medewerkers Begeleider Pleegzorg.

Is het beroep begeleider Pleegzorg iets voor jou?

Zou je graag begeleider Pleegzorg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als begeleider Pleegzorg bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Begeleider Pleegzorg, beroepskeuzetest Begeleider Pleegzorg, beroep Begeleider Pleegzorg kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden begeleider Pleegzorg

Binnen bureau Jeugdzorg zijn er volop mogelijkheden om door te groeien, al kan extra scholing of een aanvullende cursus vereist zijn. Er komen steeds meer aanvragen en plaatsingen bij, zodat er ook meer  vraag is naar Begeleiders Pleegzorg.

Arbeidsmarktperspectief score begeleider Pleegzorg

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep begeleider Pleegzorg. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Begeleider Pleegzorg, Promotie mogelijkheden Begeleider Pleegzorg, Carriere Begeleider Pleegzorg.

Solliciteren op de functie begeleider Pleegzorg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als begeleider Pleegzorg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor begeleider Pleegzorg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als begeleider Pleegzorg. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Begeleider Pleegzorg, CV Begeleider Pleegzorg, sollicitatie Begeleider Pleegzorg.

Interviews met begeleider Pleegzorg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen begeleider Pleegzorg

 • Begeleider Pleegzorg
 • Medewerker Voorlichting, Werving en Selectie Pleegouders
 • Bemiddelaar Gastouders

Vacatures begeleider pleegzorg

Op zoek naar een nieuwe baan als Begeleider Pleegzorg? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Begeleider Pleegzorg. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Begeleider Pleegzorg heeft als doel het pleegkind, de ouders van het kind en de pleegouders zo goed mogelijk te ondersteunen en de terugkeer van het kind naar zijn biologische ouders mogelijk te maken. Een Begeleider Pleegzorg voert gesprekken met het pleegkind, ouders en pleegouders, waarin een behandelplan wordt besproken en opgesteld. Het behandelplan wordt geëvalueerd en indien nodig bijgesteld.

Beoordeling Begeleider Pleegzorg

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Begeleider Pleegzorg' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Begeleider Pleegzorg

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep