U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Behandelcoördinator

Behandelcoördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een behandelcoördinator? Lees de functieomschrijving.

Een Behandelcoördinator geeft sturing aan het behandelingsproces (in de zorg) op basis van een indicatie. Degene die de behandeling uitvoeren worden door een Behandelcoördinator ondersteund. Vaak zijn bij een behandeling behandelaars uit meerdere disciplines betrokken en de taak van de een Behandelcoördinator is om hier sturing aan te geven. In een bespreking met een multidisciplinair team bepaalt een behandelcoördinator of de behandeling gewijzigd kan of moet worden. 

Wanneer een behandeling mogelijk onvoldoende effect heeft, kan een Behandelcoördinator een interventieprogramma toepassen zodat het effect groter wordt. De methoden die gebruikt worden, worden allemaal geëvalueerd. Hierdoor is het mogelijk om vast te stellen of de methode effectief is en of hij geschikt is voor andere cliënten.

Een Behandelcoördinator zorgt ervoor dat uitvoerenden en andere deskundigen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en zorgt ervoor dat de kwaliteit en de deskundigheid van de uitvoerenden gewaarborgd wordt. Hij kan verder ook informatie geven aan belangstellenden over uithuisplaatsing, bezoekregelingen en bepaalde onderzoeksvragen.

Naast deze taken draagt een Behandelcoördinator bij aan de ontwikkeling van nieuwe methodes, zodat problemen effeciënter en makkelijker opgelost kunnen worden. Een Behandelcoördinator ziet er op toe dat er genoeg behandelmethodes beschikbaar zijn en dat voor alle problemen een methodiek beschikbaar is. Is dit niet het geval dan kan dit gemeld worden in overleg met leidinggevende en collega's.

Van alle behandelingen die door een Behandelcoördinator aangestuurd worden wordt een rapport gemaakt voor in het dossier.

Mensen vonden ons op: Job Behandelcoördinator, Baan Behandelcoördinator, Behandelcoördinator Worden, Functie-eisen Behandelcoördinator, Verantwoordelijkheden Behandelcoördinator, Functieprofiel Behandelcoördinator, Wat doet een Behandelcoördinator, Werken als Behandelcoördinator.

Behandelcoördinator worden: Opleiding tot behandelcoördinator

Een Behandelcoördinator heeft een opleiding (Ortho)pedagogiek, Psychologie of Ontwikkelingspsychologie afgerond (WO).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Behandelcoördinator, Behandelcoördinator Worden, Opleidingsniveau Behandelcoördinator, Scholing Behandelcoördinator, Studie Behandelcoördinator, Bijscholing Behandelcoördinator, Omscholing Behandelcoördinator.

Organisaties waar een behandelcoördinator doorgaans werkzaam is

Een Behandelcoördinator werkt binnen (jeugd)zorginstellingen, zoals bureau Jeugdzorg. Zorginstellingen vallen in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Behandelcoördinator, Behandelcoördinator Worden, Opleidingsniveau Behandelcoördinator, Scholing Behandelcoördinator, Studie Behandelcoördinator, Bijscholing Behandelcoördinator, Omscholing Behandelcoördinator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden behandelcoördinator

Het startsalaris van een Behandelcoördinator bedraagt €2789 bruto per maand, wat kan oplopen tot €4215 bruto per maand. Hiernaast wordt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Mensen vonden ons op: Salaris Behandelcoördinator, Loon Behandelcoördinator, Wat verdien je als Behandelcoördinator, Salarisschaal Behandelcoördinator, Salarisindicatie Behandelcoördinator, Bonus Behandelcoördinator, CAO Behandelcoördinator, Brutoloon Behandelcoördinator, Nettoloon Behandelcoördinator, Vakantiedagen Behandelcoördinator, Pensioen Behandelcoördinator.

Competenties, skills & vaardigheden behandelcoördinator

 • Organiseren
 • Oordeelsvorming
 • Sociabiliteit
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Kennis van (ortho)pedagogiek en psychologie
 • Kennis van methodiek
 • Plannen en organiseren
 • Communicatief en sociaal vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Behandelcoördinator, Vaardigheden Behandelcoördinator, Attitude Behandelcoördinator, Kwalificaties Behandelcoördinator, Competentieprofiel Behandelcoördinator.

Boeken voor het beroep behandelcoördinator

Wil je meer weten over het beroep behandelcoördinator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je behandelcoördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken behandelcoördinator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Behandelcoördinator, Behandelcoördinator ebooks, boek Behandelcoördinator.

Persoonstypen behandelcoördinator

Een Behandelcoördinator heeft eigenschappen als vertrouwen op kennis, objectiviteit en volharding die zichtbaar worden in het coördineren en aansturen van de uitvoerenden van een behandeling. Hij is goed op de hoogte van de behandelingen die uitgevoerd worden en mogelijke andere behandelingen (Waarnemer).

Een behandelcoördinator is hiernaast een soort bemiddelaar tussen de vele disiciplines die ieder op hun beurt hulpbieden aan het kind, ouders of gezin of cliënt. Hij wil graag de vrede bewaren, vermijd conflicten het liefst en is geduldig en diplomatiek. Deze eigenschappen passen goed in het uitoefenen van werkzaamheden van de Behandelcoördinator (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Behandelcoördinator, Karakter Behandelcoördinator.

Netwerk behandelcoördinator

Een Behandelcoördinator werkt hierarchisch gezien onder een leidinggevende, maar heeft wel een eigen professionele verantwoordelijkheid. Hiernaast geeft hij leiding aan uitvoerenden van een methodiek.

Gedragswetenschappers hebben een diagnose gesteld en een indicatiebesluit opgesteld. Hierop baseert de Behandelcoördinator de behandeling.

Mensen vonden ons op: Collega’s Behandelcoördinator, Medewerkers Behandelcoördinator.

Is het beroep behandelcoördinator iets voor jou?

Zou je graag behandelcoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als behandelcoördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Behandelcoördinator, beroepskeuzetest Behandelcoördinator, beroep Behandelcoördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden behandelcoördinator

Er zijn veel vacatures voor de functie van Behandelcoördinator. Doorgroeien naar managementfuncties is mogelijk, meestal door het volgen van extra cursussen.

Arbeidsmarktperspectief score behandelcoördinator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep behandelcoördinator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Behandelcoördinator, Promotie mogelijkheden Behandelcoördinator, Carriere Behandelcoördinator.

Solliciteren op de functie behandelcoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als behandelcoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor behandelcoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als behandelcoördinator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Behandelcoördinator, CV Behandelcoördinator, sollicitatie Behandelcoördinator.

Interviews met behandelcoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen behandelcoördinator

Vacatures behandelcoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Behandelcoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Behandelcoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Behandelcoördinator geeft sturing aan het behandelingsproces (in de zorg) op basis van een indicatie. Degene die de behandeling uitvoeren worden door een Behandelcoördinator ondersteund. Vaak zijn bij een behandeling behandelaars uit meerdere disciplines betrokken en de taak van de een Behandelcoördinator is om hier sturing aan te geven.

Beoordeling Behandelcoördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Behandelcoördinator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Behandelcoördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep