U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bejaardenverzorger

Bejaardenverzorger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bejaardenverzorger? Lees de functieomschrijving.

De Bejaardenverzorger ondersteunt ouderen op de vlakken waarop zij dat zelf niet meer kunnen. Het accent van de werkzaamheden ligt hierbij op het verlenen van lichamelijk zorg. Denk hierbij aan het wassen van de oudere, het toedienen van medicijnen of het helpen bij het eten en aankleden. In beperkte mate voert de Bejaardenverzorger ook huishoudelijke taken voor de oudere uit en begeleidt de oudere hierin. De Bejaardenverzorger werkt meestal aan de hand van vastgestelde zorgplannen en zorgtaken.

Sommige Bejaardenverzorgers mogen naast de verzorgende taken ook verpleegkundige taken uitvoeren. Dit is afhankelijk van de opleiding die de Bejaardenverzorger gevolgd heeft. Als de Bejaardenverzorger ook verpleegkundige taken mag uitvoeren, kan de Bejaardenverzorger bijvoorbeeld ook een infuus inbrengen, een injectie even of een behandeling tegen doorligplekken geven. De Bejaardenverzorger heeft geregeld contact met andere verzorgers, verpleegkundigen en andere deskundigen. Hierbij wordt de toestand en situatie van de oudere besproken en wordt ervoor gezorgd dat iedereen goed op de hoogte is.

Welke taken precies tot de werkzaamheden van de Bejaardenverzorger horen zijn afhankelijk van de opleiding van de Bejaardenverzorger en de zorginstelling waar de Bejaardenverzorger werkzaam is. De Bejaardenverzorger moet over goede mensenkennis beschikken en luisteren naar de behoeften en wensen van de ouderen. De Bejaardenverzorger moet ook beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in het contact met de ouderen als in het contact met collega’s.

Mensen vonden ons op: Job Bejaardenverzorger, Baan Bejaardenverzorger, Bejaardenverzorger Worden, Functie-eisen Bejaardenverzorger, Verantwoordelijkheden Bejaardenverzorger, Functieprofiel Bejaardenverzorger, Wat doet een Bejaardenverzorger, Werken als Bejaardenverzorger.

Bejaardenverzorger worden: Opleiding tot bejaardenverzorger

De Bejaardenverzorger heeft een verzorgende opleiding of een opleiding op het gebied van verpleegkunde gevolgd. Dit kan op zowel MBO als HBO niveau. De Bejaardenverzorger kan ook later nog aanvullende cursussen en opleidingen volgen om de werkzaamheden en verantwoordelijkheden uit te kunnen breiden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bejaardenverzorger, Bejaardenverzorger Worden, Opleidingsniveau Bejaardenverzorger, Scholing Bejaardenverzorger, Studie Bejaardenverzorger, Bijscholing Bejaardenverzorger, Omscholing Bejaardenverzorger.

Organisaties waar een bejaardenverzorger doorgaans werkzaam is

De Bejaardenverzorger is meestal werkzaam bij een zorginstelling waar ouderen wonen. Denk hierbij aan ziekenhuizen, een kliniek, verpleeg- of verzorgingstehuizen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bejaardenverzorger, Bejaardenverzorger Worden, Opleidingsniveau Bejaardenverzorger, Scholing Bejaardenverzorger, Studie Bejaardenverzorger, Bijscholing Bejaardenverzorger, Omscholing Bejaardenverzorger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bejaardenverzorger

Gemiddeld verdient de Bejaardenverzorger tussen de €1800,- en €2600,- per maand. Dit is afhankelijk van de taken en verantwoordelijkheden van de Bejaardenverzorger. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen onder andere het recht op vakantiedagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Bejaardenverzorger, Loon Bejaardenverzorger, Wat verdien je als Bejaardenverzorger, Salarisschaal Bejaardenverzorger, Salarisindicatie Bejaardenverzorger, Bonus Bejaardenverzorger, CAO Bejaardenverzorger, Brutoloon Bejaardenverzorger, Nettoloon Bejaardenverzorger, Vakantiedagen Bejaardenverzorger, Pensioen Bejaardenverzorger.

Competenties, skills & vaardigheden bejaardenverzorger

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Sensitiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Bejaardenverzorger, Vaardigheden Bejaardenverzorger, Attitude Bejaardenverzorger, Kwalificaties Bejaardenverzorger, Competentieprofiel Bejaardenverzorger.

Boeken voor het beroep bejaardenverzorger

Wil je meer weten over het beroep bejaardenverzorger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bejaardenverzorger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bejaardenverzorger te komen.

Zorgen als beroep | M. Van Den Berg

over de leef- en ervaringswereld van ziekenverzorgenden en bejaardenverzorgenden - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789026617973 | 66 pagina's

Zorgen als beroep...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bejaardenverzorger, Bejaardenverzorger ebooks, boek Bejaardenverzorger.

Persoonstypen bejaardenverzorger

De Bejaardenverzorger moet beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in het contact met collega’s als in het contact met de ouderen. De Bejaardenverzorger moet beschikken over verzorgende kwaliteiten en gevoelig zijn voor de wensen en behoeften van anderen (Gever). Daarnaast moet de Bejaardenverzorger ook vriendelijk en ondersteunend zijn (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bejaardenverzorger, Karakter Bejaardenverzorger.

Netwerk bejaardenverzorger

De Bejaardenverzorger werkt vaak nauw samen met andere Bejaardenverzorgers, artsen en andere deskundigen. De toestand en situatie van de ouderen worden geregeld besproken en zorgplannen worden opgesteld.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bejaardenverzorger, Medewerkers Bejaardenverzorger.

Is het beroep bejaardenverzorger iets voor jou?

Zou je graag bejaardenverzorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bejaardenverzorger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bejaardenverzorger, beroepskeuzetest Bejaardenverzorger, beroep Bejaardenverzorger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bejaardenverzorger

Er is genoeg vraag naar goed opgeleide en deskundige Bejaardenverzorgers. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook zeer gunstig. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, bijvoorbeeld naar een uitbreiding van de taken. Zo kan de Bejaardenverzorger aanvullen cursussen en opleidingen volgen waarmee de Bejaardenverzorger ook meer verpleegkundige taken uit mag voeren.

Arbeidsmarktperspectief score bejaardenverzorger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bejaardenverzorger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bejaardenverzorger, Promotie mogelijkheden Bejaardenverzorger, Carriere Bejaardenverzorger.

Solliciteren op de functie bejaardenverzorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bejaardenverzorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bejaardenverzorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bejaardenverzorger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bejaardenverzorger, CV Bejaardenverzorger, sollicitatie Bejaardenverzorger.

Interviews met bejaardenverzorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bejaardenverzorger

Vacatures bejaardenverzorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Bejaardenverzorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bejaardenverzorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bejaardenverzorger ondersteunt ouderen op de vlakken waarop zij dat zelf niet meer kunnen. Het accent van de werkzaamheden ligt hierbij op het verlenen van lichamelijk zorg. Denk hierbij aan het wassen van de oudere, het toedienen van medicijnen of het helpen bij het eten en aankleden.

Beoordeling Bejaardenverzorger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bejaardenverzorger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bejaardenverzorger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Wat kost dat bejaardenverzorger opleiding

Door: Cindy paragh

Reageer op dit beroep