U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Beleidsmedeweker Marketing

Beleidsmedeweker Marketing worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een beleidsmedeweker Marketing? Lees de functieomschrijving.

De Beleidsmedewerker Marketing is verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van het marketingbeleid van een bedrijf of organisatie. De Beleidsmedewerker moet goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen op marketinggebied en kijkt hoe deze ontwikkelingen geïmplementeerd kunnen worden in het bestaande beleid. De Beleidsmedewerker Marketing analyseert relevante informatie en koppelt dit aan wensen van de organisatie.  Hierbij wordt een marketingplan opgezet met daarin een analyse, visie, uitvoeringsvoorstel en oplossingen. Vervolgens wordt dit marketingplan voorgelegd aan bijvoorbeeld het management van een organisatie. 

Concreet houdt de Beleidsmedewerker Marketing zich bezig met het maken van nieuwe marketingplannen, het plannen en uitvoeren van het marketingbeleid van een organisatie, eventueel het werven van sponsoren, het aansturen van marketingprojecten en het bedenken van marketingstrategieën.

Mensen vonden ons op: Job Beleidsmedeweker Marketing, Baan Beleidsmedeweker Marketing, Beleidsmedeweker Marketing Worden, Functie-eisen Beleidsmedeweker Marketing, Verantwoordelijkheden Beleidsmedeweker Marketing, Functieprofiel Beleidsmedeweker Marketing, Wat doet een Beleidsmedeweker Marketing, Werken als Beleidsmedeweker Marketing.

Beleidsmedeweker Marketing worden: Opleiding tot beleidsmedeweker Marketing

Een baan als Beleidsmedewerker Marketing is mogelijk met minimaal een HBO werk -en denkniveau. Zo kan er op het HBO gekozen worden voor een studie Bedrijfskunde of andere economische richtingen. Op WO niveau kan er gekozen worden voor een studie Bussines Studies of  Bedrijfskunde.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Beleidsmedeweker Marketing, Beleidsmedeweker Marketing Worden, Opleidingsniveau Beleidsmedeweker Marketing, Scholing Beleidsmedeweker Marketing, Studie Beleidsmedeweker Marketing, Bijscholing Beleidsmedeweker Marketing, Omscholing Beleidsmedeweker Marketing.

Organisaties waar een beleidsmedeweker Marketing doorgaans werkzaam is

De Beleidsmedewerker Marketing is voornamelijk werkzaam bij commerciële organisaties. Hij houdt zich namelijk bezig met het in de markt zetten van een bedrijf om zo de omzet te verhogen. Toch is het mogelijk dat de Beleidsmedewerker Marketing werkzaam is bij een non-profit organisatie zoals een goed doel. Ook deze bedrijven hebben een marketingteam nodig, zij hebben echter wel andere doelstellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Beleidsmedeweker Marketing, Beleidsmedeweker Marketing Worden, Opleidingsniveau Beleidsmedeweker Marketing, Scholing Beleidsmedeweker Marketing, Studie Beleidsmedeweker Marketing, Bijscholing Beleidsmedeweker Marketing, Omscholing Beleidsmedeweker Marketing.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden beleidsmedeweker Marketing

Het salaris van een Beleidsmedewerker Marketing ligt tussen de €2111 en  €6285. Het salaris is afhankelijk van leeftijd, de opleiding en ervaring.

Naast een marktconform salaris bestaat er de mogelijkheid van een auto van de zaak en een collectieve pensioensregeling. Daarnaast is zelfontwikkeling mogelijk door vervolgopleidingen en coaching.

Mensen vonden ons op: Salaris Beleidsmedeweker Marketing, Loon Beleidsmedeweker Marketing, Wat verdien je als Beleidsmedeweker Marketing, Salarisschaal Beleidsmedeweker Marketing, Salarisindicatie Beleidsmedeweker Marketing, Bonus Beleidsmedeweker Marketing, CAO Beleidsmedeweker Marketing, Brutoloon Beleidsmedeweker Marketing, Nettoloon Beleidsmedeweker Marketing, Vakantiedagen Beleidsmedeweker Marketing, Pensioen Beleidsmedeweker Marketing.

Competenties, skills & vaardigheden beleidsmedeweker marketing

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Visie
 • Overtuigen
 • Presenteren
 • Creativiteit
Mensen vonden ons op: Kennis Beleidsmedeweker Marketing, Vaardigheden Beleidsmedeweker Marketing, Attitude Beleidsmedeweker Marketing, Kwalificaties Beleidsmedeweker Marketing, Competentieprofiel Beleidsmedeweker Marketing.

Boeken voor het beroep beleidsmedeweker marketing

Wil je meer weten over het beroep beleidsmedeweker marketing? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je beleidsmedeweker marketing bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken beleidsmedeweker marketing te komen.

Start with Why | Simon Sinek

How Great Leaders Inspire Everyone To Take Action - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780241958223 | 256 pagina's

Why are some people and organisations more inventive, pioneering and successful than others? And why are they able to repeat their success again and again? In business, it doesn't matter what you do, it matters why you do it. Start with Why analyses leade...

The Culture Map | Erin Meyer

Decoding How People Think, Lead, and Get Things Done Across Cultures - Engels | Druk: International ed | Paperback | 9781610392761 | 288 pagina's

Whether you work in a home office or abroad, business success in our ever more globalized and virtual world requires the skills to navigate through cultural differences and decode cultures foreign to your own. Renowned expert Erin Meyer is your guide thro...

Principes van marketing | Philip Kotler

Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789043034098 | 632 pagina's

Principes van marketing 7e druk is een boek van Philip Kotler uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789043034098 Het doel van elke marketeer is om klanten meerwaarde te bieden. Met deze zevende editie van Principes van marketing bieden we jou - onze ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Beleidsmedeweker Marketing, Beleidsmedeweker Marketing ebooks, boek Beleidsmedeweker Marketing.

Persoonstypen beleidsmedeweker Marketing

De Beleidsmedewerker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hij geprobeert mislukkingen te vermijden en successen te behalen en staat graag in een goed daglicht. Zijn positieve eigenschappen zijn zijn zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en praktische instelling. Hij is dominant en prestatiegericht en weet daardoor goed zijn mening te geven (Succesvolle werker).

Een andere kan is dat hij in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk is. De Beleidsmedewerker is geduldig, bekijkt alles van verschillende kanten en is sociaal vaardig. Hij voelt zich verbonden met collega's en organisatie, wat hem een loyale medewerker maakt (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Beleidsmedeweker Marketing, Karakter Beleidsmedeweker Marketing.

Netwerk beleidsmedeweker Marketing

De Beleidsmedewerker Marketing opereert voornamelijk in het Marketingteam en legt verantwoording af aan het management van een organisatie. Doordat de Beleidsmedewerker zich ook  bezighoudt met het werven van sponsoren is veel extern contact mogelijk.

Mensen vonden ons op: Collega’s Beleidsmedeweker Marketing, Medewerkers Beleidsmedeweker Marketing.

Is het beroep beleidsmedeweker Marketing iets voor jou?

Zou je graag beleidsmedeweker Marketing willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als beleidsmedeweker Marketing bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Beleidsmedeweker Marketing, beroepskeuzetest Beleidsmedeweker Marketing, beroep Beleidsmedeweker Marketing kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden beleidsmedeweker Marketing

Er is een redelijk arbeidsmarktperspectief voor de Beleidsmedewerker Marketing. Er zijn voldoende vacatures, al zal heeft de economische crisis wel invloed gehad op het aanbod. Verder zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Zo is het mogelijk om door te stromen naar een managementfunctie.

Arbeidsmarktperspectief score beleidsmedeweker Marketing

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep beleidsmedeweker Marketing. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Beleidsmedeweker Marketing, Promotie mogelijkheden Beleidsmedeweker Marketing, Carriere Beleidsmedeweker Marketing.

Solliciteren op de functie beleidsmedeweker Marketing

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als beleidsmedeweker Marketing dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor beleidsmedeweker Marketing belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als beleidsmedeweker Marketing. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Beleidsmedeweker Marketing, CV Beleidsmedeweker Marketing, sollicitatie Beleidsmedeweker Marketing.

Interviews met beleidsmedeweker Marketing

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen beleidsmedeweker Marketing

Vacatures beleidsmedeweker marketing

Op zoek naar een nieuwe baan als Beleidsmedeweker Marketing? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beleidsmedeweker Marketing. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Beleidsmedewerker Marketing is verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van het marketingbeleid van een bedrijf of organisatie. De Beleidsmedewerker moet goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen op marketinggebied en kijkt hoe deze ontwikkelingen geïmplementeerd kunnen worden in het bestaande beleid. De Beleidsmedewerker Marketing analyseert relevante informatie en koppelt dit aan wensen van de organisatie.

Beoordeling Beleidsmedeweker Marketing

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Beleidsmedeweker Marketing' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Beleidsmedeweker Marketing

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep