Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? Lees de functieomschrijving.

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, ook bekend als 'Information Security Officer', wordt werkzaam op het tactische of strategische niveau binnen een organisatie. Dit houdt in dat hij/zij binnen het middelhoge tot hoge beleidsniveau werkzaam zal zijn en dus enerzijds zal overleggen over Informatiebeveiligingsvraagstukken met leidinggevenden en informatiebeveiligingscollega's en anderzijds het afgesproken beleid zal pogen uit te voeren door de kennis erover te verspreiden door de organisatie heen.

De werkzaamheden van de Information Security Officer beslaan het uitvoeren van de informatiebeveiligingsafspraken van de 'Chief Information Security Officers' met het hoogste management. Praktisch betekent dit dat er zowel op digitale als fysieke wijze verantwoordelijkheid wordt gedragen voor de veiligheid van de informatie binnen organisatie. Zo dienen er sloten te zijn geplaatst op vitale ruimtes en zo is het noodzakelijk om aan de gangbare ICT-beveiligingseisen te voldoen. Tevens werkt de Information Security Officer samen met de 'Chiefs' tijdens het opstellen van het veiligheidsbeleid. Hierbij valt te denken aan het maken van risico-analyses, het opstellen van security-ontdekkende systemen, het opstellen van minimum veiligheidseisen en het digitaal rechercheren.

De Beleidsmedewerker dient te beschikken over een goede mentale gezondheid, aangezien hij/zij er zorg voor draagt dat de informatiesystemen van de organisatie waarvoor hij/zij werkt veilig zijn, om zodoende voortijdig problemen en gevaren te kunnen signaleren. Fysiek gezien, hoeft de werknemer niet te beschikken over een 'top conditie', aangezien de werkzaamheden vooral 'binnen' en 'achter het bureau' zullen zijn.

Mensen vonden ons op: Job Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Baan Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging Worden, Functie-eisen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Verantwoordelijkheden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Functieprofiel Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Wat doet een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Werken als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging worden: Opleiding tot beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Om Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging te worden, dient men te beschikken over een post-HBO-diploma IT Security Management. Binnen deze sector kan er gekozen worden voor verschillende specialisaties, bijvoorbeeld Ethisch Hacken of Beveiligingspenetratie of Information Security Management.

Om toegelaten te worden tot deze opleidingen zal men dienen te beschikken over een HBO/WO-diploma in een relevante richting. Afhankelijk van de onderwijsorganisatie zal er bepaald worden welke vooropleidingen als relevant worden geacht. Doorgaans worden opleidingen in de ICT en beveiliging geaccepteerd.

De opleiding zal zo'n 16 weken in beslag nemen en is part-time te volgen, waardoor het erg aantrekkelijk is voor personen die binnen hun organisatie door willen groeien naar een functie als Information Security Officer of voor personen die na hun HBO nog een korte specialisatie willen volgen.

Tijdens de opleiding wordt er ingegaan op praktische situaties, ondersteunt door relevante theoriëen. Zaken die aan bod komen lopen uiteen van het ontwikkelen van informatiebeveiliging en het opstellen van risico-analyses tot het adviseren van het management over veiligheidsgerelateerde zaken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging Worden, Opleidingsniveau Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Scholing Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Studie Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Bijscholing Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Omscholing Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Organisaties waar een beleidsmedewerker Informatiebeveiliging doorgaans werkzaam is

De Beleidsmedewerker informatiebeveiliging kan bij zowel profit als non-profit organisaties werkzaam worden. Zijn/haar takenpakket, de aansturing van, en controle over, de informatiebeveiliging, is universeel: zowel binnen de profit als non-profit kanten van de Informatiebeveiliging zullen er een zelfde soort werkzaamheden worden verricht.

De organisaties waar voor gewerkt kan worden zijn zeer uiteenlopend, aangezien tegenwoordig vrijwel alle grote ondernemingen een eigen specialist nodig hebben om hun informatiebeveiliging aan te sturen. Zo kan men werkzaam worden voor NGO's, Multinationals, Middelgrote en Grote ondernemingen, maar ook voor 'De Overheid'.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging Worden, Opleidingsniveau Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Scholing Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Studie Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Bijscholing Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Omscholing Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Primair: De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging zal zo'n 3250,- tot 5000,- euro Bruto per maand verdienen. Het precieze bedrag is afhankelijk van de leeftijd, werkervaring en kwaliteit van de medewerker.

Secundair: Naast het salaris kan de Information Security Officer rekenen op acht procent vakantieloon, een dertiende maand en afhankelijk van de individuele afspraken een collectieve ziektekostenverzekering, een pensioen, reiskostenvergoeding, ouderschapsverlof en verschillende ATV- en vakantiedagen.

Aangezien de Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging voor een diverse groep organisaties werkzaam kan worden en omdat de medewerker in het hogere management zal gaan werken, bestaat er geen vaste bundel universele arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Loon Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Wat verdien je als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Salarisschaal Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Salarisindicatie Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Bonus Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, CAO Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Brutoloon Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Nettoloon Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Vakantiedagen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Pensioen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Competenties, skills & vaardigheden beleidsmedewerker informatiebeveiliging

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand hebben van ICT.
 • Mogelijke bedreigingen vooraf kunnen signaleren.
Mensen vonden ons op: Kennis Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Vaardigheden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Attitude Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Kwalificaties Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Competentieprofiel Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Boeken voor het beroep beleidsmedewerker informatiebeveiliging

Wil je meer weten over het beroep beleidsmedewerker informatiebeveiliging? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je beleidsmedewerker informatiebeveiliging bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken beleidsmedewerker informatiebeveiliging te komen.

Informatiebeveiliging onder controle | Pieter van Houten

Grondslagen, management, organisatie en techniek - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789043036726 | 272 pagina's

Zonder informatiesystemen zouden de meeste organisaties niet meer functioneren. Waar informatietechnologie wordt ingezet, mag je verwachten dat de gebruikte gegevens goed beschermd worden. De technologie is echter kwetsbaar en de mensen die ermee werken m...

Handboek ISO 27001 | Cees van der Wens

Het implementeren en auditen van een managementsysteem voor informatiebeveiliging bij het midden- en kleinbedrijf - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789402186284 | 286 pagina's

Een organisatie levert vaak al jaren diensten of producten als er besloten wordt om een ISO/IEC 27001-certificaat te gaan behalen. Vaak is er wel veel kennis over informatiebeveiliging aanwezig, maar na het lezen van de norm blijkt dat er toch iets meer b...

Best practice - Basiskennis informatiebeveiliging op basis van ISO27001 en ISO27002 | Hans Baars

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789401800136 | 1 pagina's

Best practice - Basiskennis informatiebeveiliging op basis van ISO27001 en ISO27002 2e druk is een boek van Hans Baars uitgegeven bij Van Haren Publishing. ISBN 9789401800136 Dit boek is in eerste instantie ontwikkeld als studieboek voor het examen Inform...

Mensen vonden ons op: boeken voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging ebooks, boek Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Persoonstypen beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging is een Loyalist en een Perfectionist.

De Persoonlijkheid van de Information Security Officer wordt gekenmerkt door zijn/haar zorgzame, loyale, ordelijke, betrouwbare, productieve, medelevende, verantwoordelijke, eerlijke en gedisciplineerde houding. Op sommige zwakkere momenten kan de gegadigde echter ook enige inflexibele, jaloerse, dominante, oordelende, kritische, onvoorspelbare, paranoïde en defensieve trekjes vertonen.

Toch weet de Beleidsmedewerker een werkbare mix te creëren van zorgzaamheid, productiviteit, discipline, kritiek en ordelijkheid. Deze mix kan gebruikt worden tijdens het verzekeren van de informatiebeveiliging van de organisatie waarvoor de medewerker werkzaam wordt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Karakter Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Netwerk beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Intern: De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging komt tijdens zijn/haar werkzaamheden in contact met zijn/haar directe collega's die belast zijn met een zelfde soort takenpakket. (Dit geldt voor de grote organisaties, aangezien kleinere organisaties vaak al genoeg hebben aan één Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.) Dit contact zal bestaan uit het overleggen van de werkstrategie, het analyseren van mogelijke gevaren en het bespreken van andere relevante zaken. Daarnaast zal er contact zijn met leidinggevenden en andere Beleidsmedewerkers. Dit contact zal variëren van adviesverlening over het vakgebied tot het doornemen van beleidsbeslissingen. Tot slot zal er intern contact zijn met  de praktische beveiligingsmedewerkers, zoals de Ethische Hackers, Beveiligingspenetratie-testers en systeembeheerders. (Indien deze aanwezig zijn).

Mensen vonden ons op: Collega’s Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Medewerkers Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Is het beroep beleidsmedewerker Informatiebeveiliging iets voor jou?

Zou je graag beleidsmedewerker Informatiebeveiliging willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als beleidsmedewerker Informatiebeveiliging bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, beroepskeuzetest Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging kan na afloop van zijn/haar huidige contract een verlenging krijgen bij de huidige werkgever. Tevens is het mogelijk om bij een andere organisatie in dezelfde hoedanigheid werkzaam te worden.

Tevens heeft de Information Security Officer de mogelijkheid om door te groeien naar hogere informatiebeveiligingsfuncties. Hierbij valt te denken aan de 'Chief Information Security Officer', waarbij men leiding zal geven aan een groep Information Security Officers en waar dus ook een grotere verantwoordelijkheid bij zal komen kijken. Daarnaast is het mogelijk om op hetzelfde niveau een andere taak uit te gaan oefenen, bijvoorbeeld als Ethisch Hacker of Informatiebeveiligings penetratie tester. Daar waar de Beleidsmedewerker vooral aansturing geeft, zijn deze medewerkers meer bezig met het praktisch voorkomen en bestrijden van bedreigingen van de informatie processen.

Arbeidsmarktperspectief score beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep beleidsmedewerker Informatiebeveiliging. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Promotie mogelijkheden Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, Carriere Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Solliciteren op de functie beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als beleidsmedewerker Informatiebeveiliging dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor beleidsmedewerker Informatiebeveiliging belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als beleidsmedewerker Informatiebeveiliging. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, CV Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, sollicitatie Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging.

Interviews met beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

 • Ethische Hacker
 • Informatiebeveiligings penetratie tester
 • Chief Information Security Officer

Overzicht

Vacatures beleidsmedewerker informatiebeveiliging

Op zoek naar een nieuwe baan als Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, ook bekend als 'Information Security Officer', wordt werkzaam op het tactische of strategische niveau binnen een organisatie. Dit houdt in dat hij/zij binnen het middelhoge tot hoge beleidsniveau werkzaam zal zijn en dus enerzijds zal overleggen over Informatiebeveiligingsvraagstukken met leidinggevenden en informatiebeveiligingscollega's en anderzijds het afgesproken beleid zal pogen uit te voeren door de kennis erover te verspreiden door de organisatie heen. De werkzaamheden van de Information Security Officer beslaan het uitvoeren van de informatiebeveiligingsafspraken van de 'Chief Information Security Officers' met het hoogste management.

Beoordeling Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep