U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Berger

Berger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een berger? Lees de functieomschrijving.

Een berger is specialist in het bergen of lichten van gezonken schepen. Afhankelijk van de complexiteit van de situatie, zetten bergers diverse hulpmiddelen in. Enkele voorbeelden hiervan zijn sleepboten, bergingsschepen, kranen en/of duikers. Als gevolg van schade of pech is een schip gezonken. Aan de berger de taak om het scheepswrak of het verlaten schip te bergen. Een berger zorgt ervoor dat de romp, de uitrusting en de lading van een schip worden gelicht. Mocht het schip niet te redden zijn, dan is het de taak van de berger om het wrak ‘kapot’ te knippen. 

Er zijn verschillende redenen waarom een berger wordt ingeschakeld. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om de lading van het schip te redden of om het schip te repareren. Maar een gezonken schip kan ook een belemmering vormen voor de overige scheepvaart. Ook kan een gezonken schip een gevaar zijn voor het milieu, bijvoorbeeld wanneer er brandstof lekt. 

Mensen vonden ons op: Job Berger, Baan Berger, Berger Worden, Functie-eisen Berger, Verantwoordelijkheden Berger, Functieprofiel Berger, Wat doet een Berger, Werken als Berger.

Berger worden: Opleiding tot berger

Om berger te worden is het doorgaans van belang om te werken en te denken op MBO-niveau. Ook wordt er van bergers vaak gevraagd dat zij in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C. Dit om snel ter plaatse te komen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Berger, Berger Worden, Opleidingsniveau Berger, Scholing Berger, Studie Berger, Bijscholing Berger, Omscholing Berger.

Organisaties waar een berger doorgaans werkzaam is

Als berger ben je werkzaam bij een bergingsbedrijf. Er zijn bergingsbedrijven verspreid over het hele land, aan de kust en in het binnenland.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Berger, Berger Worden, Opleidingsniveau Berger, Scholing Berger, Studie Berger, Bijscholing Berger, Omscholing Berger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden berger

Het bedrag dat een berger ontvangt voor het bergen van een schip, wordt een bergingsloon genoemd. De hoogte van dit salaris is bij ons onbekend. 

Mensen vonden ons op: Salaris Berger, Loon Berger, Wat verdien je als Berger, Salarisschaal Berger, Salarisindicatie Berger, Bonus Berger, CAO Berger, Brutoloon Berger, Nettoloon Berger, Vakantiedagen Berger, Pensioen Berger.

Competenties, skills & vaardigheden berger

 • Energie
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Berger, Vaardigheden Berger, Attitude Berger, Kwalificaties Berger, Competentieprofiel Berger.

Boeken voor het beroep berger

Wil je meer weten over het beroep berger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je berger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken berger te komen.

Hoe overleef ik moeilijke mensen? | Berger, J�rg

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023954477 | 176 pagina's

In Hoe overleef ik moeilijke mensen? introduceert psychotherapeut Jörg Berger beproefde strategieën voor de omgang met moeilijke mensen. Grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinde...

De tweede | Lynn Berger

Over het zijn en krijgen van een tweede kind - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082821697 | 184 pagina's

Herinner jij je eerste keer nog? Grote kans dat je je tweede keer vergeten bent. Want voor tweede keren hebben we meestal weinig woorden. Dat ontdekte Lynn Berger toen ze voor de tweede keer in verwachting was. Over het ouderschap en de komst van een eers...

Anatomie in vivo | Bernard J. Gerritsen

Inspectie en palpatie van het bewegingsapparaat - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789036813372 | 352 pagina's

Anatomie in vivo 7e druk is een boek van Bernard J. Gerritsen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036813372 Ontleden met oog en hand, door de gesloten huid heen. Dat is wat de auteurs verstaan onder Anatomie in vivo. Inspectie en palpatie van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Berger, Berger ebooks, boek Berger.

Persoonstypen berger

Een berger heeft veel energie en gaat direct en doelgericht aan de slag met de werkzaamheden. De berger kan goed omgaan met tegenslagen en is stressbestendig.

Bovendien denkt een berger in oplossingen en weet de berger wat van hem of haar wordt verwacht. De berger kan goed tegen kritiek en houdt van uitdagingen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Berger, Karakter Berger.

Netwerk berger

Bij het uitvoeren van bergingswerkzaamheden, werkt een berger samen met andere bergers. Ook heeft een berger contact met schippers en met andere personen die betrokken zijn bij de werkzaamheden. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Berger, Medewerkers Berger.

Is het beroep berger iets voor jou?

Zou je graag berger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als berger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Berger, beroepskeuzetest Berger, beroep Berger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden berger

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Berger, Promotie mogelijkheden Berger, Carriere Berger.

Solliciteren op de functie berger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als berger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor berger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als berger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Berger, CV Berger, sollicitatie Berger.

Interviews met berger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen berger

Vacatures berger

Op zoek naar een nieuwe baan als Berger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Berger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een berger is specialist in het bergen of lichten van gezonken schepen. Afhankelijk van de complexiteit van de situatie, zetten bergers diverse hulpmiddelen in. Enkele voorbeelden hiervan zijn sleepboten, bergingsschepen, kranen en/of duikers.

Beoordeling Berger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Berger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Berger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep