U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bestuurssecretaris

Bestuurssecretaris worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bestuurssecretaris? Lees de functieomschrijving.

De Bestuurssecretaris ondersteunt de directeur of directeurbestuurder van de organisatie. De Bestuurssecretaris biedt ondersteuning bij het uitvoeren van de bestuurlijke taken. De Bestuurssecretaris notuleert bij de bestuurlijke vergaderingen, bereidt deze voor, zorgt dat gemaakte afspraken nagekomen worden en houdt toezicht op de bestuurlijke werkzaamheden.

De Bestuurssecretaris is de rechterhand van de directeur. De Bestuurssecretaris fungeert als sparringpartner, denkt mee over bestuurlijke vraagstukken en geeft vorm aan de bestuurlijke besluitvormingsprocessen. De Bestuurssecretaris geeft de directeur advies over organisatiebrede vraagstukken en houdt toezicht op gemaakte afspraken, lopende processen en relevante verplichtingen. De Bestuurssecretaris is een vraagbaak voor de diverse bestuurlijke organen. De Bestuurssecretaris zorgt ervoor dat de directeur zich kan richten op het daadwerkelijk besturen van de organisatie en zich niet bezig hoeft te houden met de voortgang van de bestuurlijke werkzaamheden.

Naast dat de Bestuurssecretaris de rechterhand van de directeur is, geeft de Bestuurssecretaris ook leiding aan de directiesecretaressen en soms ook de communicatiemedewerkers. De Bestuurssecretaris geeft sturing aan de directiesecretaressen, zit de vergaderingen voor en zorgt dat zij hun taken goed uitvoeren.

De Bestuurssecretaris heeft een veelzijdige en uitdagende functie. Enerzijds is de Bestuurssecretaris een manager en geeft leiding, anderzijds moet de Bestuurssecretaris verantwoording afleggen aan de directeur en fungeren als zijn rechterhand. Deze dubbelrol moet goed bij de Bestuurssecretaris passen en de Bestuurssecretaris moet het onderscheid weten te maken.

Mensen vonden ons op: Job Bestuurssecretaris, Baan Bestuurssecretaris, Bestuurssecretaris Worden, Functie-eisen Bestuurssecretaris, Verantwoordelijkheden Bestuurssecretaris, Functieprofiel Bestuurssecretaris, Wat doet een Bestuurssecretaris, Werken als Bestuurssecretaris.

Bestuurssecretaris worden: Opleiding tot bestuurssecretaris

Om aan de slag te kunnen als Bestuurssecretaris wordt vaak om een academische opleiding gevraagd. Minimaal HBO niveau is een vereiste. De Bestuurssecretaris moet verstand hebben van de bestuurlijke verhoudingen en fungeren als verbindende persoonlijkheid binnen de organisatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bestuurssecretaris, Bestuurssecretaris Worden, Opleidingsniveau Bestuurssecretaris, Scholing Bestuurssecretaris, Studie Bestuurssecretaris, Bijscholing Bestuurssecretaris, Omscholing Bestuurssecretaris.

Organisaties waar een bestuurssecretaris doorgaans werkzaam is

De Bestuurssecretaris kan bij zeer uiteenlopende organisaties werken. Er is geen specifieke sector aan te wijzen. De Bestuurssecretaris kan ook in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bestuurssecretaris, Bestuurssecretaris Worden, Opleidingsniveau Bestuurssecretaris, Scholing Bestuurssecretaris, Studie Bestuurssecretaris, Bijscholing Bestuurssecretaris, Omscholing Bestuurssecretaris.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bestuurssecretaris

Het salaris van de Bestuurssecretaris is afhankelijk van de organisatie waar de Bestuurssecretaris werkt en de hoeveelheid ervaring van de Bestuurssecretaris. Het is daarom lastig een inschatting te geven. Het salaris van de Bestuurssecretaris zal meestal ergens tussen de €1900,- en €3500,- liggen.

Mensen vonden ons op: Salaris Bestuurssecretaris, Loon Bestuurssecretaris, Wat verdien je als Bestuurssecretaris, Salarisschaal Bestuurssecretaris, Salarisindicatie Bestuurssecretaris, Bonus Bestuurssecretaris, CAO Bestuurssecretaris, Brutoloon Bestuurssecretaris, Nettoloon Bestuurssecretaris, Vakantiedagen Bestuurssecretaris, Pensioen Bestuurssecretaris.

Competenties, skills & vaardigheden bestuurssecretaris

 • Energie
 • Stressbestendigheid
 • Netwerken
 • Leiderschap
 • Aanpassingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Bestuurssecretaris, Vaardigheden Bestuurssecretaris, Attitude Bestuurssecretaris, Kwalificaties Bestuurssecretaris, Competentieprofiel Bestuurssecretaris.

Boeken voor het beroep bestuurssecretaris

Wil je meer weten over het beroep bestuurssecretaris? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bestuurssecretaris bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bestuurssecretaris te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bestuurssecretaris, Bestuurssecretaris ebooks, boek Bestuurssecretaris.

Persoonstypen bestuurssecretaris

De Bestuurssecretaris moet beschikken over een persoonlijk die de mensen binnen een organisatie weet te binden. De Bestuurssecretaris is enerzijds de rechterhand en sparringpartner van de directeur. De Bestuurssecretaris moet advies kunnen geven, toezien op de voortgang van de bestuurlijke werkzaamheden en is de vraagbaak voor de bestuurlijke organen (Gever). Anderzijds is de Bestuurssecretaris de manager van de directiesecretaressen. De Bestuurssecretaris geeft leiding, stimuleert en ziet er op toe dat zij hun werkzaamheden goed uitvoeren (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bestuurssecretaris, Karakter Bestuurssecretaris.

Netwerk bestuurssecretaris

De Bestuurssecretaris is de rechterhand en sparringpartner van de directeur of de directeurbestuurder. Daarnaast is de Bestuurssecretaris de vraagbaak voor de overige bestuurlijke organen en fungeert als bindende factor. Ook heeft de Bestuurssecretaris de leiding over de directiesecretaressen. De Bestuurssecretaris heeft dus veel contact met anderen binnen de organisatie en moet dit contact ook op een positieve manier zien te benutten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bestuurssecretaris, Medewerkers Bestuurssecretaris.

Is het beroep bestuurssecretaris iets voor jou?

Zou je graag bestuurssecretaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bestuurssecretaris bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bestuurssecretaris, beroepskeuzetest Bestuurssecretaris, beroep Bestuurssecretaris kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bestuurssecretaris

Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Bestuurssecretaris. Vooral voor Bestuurssecretaris die over de nodige ervaring beschikken, is er voldoende arbeidsmarktperspectief. Het is al een tamelijk hoge functie en de doorgroeimogelijkheden zijn daarom maar beperkt.

Arbeidsmarktperspectief score bestuurssecretaris

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bestuurssecretaris. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bestuurssecretaris, Promotie mogelijkheden Bestuurssecretaris, Carriere Bestuurssecretaris.

Solliciteren op de functie bestuurssecretaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bestuurssecretaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bestuurssecretaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bestuurssecretaris. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bestuurssecretaris, CV Bestuurssecretaris, sollicitatie Bestuurssecretaris.

Interviews met bestuurssecretaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bestuurssecretaris

Vacatures bestuurssecretaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Bestuurssecretaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bestuurssecretaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bestuurssecretaris ondersteunt de directeur of directeurbestuurder van de organisatie. De Bestuurssecretaris biedt ondersteuning bij het uitvoeren van de bestuurlijke taken. De Bestuurssecretaris notuleert bij de bestuurlijke vergaderingen, bereidt deze voor, zorgt dat gemaakte afspraken nagekomen worden en houdt toezicht op de bestuurlijke werkzaamheden.

Beoordeling Bestuurssecretaris

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bestuurssecretaris' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bestuurssecretaris

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep