U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Betontimmerman

Betontimmerman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een betontimmerman? Lees de functieomschrijving.

Een betontimmerman fabriceert bekistingen waar beton in wordt gegoten. Deze bekistingen kunnen van zowel metaal als hout gemaakt zijn. De betontimmerman krijgt bij een bouwproject bouwtekeningen aangeleverd om hier vervolgens de juiste bekistingen bij te maken. De bekistingen worden vervolgens gebruikt bij het gieten van het beton voor bijvoorbeeld funderingen, wanden, vloeren en andere constructies waar beton voor nodig is. Het werk van een betontimmerman kent veel verantwoordelijkheid aangezien de rest van de bouwwerkzaamheden pas kunnen beginnen als de fundering gefabriceerd is. Een betontimmerman is doorgaands werkzaam bij een constructiebedrijf maar kan ook als zelfstandige werken.

Mensen vonden ons op: Job Betontimmerman, Baan Betontimmerman, Betontimmerman Worden, Functie-eisen Betontimmerman, Verantwoordelijkheden Betontimmerman, Functieprofiel Betontimmerman, Wat doet een Betontimmerman, Werken als Betontimmerman.

Betontimmerman worden: Opleiding tot betontimmerman

Een betontimmerman dient MBO werk- en denkniveau te hebben. Er bestaan in Nederland specifieke opleidingen tot betontimmerman. Ten eerste is er de begin opleiding Betontimmerman Primair en verder is er de voortgezette opleiding Betontimmerman Voortgezet.  Algemene MBO bouwkundige opleidingen zijn over het algemeen ook geschikte vooropleidingen om betontimmerman te kunnen worden.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Betontimmerman, Betontimmerman Worden, Opleidingsniveau Betontimmerman, Scholing Betontimmerman, Studie Betontimmerman, Bijscholing Betontimmerman, Omscholing Betontimmerman.

Organisaties waar een betontimmerman doorgaans werkzaam is

Een betontimmerman is werkzaam bij een constructiebedrijf. Dit zijn profit organisaties. In sommige gevallen werkt de betontimmerman als zelfstandige. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Betontimmerman, Betontimmerman Worden, Opleidingsniveau Betontimmerman, Scholing Betontimmerman, Studie Betontimmerman, Bijscholing Betontimmerman, Omscholing Betontimmerman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden betontimmerman

Een betontimmerman zal doorgaands tussen de 1200 en 1800 euro per maand verdienen. Net zoals andere beroepen in de bouw is er vaak sprake van secundaire arbeidsvoorwaarden die rekening houden met de zwaarte en de risico’s van het werk. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Betontimmerman, Loon Betontimmerman, Wat verdien je als Betontimmerman, Salarisschaal Betontimmerman, Salarisindicatie Betontimmerman, Bonus Betontimmerman, CAO Betontimmerman, Brutoloon Betontimmerman, Nettoloon Betontimmerman, Vakantiedagen Betontimmerman, Pensioen Betontimmerman.

Competenties, skills & vaardigheden betontimmerman

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Betontimmerman, Vaardigheden Betontimmerman, Attitude Betontimmerman, Kwalificaties Betontimmerman, Competentieprofiel Betontimmerman.

Boeken voor het beroep betontimmerman

Wil je meer weten over het beroep betontimmerman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je betontimmerman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken betontimmerman te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Betontimmerman, Betontimmerman ebooks, boek Betontimmerman.

Persoonstypen betontimmerman

Een betontimmerman moet van aanpakken weten. Als de betontimmerman niet opschiet met zijn werkzaamheden dan kan het hele bouwproject vertraging oplopen. Daarom moet een betontimmerman doelgericht en energiek te werk gaan. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de succesvolle werker. Verder heeft de  betontimmerman veel verantwoordelijkheid. De betontimmerman is immers verantwoordelijk voor de basis, het fundament, van het bouwproject. Hier mogen ondanks de tijdsdruk geen fouten in gemaakt worden. Daarom past het persoonstype de perfectionist ook goed bij een betontimmerman. 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Betontimmerman, Karakter Betontimmerman.

Netwerk betontimmerman

De betontimmerman werkt veel samen met de leider van het bouwproject en de aannemer. Deze geeft de specificaties aan de betontimmerman en kijkt toe op de werkzaamheden van de betontimmerman. Bij het timmeren van de bekistingen werkt de betontimmerman vaak samen met collega betontimmermannen om zo effectiever en sneller te werk te gaan.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Betontimmerman, Medewerkers Betontimmerman.

Is het beroep betontimmerman iets voor jou?

Zou je graag betontimmerman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als betontimmerman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Betontimmerman, beroepskeuzetest Betontimmerman, beroep Betontimmerman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden betontimmerman

Het arbeidsperspectief is goed te noemen. Net zoals andere beroepen in de bouw is het natuurlijk wel van belang dat er bouwprojecten van start gaan. Het economisch klimaat kan dus van invloed zijn op het werkaanbod voor betontimmermannen. Maar over het algemeen is er voldoende werk te vinden. Directe doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands niet voor een betontimmerman. 

 

Arbeidsmarktperspectief score betontimmerman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep betontimmerman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Betontimmerman, Promotie mogelijkheden Betontimmerman, Carriere Betontimmerman.

Solliciteren op de functie betontimmerman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als betontimmerman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor betontimmerman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als betontimmerman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Betontimmerman, CV Betontimmerman, sollicitatie Betontimmerman.

Interviews met betontimmerman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen betontimmerman

Vacatures betontimmerman

Op zoek naar een nieuwe baan als Betontimmerman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Betontimmerman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een betontimmerman fabriceert bekistingen waar beton in wordt gegoten. Deze bekistingen kunnen van zowel metaal als hout gemaakt zijn. De betontimmerman krijgt bij een bouwproject bouwtekeningen aangeleverd om hier vervolgens de juiste bekistingen bij te maken.

Beoordeling Betontimmerman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Betontimmerman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Betontimmerman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep