U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bevrachter

Bevrachter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bevrachter? Lees de functieomschrijving.

Als bevrachter ben je eigenlijk de tegenpartij van de vervrachter. Je huurt het schip in van de vervrachter om goederen/passagiers te vervoeren. Hiervoor stel je een overeenkomst met een prijsafspraak en bepaalde voorwaarden, de zogenaamde bevrachtingsovereenkomst. Als bevrachter ben je dus verantwoordelijk voor het vervoeren van de goederen en passagiers die een haven binnenkomen. Je moet dus wel zorgvuldig te werk gaan om te zorgen dat alles op de juiste plek terecht komt en er niks fout gaat. 

Mensen vonden ons op: Job Bevrachter, Baan Bevrachter, Bevrachter Worden, Functie-eisen Bevrachter, Verantwoordelijkheden Bevrachter, Functieprofiel Bevrachter, Wat doet een Bevrachter, Werken als Bevrachter.

Bevrachter worden: Opleiding tot bevrachter

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bevrachter, Bevrachter Worden, Opleidingsniveau Bevrachter, Scholing Bevrachter, Studie Bevrachter, Bijscholing Bevrachter, Omscholing Bevrachter.

Organisaties waar een bevrachter doorgaans werkzaam is

Als bevrachter werk je vaak bij een rederij. Dit is een profit organisatie. Je kunt bij de grotere rederijen werken bij de havens van Rotterdam maar het kan ook zijn dat je werkzaam bent in de wat kleinschaligere rederijen. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bevrachter, Bevrachter Worden, Opleidingsniveau Bevrachter, Scholing Bevrachter, Studie Bevrachter, Bijscholing Bevrachter, Omscholing Bevrachter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bevrachter

Over de arbeidsvoorwaarden van een bevrachter is weinig bekend. Dit zal voornamelijk afhankelijk zijn van de rederij waar je werkzaam bent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Bevrachter, Loon Bevrachter, Wat verdien je als Bevrachter, Salarisschaal Bevrachter, Salarisindicatie Bevrachter, Bonus Bevrachter, CAO Bevrachter, Brutoloon Bevrachter, Nettoloon Bevrachter, Vakantiedagen Bevrachter, Pensioen Bevrachter.

Competenties, skills & vaardigheden bevrachter

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
Mensen vonden ons op: Kennis Bevrachter, Vaardigheden Bevrachter, Attitude Bevrachter, Kwalificaties Bevrachter, Competentieprofiel Bevrachter.

Boeken voor het beroep bevrachter

Wil je meer weten over het beroep bevrachter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bevrachter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bevrachter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bevrachter, Bevrachter ebooks, boek Bevrachter.

Persoonstypen bevrachter

Als bevrachter is het erg belangrijk dat je ordelijk ingesteld bent. Jij moet er namelijk als bevrachter voor zorgen dat alles op de goede plek terecht komt en daarvoor is het dus belangrijk alles ordelijk verloopt(Perfectionist). Daarnaast is het ook belangrijk dat je gedreven bent, het zal namelijk vaak hard werken zijn om te zorgen dat alles op rolletjes verloopt en alle goederen op tijd weer op de juiste plek terecht komen(Succesvolle werker). Ook is het in dit vak een pluspunt om productief te zijn(Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bevrachter, Karakter Bevrachter.

Netwerk bevrachter

In je werk als bevrachter sta je voornamelijk in contact met de vervrachter, stuurman en cargadoor. Met hen zorg je ervoor dat alles goed verloopt en het is dus belangrijk dat je goed samen kan werken. Het vak bevrachter is dus geen baan waarin je veel alleen aan het werk bent, het is juist belangrijk dat je goed kan samenwerken om te zorgen dat alles goed verloopt. Daarnaast sta je ook in contact met je klanten, de bedrijven waarvoor je de goederen vervoerd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bevrachter, Medewerkers Bevrachter.

Is het beroep bevrachter iets voor jou?

Zou je graag bevrachter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bevrachter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bevrachter, beroepskeuzetest Bevrachter, beroep Bevrachter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bevrachter

Over het arbeidsmarktperspectief van een bevrachter is weinig bekend maar het zal vooral afhankelijk zijn van de economie. Gaat het namelijk goed met de economie dan zal het ook goed gaan met de handel en zullen er meer goederen vervoerd worden. De vraag naar bevrachters zal dan ook stijgen. De doorgroeimogelijkheden als bevrachter zijn beperkt. Bevrachter is namelijk een redelijk specifiek beroep dus als je door wil groeien dan zal er vaak een extra opleiding vereist zijn.

Arbeidsmarktperspectief score bevrachter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bevrachter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bevrachter, Promotie mogelijkheden Bevrachter, Carriere Bevrachter.

Solliciteren op de functie bevrachter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bevrachter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bevrachter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bevrachter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bevrachter, CV Bevrachter, sollicitatie Bevrachter.

Interviews met bevrachter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bevrachter

Vacatures bevrachter

Op zoek naar een nieuwe baan als Bevrachter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bevrachter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als bevrachter ben je eigenlijk de tegenpartij van de vervrachter. Je huurt het schip in van de vervrachter om goederen/passagiers te vervoeren. Hiervoor stel je een overeenkomst met een prijsafspraak en bepaalde voorwaarden, de zogenaamde bevrachtingsovereenkomst.

Beoordeling Bevrachter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bevrachter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bevrachter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep