U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bewaker

Bewaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bewaker? Lees de functieomschrijving.

Een Bewaker zorgt ervoor dat er niets verkeerds gebeurt met een bepaald gebouw, object of persoon. Er zijn meerdere soorten Bewakers en dus ook verschillende mogelijkheden om binnen de bewaking aan het werk te gaan. Over het algemeen geldt dat men voor een bepaalde periode de veiligheid van een bepaalde plek garandeert.

Een Nachtwaker zal over een ruimte of gebouw moeten waken en er steeds op letten dat er niemand binnen probeert te dringen en/of iets probeert te stelen. Overdag is het waarschijnlijker dat een Bewaker zich over een object of persoon ontfermt, al kan het hierbij nog steeds voorkomen dat men een hele ruimte in de gaten moet houden, zoals op het vliegveld of in een evenementenhal.

Het bewaken van objecten is makkelijker te structureren dan het bewaken van personen, omdat objecten niet uit zichzelf bewegen. Vooral als men in een ruimte surveilleert waarin zich veel mensen bevinden, en er dus veel kans is dat er iets misgaat, is het belangrijk om de hele omgeving te overzien en mogelijke gevaren ruim op tijd te neutraliseren.

De Bewaker loopt vaak een vaste ronde, waarbij hij de omgeving nauwkeurig in de gaten houdt op ongebruikelijkheden. Hierbij focust de Bewaker zich niet alleen op tekenen van inbraak, maar ook op verschijnselen van brand, vandalisme, of ongevallen. Werk als Bewaker kan zo zeer afwisselend zijn en biedt elke dag weer een andere uitdaging. Men moet hiervoor wel stevig in de schoenen staan.

Mensen vonden ons op: Job Bewaker, Baan Bewaker, Bewaker Worden, Functie-eisen Bewaker, Verantwoordelijkheden Bewaker, Functieprofiel Bewaker, Wat doet een Bewaker, Werken als Bewaker.

Bewaker worden: Opleiding tot bewaker

Om Bewaker te worden heeft is minstens een certificaat in Beveiliging nodig, waarvoor men vaak via een werkgever eerst een cursus zal moeten doen voordat men aan het werk kan gaan. Voor werk op hoger niveau is het mogelijk om steeds cursussen te volgen, voor verder gevorderden. Het kan ook handig zijn om een MBO opleiding tot Beveiliger te volgen. Dit biedt meer mogelijkheden dan een cursus en maakt dat een Bewaker niet meteen aan een enkel bedrijf vastzit.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bewaker, Bewaker Worden, Opleidingsniveau Bewaker, Scholing Bewaker, Studie Bewaker, Bijscholing Bewaker, Omscholing Bewaker.

Organisaties waar een bewaker doorgaans werkzaam is

Een Bewaker kan voor verschillende bedrijven werken, zoals hotels, musea, of evenementhallen. Vaak werkt hij via een beveiligingsbureau dat mensen aanlevert op verschillende locaties voor diverse gelegenheden. Vooral voor Nachtbewakers is het goed mogelijk om direct bij een hotel in dienst te zijn. Hierbij geldt dan wel vaak dat men ook andere werkzaamheden heeft, zoals schoonmaken of gasten ontvangen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bewaker, Bewaker Worden, Opleidingsniveau Bewaker, Scholing Bewaker, Studie Bewaker, Bijscholing Bewaker, Omscholing Bewaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bewaker

Het salaris dat een Bewaker normaliter zal ontvangen in een fulltime functie ligt tussen de €1850 en €2600 per maand, afhankelijk van ervaring en functie. Bonussen en andere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van werkgever en vooral ook van het tijdstip waarop men werkt. De meeste werkgevers bieden een interne opleiding.

Mensen vonden ons op: Salaris Bewaker, Loon Bewaker, Wat verdien je als Bewaker, Salarisschaal Bewaker, Salarisindicatie Bewaker, Bonus Bewaker, CAO Bewaker, Brutoloon Bewaker, Nettoloon Bewaker, Vakantiedagen Bewaker, Pensioen Bewaker.

Competenties, skills & vaardigheden bewaker

 • Integriteit
 • Discipline
 • Initiatief ontplooien
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
 • Concentratievermogen
 • Reactievermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Bewaker, Vaardigheden Bewaker, Attitude Bewaker, Kwalificaties Bewaker, Competentieprofiel Bewaker.

Boeken voor het beroep bewaker

Wil je meer weten over het beroep bewaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bewaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bewaker te komen.

Deltora / 3 De Laatste Bewaker | E. Rodda

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789020664775 | 183 pagina's

Hoewel de Schaduwheer is verdreven uit Deltora, beïnvloedt hij nog steeds het leven van de bewoners. Lang geleden heeft hij aan de randen van het koninkrijk de Vier Zusters verborgen. Vier bronnen van kwaad die het land vergiftigen en ervoor zorgen dat de...

De bewakers van Westerbork | Frank van Riet

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058756077 | 300 pagina's

De bewakers van Westerbork 1e druk is een boek van Frank van Riet uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789058756077 Over kamp Westerbork, het Nederlandse voorportaal van de Holocaust, zijn talrijke boeken verschenen. Tot nu toe bleven de organisatie en d...

Gever | Lois Lowry

bewaker van herinneringen - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789045340104 | 235 pagina's

De maatschappij waarin Jonas opgroeit, lijkt perfect. Er is geen oorlog of pijn. Iedereen krijgt een duidelijke taak en er hoeven geen keuzes te worden gemaakt. Wanneer Jonas twaalf is, wordt hij uitverkoren. Jonas wordt Bewaker van Herinneringen: hij zie...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bewaker, Bewaker ebooks, boek Bewaker.

Persoonstypen bewaker

Een Bewaker zal voornamelijk goed op moeten kunnen letten en continu de omgeving in de gaten houden om mogelijke gevaren tegen te kunnen gaan. Hiervoor is een goed waarnemingsvermogen cruciaal en moet hij weten wanneer er iets verandert of verkeerd aanvoelt. Goede bewaking leveren is een kwestie van een uitstekend inschattingsvermogen, aangevuld door ervaring en kennis (Waarnemer). Dit, in combinatie met een stevige drive om het werk goed te doen, zorgt ervoor dat de Bewaker op tijd ingrijpt als er iets mis dreigt te gaan en zijn taak zoveel mogelijk succesvol weet te volbrengen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bewaker, Karakter Bewaker.

Netwerk bewaker

Een Bewaker zal vaak te maken hebben met medewerkers en klanten die in een ruimte rondlopen of daar graag naar binnen willen. Hierbij kan het belangrijk zijn dat iedereen gecontroleerd en of gefouilleerd wordt, of dat mensen gewoon binnengelaten moeten worden en er alleen gesurveilleerd wordt. Naast deze directe contacten tijdens het werk kan het zo zijn dat de Bewaker samenwerkt met andere beveiligers of het werk overdraagt aan een beveiliger. Een van deze beveiligers zal dan vaak de baas van de Bewaker zijn.

Omdat men op vele manieren een Bewaker kan zijn, zijn er ook vele manieren om met andere mensen in contact te staan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bewaker, Medewerkers Bewaker.

Is het beroep bewaker iets voor jou?

Zou je graag bewaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bewaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bewaker, beroepskeuzetest Bewaker, beroep Bewaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bewaker

Er is niet veel werk te vinden voor Bewakers, maar altijd wel wat. Het kan moeilijk zijn aan het werk te komen. Het helpt hierbij om een opleiding gevolgd te hebben. Vanuit een functie als Bewaker kan men doorstromen naar functies waarbij steeds waardevollere dingen in de gaten gehouden moeten worden, of naar een leidinggevende functie in hetzelfde werk.

Arbeidsmarktperspectief score bewaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bewaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bewaker, Promotie mogelijkheden Bewaker, Carriere Bewaker.

Solliciteren op de functie bewaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bewaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bewaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bewaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bewaker, CV Bewaker, sollicitatie Bewaker.

Interviews met bewaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bewaker

Vacatures bewaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bewaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bewaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Bewaker zorgt ervoor dat er niets verkeerds gebeurt met een bepaald gebouw, object of persoon. Er zijn meerdere soorten Bewakers en dus ook verschillende mogelijkheden om binnen de bewaking aan het werk te gaan. Over het algemeen geldt dat men voor een bepaalde periode de veiligheid van een bepaalde plek garandeert.

Beoordeling Bewaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bewaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bewaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Veel werk wordt nu overgenomen door Mobiele Surveillanten en Centralisten doordat opdrachtgevers meer gaan bezuinigen in het laten inzetten van Beveiligers. De opdrachtgevers vragen ook meer diensten voor minder uren aan. Gevolgen hiervan zijn, gebroken diensten, oproepkrachten en minder zekerheid in continu werk.

Schiphol is booming business voor Beveiligers. En carriere perspectief is interessant bij een afgeronde HBO opleiding.

Door: Isboset

Isboset,bedankt voor je tip.M.vr.gr.

Door: Edward

Reageer op dit beroep