U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bewindvoerder

Bewindvoerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bewindvoerder? Lees de functieomschrijving.

De Bewindvoerder zorg voor een verantwoord en veilig beheer van de financiën van de rechthebbende. De Bewindvoerder doet dit als de rechthebbende zelf niet meer het beheer over zijn financiën kan uitvoeren. Gedurende het bewind wordt een administratie gevoerd en worden de rekeningen betaald. Elk jaar moet de Bewindvoerder een Rekening & Verantwoording maken voor de kantonrechter en bij beëindiging van het bewind moet de Bewindvoerder de eindverantwoording afleggen.

 

De Bewindvoerder kan om verschillende redenen de financiën van de cliënt overnemen:

-         Als de cliënt betalingsachterstanden heeft.

-         Als de cliënt zijn financiële post niet meer opent.

-         Als de financiële administratie niet meer te overzien is.

-         Als er schuldsanering is ingesteld.

-         Als de cliënt geestelijk niet meer in staat in zijn financiën te beheren.

-         Als het beheer gewenst is om schulden te voorkomen

Wel is het een vereiste dat de cliënt medewerking verleent aan de bewindvoerder. Pas als dat echt niet kan, kan de Officier van Justitie de bewindvoering aanvragen. Ook moet er een inkomen geregeld zijn om bewind te kunnen voeren.

 

De bewindvoering kan pas beëindigd worden als de oorzaak die de bewindvoering nodig stelde niet meer bestaat. De cliënt moet dus weer in staat zijn om zijn eigen financiën te kunnen regelen. Ook stopt de bewindvoering als de cliënt overlijdt, als de bewindvoering door curatele wordt vervangen en als de algemene voorwaarden van de Bewindvoerder niet worden nagekomen.

Mensen vonden ons op: Job Bewindvoerder, Baan Bewindvoerder, Bewindvoerder Worden, Functie-eisen Bewindvoerder, Verantwoordelijkheden Bewindvoerder, Functieprofiel Bewindvoerder, Wat doet een Bewindvoerder, Werken als Bewindvoerder.

Bewindvoerder worden: Opleiding tot bewindvoerder

De Bewindvoerder moet beschikken over een gedegen financiële kennis en goed de financiën kunnen beheren. Vaak treedt de advocaat op als bewindvoerder. Als de bewindvoerder geen advocaat is, moet eerst een erkende opleiding tot bewindvoerder gevolgd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bewindvoerder, Bewindvoerder Worden, Opleidingsniveau Bewindvoerder, Scholing Bewindvoerder, Studie Bewindvoerder, Bijscholing Bewindvoerder, Omscholing Bewindvoerder.

Organisaties waar een bewindvoerder doorgaans werkzaam is

De Bewindvoerder werkt als zelfstandige of voor een organisatie die zich richt op het beheer van financiën. De Bewindvoerder kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bewindvoerder, Bewindvoerder Worden, Opleidingsniveau Bewindvoerder, Scholing Bewindvoerder, Studie Bewindvoerder, Bijscholing Bewindvoerder, Omscholing Bewindvoerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bewindvoerder

Over het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Bewindvoerder is maar weinig bekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Bewindvoerder, Loon Bewindvoerder, Wat verdien je als Bewindvoerder, Salarisschaal Bewindvoerder, Salarisindicatie Bewindvoerder, Bonus Bewindvoerder, CAO Bewindvoerder, Brutoloon Bewindvoerder, Nettoloon Bewindvoerder, Vakantiedagen Bewindvoerder, Pensioen Bewindvoerder.

Competenties, skills & vaardigheden bewindvoerder

 • Organiseren
 • Coachen
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Bewindvoerder, Vaardigheden Bewindvoerder, Attitude Bewindvoerder, Kwalificaties Bewindvoerder, Competentieprofiel Bewindvoerder.

Boeken voor het beroep bewindvoerder

Wil je meer weten over het beroep bewindvoerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bewindvoerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bewindvoerder te komen.

Boeien voor de bewindvoerder | Ramona Batta

een praktische-juridische gids - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046608463 | 140 pagina's

Boeien voor de bewindvoerder 1e druk is een boek van Ramona Batta uitgegeven bij Maklu Uitgevers N.V.. ISBN 9789046608463 In een tijd van financiële onzekerheid krijgt een steeds grotere groep mensen te kampen met een onhoudbare financiële situatie. Om he...

Na Saddam | Paul Bremer

mijn leven als bewindvoerder van Irak - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789050187572 | 428 pagina's

Toen Paul 'Jerry' Bremer, diplomaat in ruste en expert op het gebied van terrorismebestrijding, als 'onderkoning' in het naoorlogse Bagdad aankwam, was hij geschokt door het geweld, de verwoesting, en de chaos die hij aantrof. Het Iraakse leger was verdwe...

Zes weken met loes - hoe om te gaan met borderline, bewindvoering en zorg | Jan Kortsmit

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789402246902 | 228 pagina's

Bijna ieder mens is op zoek naar geluk met een ander. Loes leek het allemaal te hebben en te kunnen bieden: overweldigend, sexy, ondeugend, spannend, spiritueel, liefdevol, vertederend. Maar Loes biedt meer, veel meer: de donkere kanten van de persoonlijk...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bewindvoerder, Bewindvoerder ebooks, boek Bewindvoerder.

Persoonstypen bewindvoerder

De Bewindvoerder moet beschikken over voldoende financiële kennis en de financiën kunnen beheren. Ook moet de Bewindvoerder op de hoogte zijn van de regels omtrent schulden en schuldsanering. De Bewindvoerder moet een situatie kunnen inschatten, analyseren en een goed plan van aanpak maken (Waarnemer). De Bewindvoerder moet zelfstandig kunnen werken en de problemen aan kunnen pakken (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bewindvoerder, Karakter Bewindvoerder.

Netwerk bewindvoerder

De Bewindvoerder heeft veel te maken met de cliënt en eventueel met de familie van de cliënt. De Bewindvoerder heeft daarnaast vaak contact met de advocaat, Officier van Justitie en de kantonrechter. Ook heeft de Bewindvoerder een breed netwerk bij financiële instellingen om zo de financiën het beste te kunnen beheren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bewindvoerder, Medewerkers Bewindvoerder.

Is het beroep bewindvoerder iets voor jou?

Zou je graag bewindvoerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bewindvoerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bewindvoerder, beroepskeuzetest Bewindvoerder, beroep Bewindvoerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bewindvoerder

Er is voldoende vraag naar Bewindvoerders. Door succesvol te zijn en eventueel aanvullende cursussen te volgen kan de Bewindvoerder doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score bewindvoerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bewindvoerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bewindvoerder, Promotie mogelijkheden Bewindvoerder, Carriere Bewindvoerder.

Solliciteren op de functie bewindvoerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bewindvoerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bewindvoerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bewindvoerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bewindvoerder, CV Bewindvoerder, sollicitatie Bewindvoerder.

Interviews met bewindvoerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bewindvoerder

Vacatures bewindvoerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Bewindvoerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bewindvoerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bewindvoerder zorg voor een verantwoord en veilig beheer van de financiën van de rechthebbende. De Bewindvoerder doet dit als de rechthebbende zelf niet meer het beheer over zijn financiën kan uitvoeren. Gedurende het bewind wordt een administratie gevoerd en worden de rekeningen betaald.

Beoordeling Bewindvoerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bewindvoerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bewindvoerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep