U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Binnenstadsmanager

Binnenstadsmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een binnenstadsmanager? Lees de functieomschrijving.

Steeds meer steden gaan over op een bepaalde vorm van binnenstadsmanagement. Binnenstadsmanagement wordt gezien als een manier om de aanpak van de positie van de binnenstad te versterken. Op structurele wijze gaan overheid en bedrijven hierbij samenwerken. De Binnenstadsmanager speelt hier een grote rol in.

Om binnenstadsmanagement aan te pakken, stellen steden een Binnenstadsmanager aan. De basis van binnenstadsmanager is om samen te werken op basis van gelijkwaardigheid. Hiermee wordt geprobeerd de aantrekkingskracht en het economische klimaat van de binnenstad te versterken. De Binnenstadsmanager kan hierin een rol spelen als bemiddelaar tussen de verschillende partijen en centraal aanspreekpunt.

De Binnenstadsmanager ziet de binnenstad als een product. Dit product moet worden aangepast aan de wensen van de consument en andere gebruikers. Hiervoor is samenwerken met de gemeente en bedrijven nodig. Samen proberen zij de binnenstad te promoten en het imago te versterken. De dagelijkse activiteiten worden gecoördineerd door de Binnenstadsmanager en er worden concrete projecten opgesteld die tot zichtbare resultaten in de binnenstad moeten leiden. Bij deze projecten kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een herinrichting, een vereniging van vastgoedeigenaren en het realiseren van extra parkeermogelijkheden. De taken van de Binnenstadsmanager zijn zeer uiteenlopend en de Binnenstadsmanager is als het ware spil in het web van het binnenstadsmanagement.

Mensen vonden ons op: Job Binnenstadsmanager, Baan Binnenstadsmanager, Binnenstadsmanager Worden, Functie-eisen Binnenstadsmanager, Verantwoordelijkheden Binnenstadsmanager, Functieprofiel Binnenstadsmanager, Wat doet een Binnenstadsmanager, Werken als Binnenstadsmanager.

Binnenstadsmanager worden: Opleiding tot binnenstadsmanager

Er is geen specifieke opleiding voor de Binnenstadsmanager. De Binnenstadsmanager moet goed projectmatig kunnen werken en beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Een opleiding in bijvoorbeeld (project)management kan relevant zijn voor de Binnenstadsmanager.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Binnenstadsmanager, Binnenstadsmanager Worden, Opleidingsniveau Binnenstadsmanager, Scholing Binnenstadsmanager, Studie Binnenstadsmanager, Bijscholing Binnenstadsmanager, Omscholing Binnenstadsmanager.

Organisaties waar een binnenstadsmanager doorgaans werkzaam is

De Binnenstadsmanager richt zich op de binnenstadsmanagement. Dit is vaak geen specifieke organisatie, maar meer een samenwerking tussen verschillende bedrijven en de overheid. Het doel is om de binnenstad te promoten en de economie van de binnenstad te versterken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Binnenstadsmanager, Binnenstadsmanager Worden, Opleidingsniveau Binnenstadsmanager, Scholing Binnenstadsmanager, Studie Binnenstadsmanager, Bijscholing Binnenstadsmanager, Omscholing Binnenstadsmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden binnenstadsmanager

Over het salaris en de arbeidsvoorwaarden van de Binnenstadsmanager is weinig bekend. Wel zal dit vergelijkbaar zijn met andere functies die zich richten op projectmanagement.

Mensen vonden ons op: Salaris Binnenstadsmanager, Loon Binnenstadsmanager, Wat verdien je als Binnenstadsmanager, Salarisschaal Binnenstadsmanager, Salarisindicatie Binnenstadsmanager, Bonus Binnenstadsmanager, CAO Binnenstadsmanager, Brutoloon Binnenstadsmanager, Nettoloon Binnenstadsmanager, Vakantiedagen Binnenstadsmanager, Pensioen Binnenstadsmanager.

Competenties, skills & vaardigheden binnenstadsmanager

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Inzicht in omgeving
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Binnenstadsmanager, Vaardigheden Binnenstadsmanager, Attitude Binnenstadsmanager, Kwalificaties Binnenstadsmanager, Competentieprofiel Binnenstadsmanager.

Boeken voor het beroep binnenstadsmanager

Wil je meer weten over het beroep binnenstadsmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je binnenstadsmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken binnenstadsmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Binnenstadsmanager, Binnenstadsmanager ebooks, boek Binnenstadsmanager.

Persoonstypen binnenstadsmanager

De Binnenstadsmanager moet beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden en goed projectmatig kunnen werken (Baas). De Binnenstadsmanager moet naar de wensen en behoeften van bedrijven en overheden luisteren en hiermee een samenwerking tot stand laten komen. De Binnenstadsmanager moet doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Binnenstadsmanager, Karakter Binnenstadsmanager.

Netwerk binnenstadsmanager

De Binnenstadsmanager heeft veel met bedrijven en de overheid te maken. Binnenstadsmanagement is een samenwerkingsverband. Om de binnenstad goed te kunnen promoten en het imago en de economie te kunnen versterken, heeft de Binnenstadsmanager veel met andere organisaties te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Binnenstadsmanager, Medewerkers Binnenstadsmanager.

Is het beroep binnenstadsmanager iets voor jou?

Zou je graag binnenstadsmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als binnenstadsmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Binnenstadsmanager, beroepskeuzetest Binnenstadsmanager, beroep Binnenstadsmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden binnenstadsmanager

Binnenstadsmanagement is een opkomend fenomeen, evenals de Binnenstadsmanagers. Ook niet alle steden die aan binnenstadsmanagement doen, hebben een Binnenstadsmanager in dienst. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook niet erg groot en er zijn weinig doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score binnenstadsmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep binnenstadsmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Binnenstadsmanager, Promotie mogelijkheden Binnenstadsmanager, Carriere Binnenstadsmanager.

Solliciteren op de functie binnenstadsmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als binnenstadsmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor binnenstadsmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als binnenstadsmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Binnenstadsmanager, CV Binnenstadsmanager, sollicitatie Binnenstadsmanager.

Interviews met binnenstadsmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen binnenstadsmanager

Vacatures binnenstadsmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Binnenstadsmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Binnenstadsmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Steeds meer steden gaan over op een bepaalde vorm van binnenstadsmanagement. Binnenstadsmanagement wordt gezien als een manier om de aanpak van de positie van de binnenstad te versterken. Op structurele wijze gaan overheid en bedrijven hierbij samenwerken.

Beoordeling Binnenstadsmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Binnenstadsmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Binnenstadsmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep