U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bio-Informaticus

Bio-Informaticus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bio-Informaticus? Lees de functieomschrijving.

 

Een Bio-Informaticus is iemand die informatica gebruikt om biologische en genetische vraagstukken op te lossen.

De Bio-Informaticus brengt genetische informatie van planten, dieren, mensen en micro-organismen in kaart. De Bio-Informaticus vergelijkt vervolgens deze genetische informatie met elkaar. Hij ziet wat de overeenkomsten en wat de verschillen zijn en kan daar conclusies uit trekken. Zo kan de Bio-Informaticus onderzoeken welke genen een rol spelen bij kanker door de genen van kankerpatiënten te vergelijken met genen van gezonde mensen.

Ook kan de Bio-Informaticus bijvoorbeeld onderzoek doen naar erfelijke ziektes, voedsel en de veredeling van planten. Aan de hand van de onderzoeksresultaten kunnen bijvoorbeeld nieuwe geneesmiddelen of nieuwe veredelingstechnieken worden ontwikkeld.

De Bio-Informaticus werkt niet in het laboratorium, maar werkt achter de computer. Hij analyseert de gegevens uit een database met behulp van allerlei rekenmethoden en software. 

Mensen vonden ons op: Job Bio-Informaticus, Baan Bio-Informaticus, Bio-Informaticus Worden, Functie-eisen Bio-Informaticus, Verantwoordelijkheden Bio-Informaticus, Functieprofiel Bio-Informaticus, Wat doet een Bio-Informaticus, Werken als Bio-Informaticus.

Bio-Informaticus worden: Opleiding tot bio-Informaticus

 

Om Bio-Informaticus te worden, moet de HBO-opleiding Bio-Informatica worden gedaan. Deze voltijd studie duurt vier jaar. Heb je een VWO-diploma met N&T, dan kan je de opleiding in drie jaar afronden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bio-Informaticus, Bio-Informaticus Worden, Opleidingsniveau Bio-Informaticus, Scholing Bio-Informaticus, Studie Bio-Informaticus, Bijscholing Bio-Informaticus, Omscholing Bio-Informaticus.

Organisaties waar een bio-Informaticus doorgaans werkzaam is

 

Een Bio-Informaticus kan bijvoorbeeld werkzaam zijn bij een onderzoeksinstelling, een voedingsmiddelenbedrijf, een bedrijf dat zich bezighoudt met het veredelen van planten, een universiteit, een academisch ziekenhuis of een biotechnisch of farmaceutisch bedrijf. De Bio-Informaticus kan dus zowel in de non-profit als in de profitsector werkzaam zijn. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bio-Informaticus, Bio-Informaticus Worden, Opleidingsniveau Bio-Informaticus, Scholing Bio-Informaticus, Studie Bio-Informaticus, Bijscholing Bio-Informaticus, Omscholing Bio-Informaticus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bio-Informaticus

 

Een Bio-Informaticus kan rekenen op zo’n €2100,- tot €3500,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Bio-Informaticus.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de werkgever van de Bio-Informaticus. Voorbeelden zijn een vakantietoeslag van 8%, een 13e maand en een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Bio-Informaticus, Loon Bio-Informaticus, Wat verdien je als Bio-Informaticus, Salarisschaal Bio-Informaticus, Salarisindicatie Bio-Informaticus, Bonus Bio-Informaticus, CAO Bio-Informaticus, Brutoloon Bio-Informaticus, Nettoloon Bio-Informaticus, Vakantiedagen Bio-Informaticus, Pensioen Bio-Informaticus.

Competenties, skills & vaardigheden bio-informaticus

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Bio-Informaticus, Vaardigheden Bio-Informaticus, Attitude Bio-Informaticus, Kwalificaties Bio-Informaticus, Competentieprofiel Bio-Informaticus.

Boeken voor het beroep bio-informaticus

Wil je meer weten over het beroep bio-informaticus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bio-informaticus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bio-informaticus te komen.

I Know Why The Caged Bird Sings | Maya Angelou

Engels | Druk: New ed | Voordeeleditie | 9780860685111 | Geen personage | 320 pagina's

Now the basis of a major Radio 4 drama, Maya Angelou's debut memoir paints a portrait of 'a brilliant writer, a fierce friend and a truly phenomenal woman' (Barack Obama) Maya Angelou's debut memoir has become an classic beloved worldwide. Her six volumes...

Between the World and Me | Ta-Nehisi Coates

Notes on the First 150 Years in America - Engels | Druk: UK ed. | Paperback | 9781925240702 | 166 pagina's

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER | NATIONAL BOOK AWARD WINNER | NAACP IMAGE AWARD WINNER | PULITZER PRIZE FINALIST | NATIONAL BOOK CRITICS CIRCLE AWARD FINALIST | NAMED ONE OF THE TEN BEST BOOKS OF THE YEAR BY The New York Times Book Review • O: The Oprah Mag...

No Friend but the Mountains | Behrouz Boochani

The True Story of an Illegally Imprisoned Refugee - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781529028485 | 416 pagina's

The Award-winning International Bestselling Story of One Man's Six Year Detention in Australia In 2013, Kurdish journalist Behrouz Boochani sought asylum in Australia but was instead illegally imprisoned in the country's most notorious detention centre on...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bio-Informaticus, Bio-Informaticus ebooks, boek Bio-Informaticus.

Persoonstypen bio-Informaticus

 

Persoonstypen die passen bij een Bio-Informaticus zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Bio-Informaticus kan gegevens goed analyseren. De Bio-Informaticus is onderzoekend en objectief (Waarnemer).

Tevens is het van belang dat een Bio-Informaticus de gegevens heel secuur bestudeert, zodat hij geen verkeerde conclusies trekt (Perfectionist). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bio-Informaticus, Karakter Bio-Informaticus.

Netwerk bio-Informaticus

Een Bio-Informaticus werkt veel achter de computer en zal niet veel in het laboratorium zelf te vinden zijn. Zijn netwerk bestaat voornamelijk uit collega’s: andere Bio-Informatici en andere medewerkers van het bedrijf. Ook komt hij in contact met een Leidinggevende, die het team aanstuurt en bij wie de Bio-Informaticus terecht kan bij vragen of problemen. Misschien komt de Bio-Informaticus tevens in contact met de Programmeur van de programma’s die de Bio-Informaticus gebruikt om de data te analyseren. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bio-Informaticus, Medewerkers Bio-Informaticus.

Is het beroep bio-Informaticus iets voor jou?

Zou je graag bio-Informaticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bio-Informaticus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bio-Informaticus, beroepskeuzetest Bio-Informaticus, beroep Bio-Informaticus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bio-Informaticus

 

De Bio-Informatica is een vrij nieuwe, groeiende wetenschap. Het arbeidsmarktperspectief voor een Bio-Informaticus is daarom zeer goed.

Na een aantal jaar ervaring kan een Bio-Informaticus doorgroeien, bijvoorbeeld naar Leidinggevende. Ook kan hij zich steeds meer specialiseren. 

Arbeidsmarktperspectief score bio-Informaticus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bio-Informaticus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bio-Informaticus, Promotie mogelijkheden Bio-Informaticus, Carriere Bio-Informaticus.

Solliciteren op de functie bio-Informaticus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bio-Informaticus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bio-Informaticus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bio-Informaticus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bio-Informaticus, CV Bio-Informaticus, sollicitatie Bio-Informaticus.

Interviews met bio-Informaticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bio-Informaticus

Vacatures bio-informaticus

Op zoek naar een nieuwe baan als Bio-Informaticus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bio-Informaticus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Bio-Informaticus is iemand die informatica gebruikt om biologische en genetische vraagstukken op te lossen. De Bio-Informaticus brengt genetische informatie van planten, dieren, mensen en micro-organismen in kaart. De Bio-Informaticus vergelijkt vervolgens deze genetische informatie met elkaar.

Beoordeling Bio-Informaticus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bio-Informaticus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bio-Informaticus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep