U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Biofysicus

Biofysicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een biofysicus? Lees de functieomschrijving.

De Biofysicus is een onderzoeker die werkzaam is op het gebied van de biofysica. De Biofysica is een wetenschap die verschillende theorieën en methoden uit de natuurkunde toepast op biologische systemen. De biofysica is hiermee een interdisciplinaire wetenschap. De Biofysicus doet onderzoek dat overlapt met de biochemie, nanotechnologie, systeembiologie en biomedische technologie.

De Biofysicus houdt zich bezig met onderwerpen die het complete spectrum van de biologie bestrijken, van enkele moleculen tot complete ecosystemen. Het grootste deel van het onderzoek van de Biofysicus richt zich op de processen in de cel en de interactie tussen cellen. De Biofysicus is op zoek naar een kwantitatieve beschrijving van deze processen. De Biofysicus maakt vaak een beschrijving in termen van deelsystemen en de interacties daartussen.

Doordat de biofysica een interdisciplinaire wetenschap is, kan de Biofysicus kennis en ervaring van diverse wetenschappelijke disciplines toepassen om metingen te doen aan structuren en interacties van cellen en deze soms zelf te manipuleren. De Biofysicus houdt zich dus voornamelijk bezig met het doen van onderzoek en is dan ook werkzaam bij een universiteit of ander onderzoeksinstituut.

Mensen vonden ons op: Job Biofysicus, Baan Biofysicus, Biofysicus Worden, Functie-eisen Biofysicus, Verantwoordelijkheden Biofysicus, Functieprofiel Biofysicus, Wat doet een Biofysicus, Werken als Biofysicus.

Biofysicus worden: Opleiding tot biofysicus

De Biofysicus houdt zich bezig met een breed scala aan wetenschappelijke disciplines. Hoofdzakelijk richt de Biofysicus zich op de natuurkunde en de biologie. Een WO opleiding op één van deze vakgebieden ligt dan ook het meest voor de hand. Binnen deze opleiding kunnen vakken richting de biofysica gevolgd worden en kan de Biofysicus zich specialiseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Biofysicus, Biofysicus Worden, Opleidingsniveau Biofysicus, Scholing Biofysicus, Studie Biofysicus, Bijscholing Biofysicus, Omscholing Biofysicus.

Organisaties waar een biofysicus doorgaans werkzaam is

De Biofysicus richt zich voornamelijk op het doen van onderzoek en het zoeken naar een kwantitatieve omschrijving van de processen in de cel en de interactie tussen cellen. De Biofysicus is hiervoor werkzaam bij een onderzoeksinstituut, zoals bijvoorbeeld een universiteit. De Biofysicus is werkzaam in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Biofysicus, Biofysicus Worden, Opleidingsniveau Biofysicus, Scholing Biofysicus, Studie Biofysicus, Bijscholing Biofysicus, Omscholing Biofysicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden biofysicus

Het salaris van de Biofysicus hangt af van het type onderzoek waar de Biofysicus zich mee bezig houdt en waar de Biofysicus dit onderzoek uitvoert.

Mensen vonden ons op: Salaris Biofysicus, Loon Biofysicus, Wat verdien je als Biofysicus, Salarisschaal Biofysicus, Salarisindicatie Biofysicus, Bonus Biofysicus, CAO Biofysicus, Brutoloon Biofysicus, Nettoloon Biofysicus, Vakantiedagen Biofysicus, Pensioen Biofysicus.

Competenties, skills & vaardigheden biofysicus

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Accuratesse
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Biofysicus, Vaardigheden Biofysicus, Attitude Biofysicus, Kwalificaties Biofysicus, Competentieprofiel Biofysicus.

Boeken voor het beroep biofysicus

Wil je meer weten over het beroep biofysicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je biofysicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken biofysicus te komen.

Life on the Edge | Jim Al-Khalili

The Coming of Age of Quantum Biology - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780552778077 | 464 pagina's

Life is the most extraordinary phenomenon in the known universe; but how does it work? Even in this age of cloning and synthetic biology, the remarkable truth remains: nobody has ever made anything living entirely out of dead material. Life remains the on...

The Body Electric: Electromagnetism and the Foundation of Life | Robert O. Becker

Electromagnetism and the Foundation of Life - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780688069711 | 368 pagina's

The Body Electric tells the fascinating story of our bioelectric selves. Robert O. Becker, a pioneer in the filed of regeneration and its relationship to electrical currents in living things, challenges the established mechanistic understanding of the bod...

Systematische natuurkunde Katern A; Vwo; Biofysica | Ottink, H.

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789006313246 | 56 pagina's

Systematische natuurkunde Katern A; Vwo; Biofysica 8e druk is een boek uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006313246 Voor dit artikel is helaas nog geen omschrijving beschikbaar....

Mensen vonden ons op: boeken voor Biofysicus, Biofysicus ebooks, boek Biofysicus.

Persoonstypen biofysicus

De Biofysicus moet over een gedegen analytisch inzicht hebben om goed onderzoek te kunnen doen. De Biofysicus moet nauwkeurig kunnen werken en leergierig zijn (Waarnemer).  De Biofysicus moet processen willen begrijpen en omschrijven. Als het even tegenzit, moet de Biofysicus door kunnen zetten en resultaatgericht kunnen werken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Biofysicus, Karakter Biofysicus.

Netwerk biofysicus

De Biofysicus werkt vaak voor een leidinggevende. Ook heeft de Biofysicus contact met andere onderzoekers, zowel in de biofysica als in andere wetenschappelijk disciplines.

Mensen vonden ons op: Collega’s Biofysicus, Medewerkers Biofysicus.

Is het beroep biofysicus iets voor jou?

Zou je graag biofysicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als biofysicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Biofysicus, beroepskeuzetest Biofysicus, beroep Biofysicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden biofysicus

De Biofysicus stroomt meestal vanuit de opleiding door naar een functie als onderzoeker. Door het doen van goed en vernieuwend onderzoek kan de Biofysicus successen behalen en doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score biofysicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep biofysicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Biofysicus, Promotie mogelijkheden Biofysicus, Carriere Biofysicus.

Solliciteren op de functie biofysicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als biofysicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor biofysicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als biofysicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Biofysicus, CV Biofysicus, sollicitatie Biofysicus.

Interviews met biofysicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen biofysicus

Vacatures biofysicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Biofysicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Biofysicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Biofysicus is een onderzoeker die werkzaam is op het gebied van de biofysica. De Biofysica is een wetenschap die verschillende theorieën en methoden uit de natuurkunde toepast op biologische systemen. De biofysica is hiermee een interdisciplinaire wetenschap.

Beoordeling Biofysicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Biofysicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Biofysicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep