U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Biometrist

Biometrist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een biometrist? Lees de functieomschrijving.

De werkzaamheden van een biometrist bestaan vooral uit het uitvoeren van metingen op het menselijk lichaam, het analyseren van meetgegevens en het omzetten van deze gegevens in technische adviezen. De biometrist komt in de praktijk het vaakst terecht in een medische omgeving, maar ook sporters worden soms ondersteund door biometristen. Een belangrijk deel van het beroep van biometrist beslaat het technische aspect: het kunnen gebruiken van de meetapparatuur en mogelijk het ontwikkelen van nieuwe apparatuur. Contact met patiënten speelt echter vaak ook een grote rol. De biometrist heeft verstand van het menselijk lichaam, maar specialiseert zich in het interpreteren van de meetgegevens, en kan van daaruit ook praktische adviezen geven, bijvoorbeeld aan de artsen die een operatie gaan uitvoeren. Het beroep kan zowel uitgeoefend worden in de medische wereld als in de sport, maar de aard van het werk blijft hetzelfde: de biometrist koppelt de kennis van het menselijk lichaam aan de kennis van techniek.
Je bevoegdheden zijn niet zo ver reikend als die van de uitvoerend arts, je staat daarentegen wat dichter bij de patiënt. Je bent echter wel bevoegd tot het gebruik van de apparatuur in kwestie.
De verantwoordelijkheden betreffen dan vooral het correct uitvoeren van medische metingen. In het geval dat je medische meetapparatuur gaat ontwikkelen liggen je verantwoordelijkheden bij het zorgen voor effectief en correct werkende apparatuur.

Mensen vonden ons op: Job Biometrist, Baan Biometrist, Biometrist Worden, Functie-eisen Biometrist, Verantwoordelijkheden Biometrist, Functieprofiel Biometrist, Wat doet een Biometrist, Werken als Biometrist.

Biometrist worden: Opleiding tot biometrist

Wie in de medische sector terecht komt via een universitaire studie heeft in principe vaak al genoeg kennis om taken van de biometrist te vervullen, maar de HBO-opleiding biometrie is de enige opleiding die direct opleidt tot het beroep van biometrist, en die biometristen voorziet van brede kennis op het gebied van de medische meetapparatuur. Binnen de HBO-opleiding kan een specificatie gekozen worden, wat als het goed is dan ook aansluit bij de beroepspraktijk. Aansluitend op de opleiding kan een master biomedische technologie gedaan worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Biometrist, Biometrist Worden, Opleidingsniveau Biometrist, Scholing Biometrist, Studie Biometrist, Bijscholing Biometrist, Omscholing Biometrist.

Organisaties waar een biometrist doorgaans werkzaam is

Een biometrist is doorgaans werkzaam in ziekenhuizen of voor bedrijven die medische apparatuur ontwikkelen. Een biometrist kan ook een eigen praktijk oprichten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Biometrist, Biometrist Worden, Opleidingsniveau Biometrist, Scholing Biometrist, Studie Biometrist, Bijscholing Biometrist, Omscholing Biometrist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden biometrist

Het startsalaris van een biometrist ligt rond de 2350,-. Uiteindelijk kan dit richting de 3550,- gaan. Ook kan een biometrist een zelfstandige praktijk oprichten, waarmee het salaris een stuk variabeler wordt.

Mensen vonden ons op: Salaris Biometrist, Loon Biometrist, Wat verdien je als Biometrist, Salarisschaal Biometrist, Salarisindicatie Biometrist, Bonus Biometrist, CAO Biometrist, Brutoloon Biometrist, Nettoloon Biometrist, Vakantiedagen Biometrist, Pensioen Biometrist.

Competenties, skills & vaardigheden biometrist

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Biometrist, Vaardigheden Biometrist, Attitude Biometrist, Kwalificaties Biometrist, Competentieprofiel Biometrist.

Boeken voor het beroep biometrist

Wil je meer weten over het beroep biometrist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je biometrist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken biometrist te komen.

Biometrics | John Woodward

Engels | Druk: ed | Paperback | 9780072222272 | 464 pagina's

Discover how to make biometrics -- the technology involving scanning and analyzing unique body characteristics and matching them against information stored in a database -- a part of your overall security plan with this hands-on guide. Includes deployment...

Atlas of the Human Eye | Hector Barajas M

Anatomy & Biometrics - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781506510347 | 74 pagina's

This book accurately determines the size of the different structures of the eye using state-of-the-art technological resources. The research has led to precise anatomical description....

Multifactor Authentication Protocol for a Secured Wsn | Marimuthu Kanagaraj

Palm print Authentication in Biometrics - Engels | Paperback | 9783659198847 | 60 pagina's

Security in data communication is another important issue to be considered while designing wireless sensor networks, as WSN may be deployed in hostile areas like battlefields. The data aggregation protocols should work with the data communication security...

Mensen vonden ons op: boeken voor Biometrist, Biometrist ebooks, boek Biometrist.

Persoonstypen biometrist

Een biometrist gaat veel om met gegevens over patiënten, en moet hierom verantwoordelijk en betrouwbaar zijn. (Loyalist)

Een biometrist werkt veel met meetresultaten. Hierom moet deze analytisch, precies en inzichtelijk zijn. (Waarnemer)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Biometrist, Karakter Biometrist.

Netwerk biometrist

Het netwerk van een biometrist kan vooral bestaan uit artsen, chirurgen en laboranten wanneer deze in een ziekenhuis werkt, maar evengoed uit fysiotherapeuten en dergelijke wanneer deze in een sportgerelateerde omgeving werkt. In het merendeel van de gevallen werkt de biometrist echter toch in een ziekenhuis. Hier komt hij of zij intern mogelijk in aanraking met artsen, chirurgen en verpleegkundigen van alle verschillende afdelingen. Een biometrist werkt vaak met iemand samen, vaak is dit een arts die aan de slag gaat met de door jou gemeten gegevens. Biometristen hebben weinig contact met externe beroepen (beroepen buiten hun eigen organisatie).

Mensen vonden ons op: Collega’s Biometrist, Medewerkers Biometrist.

Is het beroep biometrist iets voor jou?

Zou je graag biometrist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als biometrist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Biometrist, beroepskeuzetest Biometrist, beroep Biometrist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden biometrist

Biometrist is nog geen oud beroep, er is daarom nog weinig bekend over de precieze werkgelegenheid, maar volgens aanbieders van de opleiding is er momenteel een goed arbeidsperspectief. Qua doorgroeimogelijkheden is voor biometristen altijd de stap naar het bedrijfsleven mogelijk, vanwege de combinatie tussen sterke analytische vaardigheden, medische kennis en mogelijk goede communicatieve vaardigheden.

Arbeidsmarktperspectief score biometrist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep biometrist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Biometrist, Promotie mogelijkheden Biometrist, Carriere Biometrist.

Solliciteren op de functie biometrist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als biometrist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor biometrist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als biometrist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Biometrist, CV Biometrist, sollicitatie Biometrist.

Interviews met biometrist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen biometrist

Vacatures biometrist

Op zoek naar een nieuwe baan als Biometrist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Biometrist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De werkzaamheden van een biometrist bestaan vooral uit het uitvoeren van metingen op het menselijk lichaam, het analyseren van meetgegevens en het omzetten van deze gegevens in technische adviezen. De biometrist komt in de praktijk het vaakst terecht in een medische omgeving, maar ook sporters worden soms ondersteund door biometristen. Een belangrijk deel van het beroep van biometrist beslaat het technische aspect: het kunnen gebruiken van de meetapparatuur en mogelijk het ontwikkelen van nieuwe apparatuur.

Beoordeling Biometrist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Biometrist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Biometrist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep