U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bioprocestechnoloog

Bioprocestechnoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bioprocestechnoloog? Lees de functieomschrijving.

De Bioprocestechnoloog is een procestechnoloog op het gebied van bio-energie en groene grondstoffen.  De Bioprocestechnoloog richt zich op het optimaliseren en bedrijven van pilotapparatuur op het gebied van co-vergisting, productie van bio-ethanol, algenteelt en vergelijkbare technieken.

De Bioprocestechnoloog optimaliseert de productieomstandigheden van micro-organismen. Denk bij deze micro-organismen aan gisten, bacteriën en schimmels. De Bioprocestechnoloog doet dit om het eindproduct of de eindproducten te kunnen optimaliseren.  De taak van de Bioprocestechnoloog is om een zo efficiënt mogelijke syntheseweg te ontwerpen en bestaande processen te verbeteren. Met efficiënt wordt bedoeld dat het energiezuinig, grondstofzuinig, weinig milieuvervuilend moet zijn om een zo zuiver mogelijk eindproduct te leveren.

De Bioprocestechnoloog werkt voornamelijk in de fabriek. De Bioprocestechnoloog neemt monsters en analyseert deze in het lab of achter de computer. De Bioprocestechnoloog heeft een gedegen kennis van microbiologische processen nodig. De Bioprocestechnoloog moet zich tijdens de werkzaamheden wel aan de opgestelde veiligheidsmaatregelen houden. De Bioprocestechnoloog moet de gevolgen van besmettingen en vergiftigingen kennen en daarom voorzichtig en zorgvuldig te werk gaan.

Mensen vonden ons op: Job Bioprocestechnoloog, Baan Bioprocestechnoloog, Bioprocestechnoloog Worden, Functie-eisen Bioprocestechnoloog, Verantwoordelijkheden Bioprocestechnoloog, Functieprofiel Bioprocestechnoloog, Wat doet een Bioprocestechnoloog, Werken als Bioprocestechnoloog.

Bioprocestechnoloog worden: Opleiding tot bioprocestechnoloog

Om aan de slag te kunnen als Bioprocestechnoloog moet de Bioprocestechnoloog verstand hebben van microbiologische processen. Om aan de kennis te komen, kan de Bioprocestechnoloog de HBO opleiding Biologie en medisch laboratoriumonderzoek volgen. Hier leert de Bioprocestechnoloog de benodigde kennis en hoe onderzoek gedaan wordt. Ook een andere opleiding die gericht is op Biologie is denkbaar als vooropleiding voor de Bioprocestechnoloog.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bioprocestechnoloog, Bioprocestechnoloog Worden, Opleidingsniveau Bioprocestechnoloog, Scholing Bioprocestechnoloog, Studie Bioprocestechnoloog, Bijscholing Bioprocestechnoloog, Omscholing Bioprocestechnoloog.

Organisaties waar een bioprocestechnoloog doorgaans werkzaam is

De Bioprocestechnoloog is vaak in dienst van een biochemisch concern, een farmaciebedrijf, waterzuiveringbedrijf, brouwer of voedingsmiddelenproducent. De Bioprocestechnoloog werkt veelal in een laboratorium of een kantoor waar de Bioprocestechnoloog metingen kan uitvoeren. De Bioprocestechnoloog werkt hoofdzakelijk in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bioprocestechnoloog, Bioprocestechnoloog Worden, Opleidingsniveau Bioprocestechnoloog, Scholing Bioprocestechnoloog, Studie Bioprocestechnoloog, Bijscholing Bioprocestechnoloog, Omscholing Bioprocestechnoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bioprocestechnoloog

Het salaris van de Bioprocestechnoloog ligt gemiddeld tussen de €2000,- en €3932,-. De overige arbeidsvoorwaarden verschillen per organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Bioprocestechnoloog, Loon Bioprocestechnoloog, Wat verdien je als Bioprocestechnoloog, Salarisschaal Bioprocestechnoloog, Salarisindicatie Bioprocestechnoloog, Bonus Bioprocestechnoloog, CAO Bioprocestechnoloog, Brutoloon Bioprocestechnoloog, Nettoloon Bioprocestechnoloog, Vakantiedagen Bioprocestechnoloog, Pensioen Bioprocestechnoloog.

Competenties, skills & vaardigheden bioprocestechnoloog

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Bioprocestechnoloog, Vaardigheden Bioprocestechnoloog, Attitude Bioprocestechnoloog, Kwalificaties Bioprocestechnoloog, Competentieprofiel Bioprocestechnoloog.

Boeken voor het beroep bioprocestechnoloog

Wil je meer weten over het beroep bioprocestechnoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bioprocestechnoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bioprocestechnoloog te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bioprocestechnoloog, Bioprocestechnoloog ebooks, boek Bioprocestechnoloog.

Persoonstypen bioprocestechnoloog

De Bioprocestechnoloog moet een gedegen kennis van microbiologische processen hebben. Daarnaast moet de Bioprocestechnoloog nauwkeurig kunnen werken, analytisch sterk zijn en een goed ruimtelijk en technisch inzicht hebben (Waarnemer). De Bioprocestechnoloog moet ook nauwkeurig en resultaatgericht kunnen werken (Succesvolle werker). De Bioprocestechnoloog moet bij de werkzaamheden altijd goed de veiligheidsvoorschriften in acht houden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bioprocestechnoloog, Karakter Bioprocestechnoloog.

Netwerk bioprocestechnoloog

De Bioprocestechnoloog heeft op de werkvloer contact met leidinggevenden en andere werknemers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bioprocestechnoloog, Medewerkers Bioprocestechnoloog.

Is het beroep bioprocestechnoloog iets voor jou?

Zou je graag bioprocestechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bioprocestechnoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bioprocestechnoloog, beroepskeuzetest Bioprocestechnoloog, beroep Bioprocestechnoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bioprocestechnoloog

Het arbeidsmarktperspectief voor de Bioprocestechnoloog is niet heel ruim. Er zijn vacatures, maar het is een tamelijk specialistisch beroep. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak naar de een meer leidinggevende functie.

Arbeidsmarktperspectief score bioprocestechnoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bioprocestechnoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bioprocestechnoloog, Promotie mogelijkheden Bioprocestechnoloog, Carriere Bioprocestechnoloog.

Solliciteren op de functie bioprocestechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bioprocestechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bioprocestechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bioprocestechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bioprocestechnoloog, CV Bioprocestechnoloog, sollicitatie Bioprocestechnoloog.

Interviews met bioprocestechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bioprocestechnoloog

Vacatures bioprocestechnoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Bioprocestechnoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bioprocestechnoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bioprocestechnoloog is een procestechnoloog op het gebied van bio-energie en groene grondstoffen.  De Bioprocestechnoloog richt zich op het optimaliseren en bedrijven van pilotapparatuur op het gebied van co-vergisting, productie van bio-ethanol, algenteelt en vergelijkbare technieken. De Bioprocestechnoloog optimaliseert de productieomstandigheden van micro-organismen.

Beoordeling Bioprocestechnoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bioprocestechnoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bioprocestechnoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep