U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bloemenverdeler

Bloemenverdeler worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bloemenverdeler? Lees de functieomschrijving.

Een bloemenverdeler verdeelt bestellingen van bloemen en planten zodat deze afgeleverd kunnen worden. De bloemenverdeler krijgt een overzicht met daarop de specificaties van een bepaalde bestelling. Aan de hand van het besteloverzicht selecteert de bloemenverdeler daarna de juiste bloemen en planten en zet ze vervolgens klaar zodat ze bezorgd kunnen worden. Naast het verzamelen en verdelen van de bloemen en planten kan een bloemenverdeler ook een controlefunctie hebben. In dat geval dient de bloemenverdeler alle bloemen en planten bestellingen te controleren op de kwaliteit. Een bloemenverdeler werkt doorgaands in het magazijn van een bloemenveiling of in een tuincentrum. 

Mensen vonden ons op: Job Bloemenverdeler, Baan Bloemenverdeler, Bloemenverdeler Worden, Functie-eisen Bloemenverdeler, Verantwoordelijkheden Bloemenverdeler, Functieprofiel Bloemenverdeler, Wat doet een Bloemenverdeler, Werken als Bloemenverdeler.

Bloemenverdeler worden: Opleiding tot bloemenverdeler

Het werk van een bloemenverdeler is doorgaands ongeschoold.  Hetgeen wat de bloemverdeler dient te weten over de bloemen en planten waar de bloemverdeler mee werkt wordt intern geleerd. Het werk kan zwaar zijn omdat er veel getild en gesjouwd moet worden, een bloemenverdeler moet dus fysiek in goede conditie zijn. Er zijn enkele algemene MBO opleidingen zoals MBO tuinbouw en MBO groen & design.  Met het hebben van een dergelijke vooropleiding heeft een startende bloemverdeler natuurlijk meer kans op een functie.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bloemenverdeler, Bloemenverdeler Worden, Opleidingsniveau Bloemenverdeler, Scholing Bloemenverdeler, Studie Bloemenverdeler, Bijscholing Bloemenverdeler, Omscholing Bloemenverdeler.

Organisaties waar een bloemenverdeler doorgaans werkzaam is

Een bloemenverdeler is doorgaands werkzaam bij een bloemenveiling, bloemenhandel of tuincentrum. Dit zijn allemaal profit organisaties. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bloemenverdeler, Bloemenverdeler Worden, Opleidingsniveau Bloemenverdeler, Scholing Bloemenverdeler, Studie Bloemenverdeler, Bijscholing Bloemenverdeler, Omscholing Bloemenverdeler.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bloemenverdeler

Bloemenverdeler is niet altijd een fulltime functie. Het kan ook als bijbaan gedaan worden door bijvoorbeeld studenten. Het maandloon verschilt dan ook en ligt tussen de circa 400 en 1400 euro.

Mensen vonden ons op: Salaris Bloemenverdeler, Loon Bloemenverdeler, Wat verdien je als Bloemenverdeler, Salarisschaal Bloemenverdeler, Salarisindicatie Bloemenverdeler, Bonus Bloemenverdeler, CAO Bloemenverdeler, Brutoloon Bloemenverdeler, Nettoloon Bloemenverdeler, Vakantiedagen Bloemenverdeler, Pensioen Bloemenverdeler.

Competenties, skills & vaardigheden bloemenverdeler

 • Energie
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Bloemenverdeler, Vaardigheden Bloemenverdeler, Attitude Bloemenverdeler, Kwalificaties Bloemenverdeler, Competentieprofiel Bloemenverdeler.

Boeken voor het beroep bloemenverdeler

Wil je meer weten over het beroep bloemenverdeler? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bloemenverdeler bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bloemenverdeler te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bloemenverdeler, Bloemenverdeler ebooks, boek Bloemenverdeler.

Persoonstypen bloemenverdeler

Het werk van een bloemverdeler is fysiek zwaar en gaat erg snel. De bloemverdeler moet  dus een goede conditie hebben en gedreven zijn. Verder dient een bloemverdeler veel energie te hebben om snel alle bloemen en planten bij elkaar te zoeken voor een bestelling. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de succesvolle werker. Van de bloemenverdelers die ook nog een controlefunctie hebben wordt discipline en overzicht verwacht. De bloemenverdelers zijn in deze functie immers eindverantwoordelijk voor de bloemen en planten. Hierbij past het persoonstype de perfectionist

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bloemenverdeler, Karakter Bloemenverdeler.

Netwerk bloemenverdeler

Het meeste contact hebben bloemenverdelers met hun collega bloemenverdelers. Omdat bloemenverdelers de bestellingen van bloemen en planten alleen klaar zetten en niet bezorgen heeft een bloemenverdeler doorgaan geen extern contact tijdens het werken. Als leidinggevende hebben bloemenverdelers vaak een ploegbaas die het overzicht over alle bestellingen en orders houdt.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bloemenverdeler, Medewerkers Bloemenverdeler.

Is het beroep bloemenverdeler iets voor jou?

Zou je graag bloemenverdeler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bloemenverdeler bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bloemenverdeler, beroepskeuzetest Bloemenverdeler, beroep Bloemenverdeler kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bloemenverdeler

Er zijn veel vacatures voor bloemenverdelers te vinden. Het arbeidsperspectief is daarom ook goed te noemen. Doorgroeimogelijkheden zijn er echter weinig tot niet voor bloemenverdelers.

 

Arbeidsmarktperspectief score bloemenverdeler

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bloemenverdeler. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bloemenverdeler, Promotie mogelijkheden Bloemenverdeler, Carriere Bloemenverdeler.

Solliciteren op de functie bloemenverdeler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bloemenverdeler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bloemenverdeler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bloemenverdeler. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bloemenverdeler, CV Bloemenverdeler, sollicitatie Bloemenverdeler.

Interviews met bloemenverdeler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bloemenverdeler

Vacatures bloemenverdeler

Op zoek naar een nieuwe baan als Bloemenverdeler? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bloemenverdeler. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bloemenverdeler verdeelt bestellingen van bloemen en planten zodat deze afgeleverd kunnen worden. De bloemenverdeler krijgt een overzicht met daarop de specificaties van een bepaalde bestelling. Aan de hand van het besteloverzicht selecteert de bloemenverdeler daarna de juiste bloemen en planten en zet ze vervolgens klaar zodat ze bezorgd kunnen worden.

Beoordeling Bloemenverdeler

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bloemenverdeler' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bloemenverdeler

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep