U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bloemenverkoper

Bloemenverkoper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bloemenverkoper? Lees de functieomschrijving.

 

Een Bloemenverkoper is iemand die bloemen en planten los verkoopt of er boeketten en bloemstukken van maakt.

De Bloemenverkoper koopt bloemen en planten in op een veiling (of laat dat doen), of kweekt thuis zelf bloemen en planten en verkoopt die vervolgens in de winkel en/of op de markt. Hij maakt zelf boeketten en bloemstukken of doet dat op aanvraag, bijvoorbeeld voor een huwelijk of een begrafenis. De Bloemenverkoper overlegt met de klant over het soort bloemen, de prijs en de datum waarop het stuk of de stukken klaar moeten zijn. Vervolgens levert hij de stukken af of laat ze ophalen door de klant.

De Bloemenverkoper kan decoratie toevoegen aan de stukken, zoals takjes, mos en lampjes. Een Bloemenverkoper houdt de markt in de gaten en speelt in op trends. Bovendien kan een Bloemenverkoper advies geven aan klanten over het onderhoud van de bloemen en planten.

Ook richt een Bloemenverkoper met een eigen zaak zijn ruimte mooi in. Zo maakt hij gebruik van meubelen, natuurlijke materialen, mooie potten en stoffen. Tevens doet hij de administratie. 

Mensen vonden ons op: Job Bloemenverkoper, Baan Bloemenverkoper, Bloemenverkoper Worden, Functie-eisen Bloemenverkoper, Verantwoordelijkheden Bloemenverkoper, Functieprofiel Bloemenverkoper, Wat doet een Bloemenverkoper, Werken als Bloemenverkoper.

Bloemenverkoper worden: Opleiding tot bloemenverkoper

 

Om Bloemenverkoper te worden, kan onder andere de MBO-opleiding Bloem en Design worden gedaan. Tijdens deze opleiding leer je alles over bloemen en planten, maar ook krijg je les in etaleren, trends en presenteren. Als je de MBO-opleiding Interieur en Vormgeving volgt, leer je veel over styling, planning, financiën en reclame. Ook de MBO-opleiding Florist is zeer geschikt om Bloemenverkoper te worden. Deze opleiding duurt twee jaar. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bloemenverkoper, Bloemenverkoper Worden, Opleidingsniveau Bloemenverkoper, Scholing Bloemenverkoper, Studie Bloemenverkoper, Bijscholing Bloemenverkoper, Omscholing Bloemenverkoper.

Organisaties waar een bloemenverkoper doorgaans werkzaam is

 

Een Bloemenverkoper werkt bij een bloemenwinkel. Het is de bedoeling om winst te maken, dus een Bloemenverkoper is werkzaam in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bloemenverkoper, Bloemenverkoper Worden, Opleidingsniveau Bloemenverkoper, Scholing Bloemenverkoper, Studie Bloemenverkoper, Bijscholing Bloemenverkoper, Omscholing Bloemenverkoper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bloemenverkoper

 

Een Bloemenverkoper in loondienst kan rekenen op zo’n €1200,- tot €2000,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Bloemenverkoper.

Een Bloemenverkoper heeft verder recht op een overwerktoeslag, een vakantietoeslag van 8% van het loon per jaar en soms een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Bloemenverkoper, Loon Bloemenverkoper, Wat verdien je als Bloemenverkoper, Salarisschaal Bloemenverkoper, Salarisindicatie Bloemenverkoper, Bonus Bloemenverkoper, CAO Bloemenverkoper, Brutoloon Bloemenverkoper, Nettoloon Bloemenverkoper, Vakantiedagen Bloemenverkoper, Pensioen Bloemenverkoper.

Competenties, skills & vaardigheden bloemenverkoper

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Kennis van trends
Mensen vonden ons op: Kennis Bloemenverkoper, Vaardigheden Bloemenverkoper, Attitude Bloemenverkoper, Kwalificaties Bloemenverkoper, Competentieprofiel Bloemenverkoper.

Boeken voor het beroep bloemenverkoper

Wil je meer weten over het beroep bloemenverkoper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bloemenverkoper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bloemenverkoper te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bloemenverkoper, Bloemenverkoper ebooks, boek Bloemenverkoper.

Persoonstypen bloemenverkoper

 

Persoonstypen die passen bij een Bloemenverkoper zijn Succesvolle Werker, Levensgenieter en als hij een eigen zaak heeft, ook Baas.

Een Bloemenverkoper moet hard kunnen en willen werken. Hij heeft energie, is ambitieus en zelfverzekerd (Succesvolle Werker).

Ook moet een Bloemenverkoper heel creatief zijn. Hij moet risico’s durven nemen om boven de concurrentie uit te steken en dat vergt creativiteit. Ook is hij nieuwsgierig naar trends en wil hij hier in mee gaan (Levensgenieter).

Als een Bloemenverkoper zijn eigen zaak heeft, moet hij goed leiding kunnen geven (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bloemenverkoper, Karakter Bloemenverkoper.

Netwerk bloemenverkoper

 

Een Bloemenverkoper werkt samen met collega’s en kan, als hij zelf niet de eigenaar is van de zaak, bij vragen en problemen terecht bij een Leidinggevende. Ook heeft de Bloemenverkoper contact met de inkoper van de bloemen en planten op de veiling, als hij dat niet zelf doet. Ook komt de Bloemenverkoper in aanraking met Leveranciers, die bloemen, vazen en decoraties leveren. Natuurlijk heeft een Bloemenverkoper ook veel contact met klanten. Hij kan hen advies geven over een bloemstuk voor een bepaalde gelegenheid of over de verzorging van de planten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bloemenverkoper, Medewerkers Bloemenverkoper.

Is het beroep bloemenverkoper iets voor jou?

Zou je graag bloemenverkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bloemenverkoper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bloemenverkoper, beroepskeuzetest Bloemenverkoper, beroep Bloemenverkoper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bloemenverkoper

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Bloemenverkoper is redelijk. Door de recessie geven veel mensen minder uit aan ‘onnodige’ dingen als bloemen, en dus zijn er minder Bloemenverkopers nodig dan in economisch goede tijden.

Als een Bloemenverkoper zijn werk goed doet, enkele jaren ervaring heeft en de zaak goed kent, kan hij Leidinggevende worden. Eventueel kan hij zich specialiseren, bijvoorbeeld in etalage-inrichting of PR. Ook zou een Bloemenverkoper in loondienst uiteindelijk zijn eigen winkel kunnen beginnen. 

Arbeidsmarktperspectief score bloemenverkoper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bloemenverkoper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bloemenverkoper, Promotie mogelijkheden Bloemenverkoper, Carriere Bloemenverkoper.

Solliciteren op de functie bloemenverkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bloemenverkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bloemenverkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bloemenverkoper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bloemenverkoper, CV Bloemenverkoper, sollicitatie Bloemenverkoper.

Interviews met bloemenverkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bloemenverkoper

Vacatures bloemenverkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Bloemenverkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bloemenverkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Bloemenverkoper is iemand die bloemen en planten los verkoopt of er boeketten en bloemstukken van maakt. De Bloemenverkoper koopt bloemen en planten in op een veiling (of laat dat doen), of kweekt thuis zelf bloemen en planten en verkoopt die vervolgens in de winkel en/of op de markt. Hij maakt zelf boeketten en bloemstukken of doet dat op aanvraag, bijvoorbeeld voor een huwelijk of een begrafenis.

Beoordeling Bloemenverkoper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bloemenverkoper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bloemenverkoper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep