U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bloemschikker

Bloemschikker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bloemschikker? Lees de functieomschrijving.

Als Bloemsierkunstenaar of Bloemschikker geef je werkstukken vorm met behulp van organische materialen zoals bijvoorbeeld bloemen, blad, mos, takjes en anorganische materialen zoals metaal, steen, klas, lint enzovoorts.

De Bloemschikker heeft telkens als doel een aantrekkelijk geheel te maken van de verschillende materialen waarbij het eindproduct uiteindelijk bedoelt is voor de verkoop. Een flinke dosis creativiteit en inzicht in de mode van het moment is van belang voor het afleveren van succesvol werk.

De bloemwerken van een Bloemschikker zijn geschikt voor speciale gelegenheden zoals een jubileum, huwelijk, geboorte of begrafenis. Maar niet alleen particulieren maken gebruik van de diensten van de Bloemschikker; ook bedrijven die een beurs, evenement of expositie willen opfleuren.

Als professioneel Bloemschikker kun je inspiratie putten uit verschillende stijlen van bloemsierkunst.

Mensen vonden ons op: Job Bloemschikker, Baan Bloemschikker, Bloemschikker Worden, Functie-eisen Bloemschikker, Verantwoordelijkheden Bloemschikker, Functieprofiel Bloemschikker, Wat doet een Bloemschikker, Werken als Bloemschikker.

Bloemschikker worden: Opleiding tot bloemschikker

Om als professioneel Bloemschikker aan de slag te kunnen heb je meer nodig dan een korte cursus. Een opleiding op MBO niveau biedt een goede opstap naar de wereld van de bloemsierkunst. Een optie is bijvoorbeeld de studie Bloem en design, Educatie en Kennismanagement Groene Sector of Bloemsierkunst.

Vaak is er niet alleen aandacht voor de kunst van het bloemschikken, maar ook voor bedrijfsvoering in het algemeen zodat je in een leidinggevende functie terecht kunt komen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bloemschikker, Bloemschikker Worden, Opleidingsniveau Bloemschikker, Scholing Bloemschikker, Studie Bloemschikker, Bijscholing Bloemschikker, Omscholing Bloemschikker.

Organisaties waar een bloemschikker doorgaans werkzaam is

Het maken en verkopen van bloemsierkunst is er net als andere combinaties van productie en detailhandel op gericht om winst te maken. De Bloemschikker is dus actief in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bloemschikker, Bloemschikker Worden, Opleidingsniveau Bloemschikker, Scholing Bloemschikker, Studie Bloemschikker, Bijscholing Bloemschikker, Omscholing Bloemschikker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bloemschikker

Voor een Bloemschikker in loondienst kan het salaris ergens tussen de €800 en €2050 liggen. Dit is sterk afhankelijk van leeftijd en ervaring, maar ook van je precieze takenpakket en het bedrijf waar je voor werkt. Een bedrijf kan in verschillende marktsegmenten actief zijn en beter of minder goed lopen, afhankelijk van de markt.

Als je voor jezelf wilt beginnen als bloemschikker dan is het moeilijk te zeggen hoe het financieel zal lopen.

Mensen vonden ons op: Salaris Bloemschikker, Loon Bloemschikker, Wat verdien je als Bloemschikker, Salarisschaal Bloemschikker, Salarisindicatie Bloemschikker, Bonus Bloemschikker, CAO Bloemschikker, Brutoloon Bloemschikker, Nettoloon Bloemschikker, Vakantiedagen Bloemschikker, Pensioen Bloemschikker.

Competenties, skills & vaardigheden bloemschikker

 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Innovatief
 • Financieel bewustzijn
 • Durf
 • Resultaatgericht
 • Omgaan met details
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Bloemschikker, Vaardigheden Bloemschikker, Attitude Bloemschikker, Kwalificaties Bloemschikker, Competentieprofiel Bloemschikker.

Boeken voor het beroep bloemschikker

Wil je meer weten over het beroep bloemschikker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bloemschikker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bloemschikker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bloemschikker, Bloemschikker ebooks, boek Bloemschikker.

Persoonstypen bloemschikker

Voor een Bloemschikker zijn vooral eigenschappen als creativiteit en expressie van groot belang. Je moet immers steeds nieuwe bloemsierkunst maken binnen de bestaande mode en daaraan je eigen kunnen draai geven (Romanticus).

Als ja als Bloemschikker genoeg fantasie hebt ben je al aardig op weg, maar je moet ook productief kunnen zijn. Uiteindelijk is het immers de bedoeling dat je wel genoeg producten aflevert voor de verkoop. Een nieuwsgierige instelling als het gaat om de trends en mode is van belang om bij te blijven en bij te leren en op die manier steeds aan de moderne eisen te kunnen voldoen (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bloemschikker, Karakter Bloemschikker.

Netwerk bloemschikker

Een Bloemschikker in loondienst heeft te maken met Bloemschikkers op verschillende niveaus. Er is meestal een eerste en een tweede binder en een minder geschoolde Bloemschikker of verkoper. De Tweede Bloemschikker legt verantwoording af aan de Eerste Bloemschikker die op zijn beurt weer verantwoording aflegt aan de bedrijfsleider.

Verder krijg je afhankelijk van je functieinhoud direct of indirect te maken met de klanten waarvoor het bloemsierstuk gemaakt wordt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bloemschikker, Medewerkers Bloemschikker.

Is het beroep bloemschikker iets voor jou?

Zou je graag bloemschikker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bloemschikker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bloemschikker, beroepskeuzetest Bloemschikker, beroep Bloemschikker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bloemschikker

Het is niet heel eenvoudig om een vacature te vinden voor de functie van Bloemschikker of Bloemsierkunstenaar. Maar als je ergens onder aan de ladder binnenkomt in een bloemschikbedrijf zijn er wel genoeg doorgroeimogelijkheden. Je kunt in eerste instantie doorstromen naar de functie van Tweede Bloemschikker en vervolgens eerste bloemschikker. Neem je meer leidinggevende taken op je dan kan je bedrijfsleider worden binnen het bedrijf waar je werkt of door zelf een bedrijf te starten.

Andere opties zijn workshops geven of organiseren, dan wel advies te geven op gebied van interieurarrangementen.

Arbeidsmarktperspectief score bloemschikker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bloemschikker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bloemschikker, Promotie mogelijkheden Bloemschikker, Carriere Bloemschikker.

Solliciteren op de functie bloemschikker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bloemschikker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bloemschikker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bloemschikker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bloemschikker, CV Bloemschikker, sollicitatie Bloemschikker.

Interviews met bloemschikker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bloemschikker

Vacatures bloemschikker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bloemschikker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bloemschikker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Bloemsierkunstenaar of Bloemschikker geef je werkstukken vorm met behulp van organische materialen zoals bijvoorbeeld bloemen, blad, mos, takjes en anorganische materialen zoals metaal, steen, klas, lint enzovoorts. De Bloemschikker heeft telkens als doel een aantrekkelijk geheel te maken van de verschillende materialen waarbij het eindproduct uiteindelijk bedoelt is voor de verkoop. Een flinke dosis creativiteit en inzicht in de mode van het moment is van belang voor het afleveren van succesvol werk.

Beoordeling Bloemschikker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bloemschikker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bloemschikker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Waar is de floraldesigner oftewel meesterbinder in deze lijst beschreven?

Door: flier

Waarschijnlijk te onbekend.Ik hoop dat de redactie actie onderneemt,Gr.meesterbinder

Door: Ron

Reageer op dit beroep