U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Blueszanger

Blueszanger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een blueszanger? Lees de functieomschrijving.

De blueszanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van bluesnummers.

De blueszanger zingt op professioneel gebied bluesnummers. De blueszanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden. De blueszanger kan, afhankelijk of hij solo of met een band optreedt, op verschillende plaatsen optredens geven. Zo kan de blueszanger onder andere optreden in poptempels, poppodia, muziekpodia, theaters, kroegen en cafés.

De blueszanger schrijft zijn eigen liedteksten, schrijft zijn liedteksten samen met andere bandleden of zingt liedteksten die anderen hebben geschreven (of covert nummers die al bestaan). Daarnaast kan de blueszanger zich eventueel ook zelf begeleiden op een piano of gitaar. Omdat het onzeker is of de blueszanger van zijn optredens en eventuele cd verkoop rond kan komen kan de blueszanger daarnaast voor financiële zekerheid ook zangles gaan geven.

De blueszanger is representatief, weet zichzelf (en zijn band) goed te verkopen en kan wanneer hij in groepsverband of in een band zingt ook goed samenwerken. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar doet waar nodig ook een stapje terug om zijn andere bandleden ook het podium en de spotlight te geven. Ook heeft de blueszanger verstand van marketing (om zichzelf goed te kunnen verkopen) en weet hij hoe hij moet netwerken om zo in contact met de juiste mensen te komen (die hem en zijn band verder in de muziekwereld kunnen helpen).

Mensen vonden ons op: Job Blueszanger, Baan Blueszanger, Blueszanger Worden, Functie-eisen Blueszanger, Verantwoordelijkheden Blueszanger, Functieprofiel Blueszanger, Wat doet een Blueszanger, Werken als Blueszanger.

Blueszanger worden: Opleiding tot blueszanger

Voor het beroep van blueszanger is geen opleiding vereist. Wel kan de blueszanger een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training zangles hebben gevolgd. Sommige blueszangers proberen ook aan meer optredens te komen door aan talentenjachten mee te doen, maar dit verschilt echt per persoon en de mening van die persoon over talentenjachten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Blueszanger, Blueszanger Worden, Opleidingsniveau Blueszanger, Scholing Blueszanger, Studie Blueszanger, Bijscholing Blueszanger, Omscholing Blueszanger.

Organisaties waar een blueszanger doorgaans werkzaam is

De blueszanger werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Blueszanger, Blueszanger Worden, Opleidingsniveau Blueszanger, Scholing Blueszanger, Studie Blueszanger, Bijscholing Blueszanger, Omscholing Blueszanger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden blueszanger

Voor het beroep van blueszanger valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per blueszanger verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Blueszanger, Loon Blueszanger, Wat verdien je als Blueszanger, Salarisschaal Blueszanger, Salarisindicatie Blueszanger, Bonus Blueszanger, CAO Blueszanger, Brutoloon Blueszanger, Nettoloon Blueszanger, Vakantiedagen Blueszanger, Pensioen Blueszanger.

Competenties, skills & vaardigheden blueszanger

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Innovatief
 • Presenteren
 • Durf
 • Zelfontwikkeling
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Blueszanger, Vaardigheden Blueszanger, Attitude Blueszanger, Kwalificaties Blueszanger, Competentieprofiel Blueszanger.

Boeken voor het beroep blueszanger

Wil je meer weten over het beroep blueszanger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je blueszanger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken blueszanger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Blueszanger, Blueszanger ebooks, boek Blueszanger.

Persoonstypen blueszanger

De blueszanger is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de blueszanger ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Blueszanger, Karakter Blueszanger.

Netwerk blueszanger

Het netwerk van de blueszanger bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Blueszanger, Medewerkers Blueszanger.

Is het beroep blueszanger iets voor jou?

Zou je graag blueszanger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als blueszanger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Blueszanger, beroepskeuzetest Blueszanger, beroep Blueszanger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden blueszanger

Het arbeidsmarktperspectief voor de blueszanger hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De blueszanger die er echt hard voor werkt om van zijn zang zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de blueszanger extra geld verdienen door ook zangles te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score blueszanger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep blueszanger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Blueszanger, Promotie mogelijkheden Blueszanger, Carriere Blueszanger.

Solliciteren op de functie blueszanger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als blueszanger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor blueszanger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als blueszanger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Blueszanger, CV Blueszanger, sollicitatie Blueszanger.

Interviews met blueszanger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen blueszanger

Vacatures blueszanger

Op zoek naar een nieuwe baan als Blueszanger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Blueszanger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De blueszanger is professioneel vocalist en richt zich met name op het zingen van bluesnummers. De blueszanger zingt op professioneel gebied bluesnummers. De blueszanger kan zowel solo als in groepsverband (bijvoorbeeld in een band of groepsformatie)optreden.

Beoordeling Blueszanger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Blueszanger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Blueszanger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep