U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bode bij een Rechtbank

Bode bij een Rechtbank worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bode bij een Rechtbank ? Lees de functieomschrijving.

De Bode bij een Rechtbank draagt zorg voor de orde en structuur tijdens een rechtzitting. Aan het begin van de rechtzitting doet hij de deuren open, noemt de namen op van mensen die naar binnen mogen en wijst hen waar ze moeten gaan zitten. Ook zorgt hij ervoor dat het publiek een plek krijgt op de publieke tribune. Als iedereen zit en de rechters komen binnen roept de Bode hardop: 'de rechtbank', waarop iedereen moet gaan staan.

Ook kan het zijn dat de Bode tijdens de rechtzitting zorgdraagt voor het contact tussen de rechters onderling of met bijvoorbeeld de advocaten. Verder heeft hij een belangrijke taak in het bewaren van de rust en orde tijdens een rechtzitting. Hij onderhoudt hiertoe vaak contact met de beveiligers tijdens een rechtzitting.

Mensen vonden ons op: Job Bode bij een Rechtbank , Baan Bode bij een Rechtbank , Bode bij een Rechtbank Worden, Functie-eisen Bode bij een Rechtbank , Verantwoordelijkheden Bode bij een Rechtbank , Functieprofiel Bode bij een Rechtbank , Wat doet een Bode bij een Rechtbank , Werken als Bode bij een Rechtbank .

Bode bij een Rechtbank worden: Opleiding tot bode bij een Rechtbank

Voor de functie van Bode bij een Rechtbank is geen specifieke opleiding vereist. Vaak is een afgerondeVMBO opleiding al voldoende om aan te slag te gaan. Uiteraard is een juridische achtergrond een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bode bij een Rechtbank , Bode bij een Rechtbank Worden, Opleidingsniveau Bode bij een Rechtbank , Scholing Bode bij een Rechtbank , Studie Bode bij een Rechtbank , Bijscholing Bode bij een Rechtbank , Omscholing Bode bij een Rechtbank .

Organisaties waar een bode bij een Rechtbank doorgaans werkzaam is

Als Bode werk je bij één van de rechterlijke instanties en dus voor de overheid die binnen de non-profit sector valt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bode bij een Rechtbank , Bode bij een Rechtbank Worden, Opleidingsniveau Bode bij een Rechtbank , Scholing Bode bij een Rechtbank , Studie Bode bij een Rechtbank , Bijscholing Bode bij een Rechtbank , Omscholing Bode bij een Rechtbank .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bode bij een Rechtbank

Als Bode bij een Rechtbank verdien je zo tussen de €1497 en de €1992 bruto per maand. Dit is afhankelijk van ervaring en van de rechtbank waarvoor je werkt. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder is er weinig bekend over de arbeidsvoorwaarden van een Bode bij een Rechtbank.

Mensen vonden ons op: Salaris Bode bij een Rechtbank , Loon Bode bij een Rechtbank , Wat verdien je als Bode bij een Rechtbank , Salarisschaal Bode bij een Rechtbank , Salarisindicatie Bode bij een Rechtbank , Bonus Bode bij een Rechtbank , CAO Bode bij een Rechtbank , Brutoloon Bode bij een Rechtbank , Nettoloon Bode bij een Rechtbank , Vakantiedagen Bode bij een Rechtbank , Pensioen Bode bij een Rechtbank .

Competenties, skills & vaardigheden bode bij een rechtbank

 • Integriteit
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Durf
 • Anticiperen
 • Stressbestendigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Bode bij een Rechtbank , Vaardigheden Bode bij een Rechtbank , Attitude Bode bij een Rechtbank , Kwalificaties Bode bij een Rechtbank , Competentieprofiel Bode bij een Rechtbank .

Boeken voor het beroep bode bij een rechtbank

Wil je meer weten over het beroep bode bij een rechtbank ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bode bij een rechtbank bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bode bij een rechtbank te komen.

Leren lezen met Kluitman - Choco het minipaardje 3: Choco op bezoek bij opa | Nicolle Christiaanse

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055299591 | 32 pagina's

Onderdeel van de serie Leren lezen met Kluitman. 'Mijn opa Sjors is ziek,' zegt Roos. 'Zullen we bij hem langs gaan?' vraagt Kris. Ja, leuk! denkt Choco. Ze heeft al een plan. Opa woont in een hoog gebouw. Maar Choco wil niet in de tuin blijven. Ze wil na...

Cahier Staats- en bestuursrecht - Bij de bestuursrechter | S.J.L. Crombach

een praktische handleiding voor de zitting bij de rechtbank - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789069166964

Cahier Staats- en bestuursrecht - Bij de bestuursrechter 1e druk is een boek van S.J.L. Crombach uitgegeven bij Ars Aequi Libri. ISBN 9789069166964 In dit boek beschrijven de auteurs de zitting bij de rechtbank vanaf het moment van de uitnodiging tot het ...

Niet meer op slot! | C. de Bode

het doorbreken van impasses bij jongeren met een verstandelijke handicap - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023234630 | 464 pagina's

"'Saskia bijt zichzelf tot bloedens toe en slaat anderen. Zij is vaak agressief. Saskia is een vijftienjarige puber met een verstandelijk handicap. Zij is opgenomen in een instituut voor langdurige behandeling en begeleiding. De moeder van Saskia is radel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bode bij een Rechtbank , Bode bij een Rechtbank ebooks, boek Bode bij een Rechtbank .

Persoonstypen bode bij een Rechtbank

Als bode is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent. Je werk moet namelijk secuur worden uitgevoerd en vergt inspanning. Ook is het belangrijk dat je energiek bent ingesteld omdat je vaak van hot naar her moet lopen tijdens een rechtzitting en daarvoor (Succesvolle werker). Loyaal zijn is ook belangrijk omdat je goed contact moet kunnen leggen met de personen die betrokken zijn bij een rechtzitting en eigenlijk de Rechtbank vertegenwoordigt (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bode bij een Rechtbank , Karakter Bode bij een Rechtbank .

Netwerk bode bij een Rechtbank

Als Bode werk je meestal bij een van de gerechterlijke instanties zoals een rechtbank of een gerechtshof. Je komt vaak in contact met de rechters maar ook met bijvoorbeeld de verdachten en de getuigen of andere partijen die bij een zitting betrokken zijn. Vaak onderhoud je ook contact met andere juridische medewerkers binnen de rechtbank zoals bijvoorbeeld de griffier. Ook sta je vaak in contact met de beveiligers van de rechtbank om te zorgen dat alles tijdens een zitting goed verloopt. Verder kun je nog denken aan advocaten, Officieren van Justitie en het publiek waarmee je te maken hebt tijdens je werk.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bode bij een Rechtbank , Medewerkers Bode bij een Rechtbank .

Is het beroep bode bij een Rechtbank iets voor jou?

Zou je graag bode bij een Rechtbank willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bode bij een Rechtbank bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bode bij een Rechtbank , beroepskeuzetest Bode bij een Rechtbank , beroep Bode bij een Rechtbank kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bode bij een Rechtbank

Over het arbeidsmarktperspectief van de Bode is weinig bekend. Dit zal vaak afhankelijk zijn van de vraag die op dat moment bestaat bij een rechterlijke instantie. De doorgroeimogelijkheden zijn ook niet erg uitgebreid, want je moet vaak eerst opleiding volgen wil je bijvoorbeeld als juridisch medewerker of griffier aan de slag kunnen. Deze opleidingen kun je wel vaak binnen de organisatie volgen en ook naast je werk als Bode.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bode bij een Rechtbank , Promotie mogelijkheden Bode bij een Rechtbank , Carriere Bode bij een Rechtbank .

Solliciteren op de functie bode bij een Rechtbank

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bode bij een Rechtbank dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bode bij een Rechtbank belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bode bij een Rechtbank . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bode bij een Rechtbank , CV Bode bij een Rechtbank , sollicitatie Bode bij een Rechtbank .

Interviews met bode bij een Rechtbank

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bode bij een Rechtbank

Vacatures bode bij een rechtbank

Op zoek naar een nieuwe baan als Bode bij een Rechtbank ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bode bij een Rechtbank . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bode bij een Rechtbank draagt zorg voor de orde en structuur tijdens een rechtzitting. Aan het begin van de rechtzitting doet hij de deuren open, noemt de namen op van mensen die naar binnen mogen en wijst hen waar ze moeten gaan zitten. Ook zorgt hij ervoor dat het publiek een plek krijgt op de publieke tribune.

Beoordeling Bode bij een Rechtbank

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bode bij een Rechtbank ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bode bij een Rechtbank

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik ben nu nog werkzaam als fiscaalhandhaver voor de gemeente Delft .

Nu mijn contract 1 Mei 2011 afloop na 2 jaar, vind ik dit beroep wel heel erg intressant u kunt mij bereiken via e-mail : wallykeisrie@hotmail.com of via mijn mobilenummer : 06-44659443.

Wanneer u nog meer info van mij wenst dan hoor ik graag van u .

Dit was van mijn kant uit een reactie op de vacature van Bode bij de rechtbank.

Door: Keisrie W.

Ik ben nu werkzaam als teamleider logistiek in Capelle

Door omstandigheden ben ik op zoek naar een andere baan .Dit lijkt me een uitdaging als Bode.ik ben te bereiken via mijn hotmail titasomi80@hotmail.com

 

Door: Danny Wattimena

Ik ben student aan de Hogeschool van Amsterdam en ik studeer HBO-rechten. Graag zou ik als bijbaan in de schoenen willen staan van een bode.

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen : Soekhoe.g@gmail.com

Door: Genevieve Soekhoe

In het verleden werkzaam geweest als medewerker parketpolitie en daardoor regelmatig samen gewerkt met collega's van de bodedienst. Ik ben zeer bekend met de werkzaamheden van een bode.

U kunt mij bereiken via e-mail: rgvanbreda@gmail.com of via mijn mobiele telefoonnummer 06 11362610.

 

Door: roy van breda

In het verleden gewerkt bij de beveiliging Paleis van Justitie in Den-Bosch, nu werkzaam in het ziekenhuis als beveiliger , veel ervaringen opgedaan in de loop der jaren.U kunt mij bereiken via rikha1@live.nl

Door: Rikhakoemarie

Reageer op dit beroep