U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Boer

Boer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een boer? Lees de functieomschrijving.

Meestal is een boerenbedrijf al generaties lang in handen van een familie. Het bedrijf en alle benodigde kennis gaat over van vader op zoon of dochter. Het komt ook voor dat mensen van buiten het boerenleven besluiten om de handen uit de mouwen te steken en een agrarisch bedrijf(je) te beginnen.

Als Boer geef je leiding aan een bedrijf. Dat betekent dat je net als bij ieder ander bedrijf te maken hebt met bedrijfsvoering, inkoop, verkoop, administratie, personeelszaken enzovoorts. Je bent verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen en zet de andere medewerkers aan het werk. De werkzaamheden kunnen betrekking hebben op groente- en fruitteelt, veeteelt of een combinatie daarvan. Ook bestaan er speciale kaasboerderijen.

Een boerenbedrijf draait zeven dagen per week, 24 uur per dag. Dat wil zeggen dat je, als je vee houdt en er wordt 's nachts een jong geboren, jij daar als Boer aanwezig bent. De verzorging van vee gaat ook op de zondag door; dieren moeten eten krijgen en koeien gemolken worden. De werkzaamheden zullen per seizoen wisselen en Boeren moeten dan ook een strakke planning aanhouden om voldoende te produceren, bijvoorbeeld op tijd zaaien en oogsten.

Mensen vonden ons op: Job Boer, Baan Boer, Boer Worden, Functie-eisen Boer, Verantwoordelijkheden Boer, Functieprofiel Boer, Wat doet een Boer, Werken als Boer.

Boer worden: Opleiding tot boer

Er zijn veel mogelijkheden om uiteindelijk als Boer aan de slag te kunnen. Je kunt beginnen met de lagere agrarische school, dan de middelbare agrarische school en uiteindelijk de hogere agrarische school doen (op HBO niveau). Een andere optie is de Landbouwuniversiteit te doen, dus een opleiding op WO niveau.

Niet elke Boer heeft een opleiding gevolgd, sommigen erven het bedrijf en worden dus als het ware intern opgeleid.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Boer, Boer Worden, Opleidingsniveau Boer, Scholing Boer, Studie Boer, Bijscholing Boer, Omscholing Boer.

Organisaties waar een boer doorgaans werkzaam is

Het produceren van dierlijke producten of landbouwproducten en het doorverkopen is bedoeld om winst te maken. Een Boer werkt dus in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Boer, Boer Worden, Opleidingsniveau Boer, Scholing Boer, Studie Boer, Bijscholing Boer, Omscholing Boer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden boer

Het is eigenlijk niet te zeggen wat een Boer verdient. Dat hangt volledig af van het inkomsten- en uitgavenpatroon van het bedrijf. Wat daarin meespeelt is bijvoorbeeld wat en hoeveel het bedrijf produceert, hoe de markt is, wat voor de producten wordt betaald, en wat de uitgaven zijn aan onder andere personeel en materialen. Pas als je dat allemaal weet kun je een goede schatting geven van de inkomsten van een Boer.

Mensen vonden ons op: Salaris Boer, Loon Boer, Wat verdien je als Boer, Salarisschaal Boer, Salarisindicatie Boer, Bonus Boer, CAO Boer, Brutoloon Boer, Nettoloon Boer, Vakantiedagen Boer, Pensioen Boer.

Competenties, skills & vaardigheden boer

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
 • Zelfsturing
Mensen vonden ons op: Kennis Boer, Vaardigheden Boer, Attitude Boer, Kwalificaties Boer, Competentieprofiel Boer.

Boeken voor het beroep boer

Wil je meer weten over het beroep boer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je boer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken boer te komen.

Millennium 6 - Zij die moet sterven | David Lagercrantz

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789056725723 | 304 pagina's

Onderdeel van de serie Millennium. Lisbeth Salander maakt zich op voor de finale strijd met haar zus… Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt d...

Millennium 6 - Zij die moet sterven | David Lagercrantz

Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789044975598 | 400 pagina's

Onderdeel van de serie Millennium. Lisbeth Salander maakt zich op voor de finale strijd met haar zus… Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt d...

Millennium 5 - De man die zijn schaduw zocht | David Lagercrantz

Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789044975581 | 400 pagina's

Onderdeel van de serie Millennium. Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangl...

Mensen vonden ons op: boeken voor Boer, Boer ebooks, boek Boer.

Persoonstypen boer

Als eigenaar van een bedrijf moet je leiding kunnen geven en dus over leiderschapskwaliteiten beschikken. Een Boer moet gezag uitstralen en direct zijn om mensen aan het werk te zetten en te houden. Er is immers meer dan genoeg werk elke dag en het moet wel op tijd klaar zijn (Baas).

Door voldoende discipline op te brengen kun je productieve dagen maken. Dat is nodig omdat je als boer een productiebedrijf te runnen hebt. Ordelijk werken en eerlijk zijn in administratie van onder andere mestgebruik helpen efficiëntie te vergroten en problemen te voorkomen(Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Boer, Karakter Boer.

Netwerk boer

Als Boer heb je in de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf vooral te maken met je partner en de medewerkers in de dierverzorging en de landbouw.

Daarnaast heeft een Boer te maken met leveranciers van grondstoffen, voer, materialen, etcetera en met afnemers van het product. Meestal is dit een bedrijf waaraan meerdere Boeren leveren en waar het geleverde product eerst nog verwerkt moet worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Boer, Medewerkers Boer.

Is het beroep boer iets voor jou?

Zou je graag boer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als boer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Boer, beroepskeuzetest Boer, beroep Boer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden boer

Het is heel moeilijk om vacatures te vinden voor 'Boer'. De meeste bedrijven blijven generatieslang in de familie en soms zoekt een Boer of Boerin een partner voor op de boerderij. Het gebeurt minder vaak dat een boerenbedrijf met de bijbehorende woning in zijn geheel wordt over gedaan aan een ander. Als je niet uit deze sector komt kan het dus lastig zijn. Je kan wel een boerderij opkopen en zelf een boerenbedrijf opbouwen.

Groei binnen de beroepsgroep is eigenlijk niet echt mogelijk als je eenmaal als Boer werkt. Je bent immers al baas van een eigen bedrijf en je hebt geen leidinggevende of management boven je. De enige mogelijke groei bestaat uit uitbreiding van het bedrijf en uitbreiding van het aantal werknemers.

Arbeidsmarktperspectief score boer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep boer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Boer, Promotie mogelijkheden Boer, Carriere Boer.

Solliciteren op de functie boer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als boer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor boer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als boer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Boer, CV Boer, sollicitatie Boer.

Interviews met boer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen boer

Vacatures boer

Op zoek naar een nieuwe baan als Boer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Boer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Meestal is een boerenbedrijf al generaties lang in handen van een familie. Het bedrijf en alle benodigde kennis gaat over van vader op zoon of dochter. Het komt ook voor dat mensen van buiten het boerenleven besluiten om de handen uit de mouwen te steken en een agrarisch bedrijf(je) te beginnen.

Beoordeling Boer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Boer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Boer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik vind een boer echt top

Door: kees

ik hou ervan

 

Door: patrick

Jammer,dat je tegenwoordig ook financieel deskundige moet zijn.Gr.

Door: Dirk

Reageer op dit beroep