U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bookmaker

Bookmaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bookmaker? Lees de functieomschrijving.

‘Bookmaker’ is een Engelse term voor iemand die gokken op een wedstrijd of andersoortige gebeurtenis met nog onbekende uitkomst mogelijk maakt. Het beroep is ontstaan bij paardenraces, maar bestaat nu praktisch voor alle sporten waar mensen geld op willen inzetten. Ook zijn er soms bookmakers voor politieke verkiezingen, televisieshows (bijvoorbeeld talentenshows zoals The Voice of … of Idols) of prijsuitreikingen (bijvoorbeeld de Oscars). Een bookmaker kan zowel een persoon als een bedrijf zijn.

De bookmaker bepaalt de verhouding tussen inzet en uitbetaling. Voor waarschijnlijke uitslagen is dit meestal een kleiner percentage, terwijl voor onwaarschijnlijke uitslagen de winstmarges enorm kunnen zijn. Deze verhouding is vooraf vastgesteld, het precieze bedrag dat deelnemers uitbetaald krijgen (of niet) later. Bij de berekening van de verhoudingen komen ingewikkelde wiskundige berekeningen kijken, en er zijn veel verschillende manieren voor een bookmaker om geld te verdienen aan een wedstrijd of gebeurtenis.

Het beroep van bookmaker is niet in alle landen toegestaan. Sommige landen staan het toe (Nederland bijvoorbeeld), anderen helemaal niet (bijvoorbeeld de Verenigde Staten), en in weer andere landen mag alleen (een afgevaardigde van) de overheid optreden als bookmaker (Canada en Zweden zijn hier voorbeelden van). Wanneer bookmaking toegestaan is bestaan daar vaak wel specifieke regels voor (met name in Europa). In de Verenigde Staten wordt er alsnog illegaal veel geld verdiend aan het gokken op sporten.

Met de groei van gokken op internet zijn landsgrenzen daarbij minder belangrijk geworden, en is het beroep van bookmaker (in zijn nieuwe vorm) veel gegroeid. Veel goksites verbieden wel gokken wanneer de bezoeker van de site in een land woont waar gokken verboden is, maar dit maakt gokken daar niet onmogelijk. Ook op internet floreert de illegale bookmaking.

Mensen vonden ons op: Job Bookmaker, Baan Bookmaker, Bookmaker Worden, Functie-eisen Bookmaker, Verantwoordelijkheden Bookmaker, Functieprofiel Bookmaker, Wat doet een Bookmaker, Werken als Bookmaker.

Bookmaker worden: Opleiding tot bookmaker

Voor het beroep van bookmaker is in principe geen opleiding nodig. Bepaalde vaardigheden zijn natuurlijk wel van belang, maar deze kunnen met meerdere opleidingen alsmede met zelfstudie opgedaan worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bookmaker, Bookmaker Worden, Opleidingsniveau Bookmaker, Scholing Bookmaker, Studie Bookmaker, Bijscholing Bookmaker, Omscholing Bookmaker.

Organisaties waar een bookmaker doorgaans werkzaam is

De bookmaker werkt voor een bookmaker (een bedrijf), of zelfstandig als bookmaker. In sommige landen kan een bookmaker dus ook in dienst zijn van de overheid (zie het kopje beschrijving).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bookmaker, Bookmaker Worden, Opleidingsniveau Bookmaker, Scholing Bookmaker, Studie Bookmaker, Bijscholing Bookmaker, Omscholing Bookmaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bookmaker

Het beroep van bookmaker ligt aan tal van juridische banden zodat er niet ten onrechte bakken met geld kunnen worden verdiend. Desondanks kúnnen er bakken met geld worden verdiend, door een slimme berekening van de verhoudingen en een groot aantal deelnemers dat ook veel geld inzet. Bij bookmakers die in dienst zijn bij een bookmaker (een bedrijf) zal dit salaris beperkt zijn, hoewel er waarschijnlijk vaak sprake is van prestatiegerichte bonussen. Voor een bookmaker die zelfstandig werkt is er echter geen grens. Pakt hij het slim aan, en heeft hij veel bieders met veel inzet, dan kan hij naar huis gaan met duizenden euro’s. Doet hij dit meermalen per maand, dan is een royaal maandsalaris het resultaat.

Mensen vonden ons op: Salaris Bookmaker, Loon Bookmaker, Wat verdien je als Bookmaker, Salarisschaal Bookmaker, Salarisindicatie Bookmaker, Bonus Bookmaker, CAO Bookmaker, Brutoloon Bookmaker, Nettoloon Bookmaker, Vakantiedagen Bookmaker, Pensioen Bookmaker.

Competenties, skills & vaardigheden bookmaker

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
Mensen vonden ons op: Kennis Bookmaker, Vaardigheden Bookmaker, Attitude Bookmaker, Kwalificaties Bookmaker, Competentieprofiel Bookmaker.

Boeken voor het beroep bookmaker

Wil je meer weten over het beroep bookmaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bookmaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bookmaker te komen.

Herbarium | Caz Hildebrand

kweken koken genezen - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789068687101 | 224 pagina's

Kruiden hebben alles te maken met de kwaliteit van leven, van het verrijken van ons voedsel tot de behandeling van ziekten. Vaak worden aan kruiden verheven, bijna mythische eigenschappen toegedicht die zijn terug te voeren op een lange geschiedenis van t...

De ijle lucht in | Jon Krakauer

Het Verslag Van Een Huiveringwekkende Mount Everest-Expeditie - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789044614947 | 256 pagina's

Al vanaf zijn vroege jeugd droomde Jon Krakauer ervan de Mount Everest te beklimmen. Toen het er in het voorjaar van 1996 eindelijk van kwam, bleek de beklimming veel meer van zijn krachten te vergen dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. De ijle lucht ...

Architectuur tekenen | Bookmakers

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461051066 | 208 pagina's

Architectuur tekenen 1e druk is een boek van David Dernie uitgegeven bij Sun Uitgeverij. ISBN 9789461051066 'Architectuur tekenen' is een educatief handboek voor architectuurstudenten en iedereen die zich wil bekwamen in het maken van architectuurtekening...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bookmaker, Bookmaker ebooks, boek Bookmaker.

Persoonstypen bookmaker

Het traditionele idee van de bookmaker is iemand die optimistisch en energiek is (Levensgenieter) en ter plekke mensen aanspoort hun geld te zetten op een bepaalde deelnemer. Deze soort bookmaker kan goed overtuigen, presenteren maar heeft ondertussen zijn zaakjes uitstekend op orde, en komt altijd als beste uit de deal. Hiermee heeft deze een combinatie van eigenschappen van de Baas, de Bemiddelaar en de Perfectionist. Het moderne beroep van bookmaker vereist het persoonlijke contact vaak niet meer, maar het belang van een zakeninstinct zal nooit verdwijnen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bookmaker, Karakter Bookmaker.

Netwerk bookmaker

Een bookmaker werkt of alleen, of voor een bookmaker (bedrijf). In het eerste geval staat de bookmaker vooral in contact met klanten (mogelijk heeft hij een financieel netwerk, maar dit zal hij buiten zijn werk om moeten aanleggen), in het tweede geval zijn alle collega’s die de bookmaker heeft simpelweg ook bookmakers. Waar een netwerk zeker van belang is in de gokwereld en bookmakers vaak ook een netwerk zullen aanleggen zijn er moeilijk beroepen te geven die hier deel van zouden uitmaken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bookmaker, Medewerkers Bookmaker.

Is het beroep bookmaker iets voor jou?

Zou je graag bookmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bookmaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bookmaker, beroepskeuzetest Bookmaker, beroep Bookmaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bookmaker

Voor bookmaker zijn nauwelijks vacatures te vinden, en dat heeft een duidelijke reden/oorzaak. Bookmakers beginnen met hun werk uit eigen initiatief of groeien in het beroep vanuit een ander beroep, bijvoorbeeld in de sportwereld of de financiële sector. Samen met het feit dat de goksector niet de meest transparante van het Nederlandse carrièrelandschap is, geeft dit redelijk duidelijk aan waarom er voor bookmaker geen vacatures in de krant te vinden zijn. Doorgroeimogelijkheden zijn ook niet echt relevant. Met het beroep van bookmaker kan veel geld verdiend worden, en zekerheid is er meestal sowieso niet.

Arbeidsmarktperspectief score bookmaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bookmaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bookmaker, Promotie mogelijkheden Bookmaker, Carriere Bookmaker.

Solliciteren op de functie bookmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bookmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bookmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bookmaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bookmaker, CV Bookmaker, sollicitatie Bookmaker.

Interviews met bookmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bookmaker

Vacatures bookmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bookmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bookmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. ‘Bookmaker’ is een Engelse term voor iemand die gokken op een wedstrijd of andersoortige gebeurtenis met nog onbekende uitkomst mogelijk maakt. Het beroep is ontstaan bij paardenraces, maar bestaat nu praktisch voor alle sporten waar mensen geld op willen inzetten. Ook zijn er soms bookmakers voor politieke verkiezingen, televisieshows (bijvoorbeeld talentenshows zoals The Voice of … of Idols) of prijsuitreikingen (bijvoorbeeld de Oscars).

Beoordeling Bookmaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bookmaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bookmaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep