U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Boomdeskundige

Boomdeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een boomdeskundige? Lees de functieomschrijving.

Een Boomdeskundige is een specialist op het gebied van bomen en ander groen. Er zijn verschillende specialismen, zoals beleidsadvies, taxatie en verzorging. Voorbeelden van taken vind je hieronder.
 
Beleidsadvies:
- advies geven over het bomenbeleid in gemeentes. Zo zorgt een grote diversiteit aan bomen voor meer vogelsoorten in de stad en minder risico op boomziektes.
- advies geven over bomen bij omgevingsvergunningen
- het maken van een Bomen Effect Analyse voor het behoud van waardevolle bomen
- het vormgeven van een bomenbeleidsplan
- advies geven bij juridische kwesties
 
Taxatie:
- het inspecteren van bomen
- het bepalen van de financiële waarde van bomen en ander groen
- het rapporteren over de getaxeerde bomen aan opdrachtgevers en gemeentes
 
Boomverzorging:
- het snoeien, vellen en verplanten van bomen en struiken
- het controleren van bomen op ziektes en deze ziektes bestrijden
 
Soms geeft een Boomdeskundige ook workshops of trainingen. 
 
Mensen vonden ons op: Job Boomdeskundige, Baan Boomdeskundige, Boomdeskundige Worden, Functie-eisen Boomdeskundige, Verantwoordelijkheden Boomdeskundige, Functieprofiel Boomdeskundige, Wat doet een Boomdeskundige, Werken als Boomdeskundige.

Boomdeskundige worden: Opleiding tot boomdeskundige

Een mogelijke opleiding om Boomdeskundige te worden is Bos- en Natuurbeheer (MBO of HBO). Dit is echter niet de enige ‘groene’ opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Boomdeskundige, Boomdeskundige Worden, Opleidingsniveau Boomdeskundige, Scholing Boomdeskundige, Studie Boomdeskundige, Bijscholing Boomdeskundige, Omscholing Boomdeskundige.

Organisaties waar een boomdeskundige doorgaans werkzaam is

Een Boomdeskundige werkt als zzp’er, of is in dienst bij bijvoorbeeld een gemeente of groene stichting. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Boomdeskundige, Boomdeskundige Worden, Opleidingsniveau Boomdeskundige, Scholing Boomdeskundige, Studie Boomdeskundige, Bijscholing Boomdeskundige, Omscholing Boomdeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden boomdeskundige

Hoeveel een Boomdeskundige verdient, is niet bekend. Het zal tussen de €1500,- en €2800,- zijn, maar het is een schattig. Het hangt af van de precieze functie, de organisatie en de ervaring van de Boomdeskundige.

Voorbeelden van mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn doorbetaalde vakantiedagen, scholingsmogelijkheden en een werktelefoon.

Mensen vonden ons op: Salaris Boomdeskundige, Loon Boomdeskundige, Wat verdien je als Boomdeskundige, Salarisschaal Boomdeskundige, Salarisindicatie Boomdeskundige, Bonus Boomdeskundige, CAO Boomdeskundige, Brutoloon Boomdeskundige, Nettoloon Boomdeskundige, Vakantiedagen Boomdeskundige, Pensioen Boomdeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden boomdeskundige

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Boomdeskundige, Vaardigheden Boomdeskundige, Attitude Boomdeskundige, Kwalificaties Boomdeskundige, Competentieprofiel Boomdeskundige.

Boeken voor het beroep boomdeskundige

Wil je meer weten over het beroep boomdeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je boomdeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken boomdeskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Boomdeskundige, Boomdeskundige ebooks, boek Boomdeskundige.

Persoonstypen boomdeskundige

Persoonstypen die passen bij een Boomdeskundige zijn Waarnemer en Bemiddelaar.
 
Een Boomdeskundige heeft gedegen kennis over boomziektes, natuurbehoud enzovoort. Hij heeft een goed oog voor detail. Hij is onderzoekend en heeft inzicht (Waarnemer).
 
Daarnaast zou je een Boomdeskundige kunnen zien als iemand die als het ware ‘bemiddelt’ tussen de natuur en bedrijven en gemeentes. Hij kan zich in beide ‘partijen’ verplaatsen en zoekt naar een gouden middenweg (Bemiddelaar).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Boomdeskundige, Karakter Boomdeskundige.

Netwerk boomdeskundige

Een Boomdeskundige heeft contact met bedrijven, particulieren en gemeentes. Hij kan in aanraking komen met projectontwikkelaars, wooncorporaties en instanties als Rijkswaterstaat en Prorail. Ook kan er contact zijn met kwekers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Boomdeskundige, Medewerkers Boomdeskundige.

Is het beroep boomdeskundige iets voor jou?

Zou je graag boomdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als boomdeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Boomdeskundige, beroepskeuzetest Boomdeskundige, beroep Boomdeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden boomdeskundige

Er staan niet veel vacatures online voor Boomdeskundigen. Dat wil echter niet zeggen dat er geen werk is. Misschien wordt de baan aangeboden onder een andere naam (Boomtaxateur, Boomverzorger) of beslaan de werkzaamheden slechts een deel van je werk.
 
Bij goed functioneren krijg je wellicht steeds grotere klussen en belangrijkere verantwoordelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een team aan gaan sturen of mensen gaan opleiden.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Boomdeskundige, Promotie mogelijkheden Boomdeskundige, Carriere Boomdeskundige.

Solliciteren op de functie boomdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als boomdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor boomdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als boomdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Boomdeskundige, CV Boomdeskundige, sollicitatie Boomdeskundige.

Interviews met boomdeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen boomdeskundige

Vacatures boomdeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Boomdeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Boomdeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Boomdeskundige is een specialist op het gebied van bomen en ander groen. Er zijn verschillende specialismen, zoals beleidsadvies, taxatie en verzorging. Voorbeelden van taken vind je hieronder.

Beoordeling Boomdeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Boomdeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Boomdeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep