U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bos- en Landschapsadviseur

Bos- en Landschapsadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bos- en Landschapsadviseur? Lees de functieomschrijving.

De Bosbouwadviseur is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Hij leest hiervoor de vakbladen, onderhoudt contacten met diverse deskundigen zoals onderzoekers en ambtenaren van het ministerie. Daarnaast bezoekt de Bos- en Landschapsadviseur congressen en schrijft hij zo nu en dan ook zelf voor de vakbladen. Hij richt zich hierin op bosbouw of op landbouw. Onder deze laatste vallen onder andere akkerbouw, veeteelt en bloemteelt.

Wat je als Bosbouwadviseur voornamelijk doet is voorlichting en advies geven aan mensen die in de genoemde sectoren werkzaam zijn. Je bezoekt bijvoorbeeld boeren en tuinders op locatie, maar geeft ook lezingen en cursussen.

Mensen vonden ons op: Job Bos- en Landschapsadviseur, Baan Bos- en Landschapsadviseur, Bos- en Landschapsadviseur Worden, Functie-eisen Bos- en Landschapsadviseur, Verantwoordelijkheden Bos- en Landschapsadviseur, Functieprofiel Bos- en Landschapsadviseur, Wat doet een Bos- en Landschapsadviseur, Werken als Bos- en Landschapsadviseur.

Bos- en Landschapsadviseur worden: Opleiding tot bos- en Landschapsadviseur

Om Bosbouwadviseur te kunnen worden dien je een HBO of WO opleiding te hebben gevolgd die aandacht besteedt aan de productie in de landbouw en bosbouw en mogelijke verbeteringen en vernieuwingen hierin.

Een HBO opleiding die als goede basis kan dienen is de opleiding richting Tuinbouw en Akkerbouw, Landschapsarchitectuur, Bos- en Natuurbeheer of Plattelandsvernieuwing.

Op WO niveau vind je een goede basis in de opleidingen Bos- en Natuurbeheer, Forest and Nature Conservation en Landscape, Architecture and Planning.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bos- en Landschapsadviseur, Bos- en Landschapsadviseur Worden, Opleidingsniveau Bos- en Landschapsadviseur, Scholing Bos- en Landschapsadviseur, Studie Bos- en Landschapsadviseur, Bijscholing Bos- en Landschapsadviseur, Omscholing Bos- en Landschapsadviseur.

Organisaties waar een bos- en Landschapsadviseur doorgaans werkzaam is

In de functie van Bosbouwadviseur of Landschapsadviseur kun je zo zowel werkzaam zijn in de profit als aan de non-profit sector. Bosbouwadviseurs komen bijvoorbeeld terecht bij klanten uit het natuurbeheer, wat vaak non-profit bedrijven of overheidsinstellingen zijn. Als je een keuze maakt meer richting de landbouw dan krijg je te maken met bijvoorbeeld boeren en tuinders die dus onder de profit vallen.

Het werk van de Bosbouwadviseur opzich is veelal bedoeld om winsten te vergroten, maar kan dus in beide sectoren vallen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bos- en Landschapsadviseur, Bos- en Landschapsadviseur Worden, Opleidingsniveau Bos- en Landschapsadviseur, Scholing Bos- en Landschapsadviseur, Studie Bos- en Landschapsadviseur, Bijscholing Bos- en Landschapsadviseur, Omscholing Bos- en Landschapsadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bos- en Landschapsadviseur

Het salaris van een Bosbouwadviseur ligt ergens tussen de €1800 voor een Adviseur die nog niet zo lang in het werkveld actief is tot €3200 voor een Bosbouwadviseur die veel ervaring heeft opgedaan.

Niet alleen is het salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring, maar ook van opleiding en werkgever. Als je in loondienst werkt is een veel voorkomende secundaire voorwaarde bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Bos- en Landschapsadviseur, Loon Bos- en Landschapsadviseur, Wat verdien je als Bos- en Landschapsadviseur, Salarisschaal Bos- en Landschapsadviseur, Salarisindicatie Bos- en Landschapsadviseur, Bonus Bos- en Landschapsadviseur, CAO Bos- en Landschapsadviseur, Brutoloon Bos- en Landschapsadviseur, Nettoloon Bos- en Landschapsadviseur, Vakantiedagen Bos- en Landschapsadviseur, Pensioen Bos- en Landschapsadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden bos- en landschapsadviseur

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Financieel bewustzijn
 • Initiatief ontplooien
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Bos- en Landschapsadviseur, Vaardigheden Bos- en Landschapsadviseur, Attitude Bos- en Landschapsadviseur, Kwalificaties Bos- en Landschapsadviseur, Competentieprofiel Bos- en Landschapsadviseur.

Boeken voor het beroep bos- en landschapsadviseur

Wil je meer weten over het beroep bos- en landschapsadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bos- en landschapsadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bos- en landschapsadviseur te komen.

Focus AAN/UIT | Mark Tigchelaar

Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789000359691 | 224 pagina's

"Beknopt, vlot geschreven en praktische handvatten om meer uit je leven te halen.' Wouter de Jong, auteur van de bestseller Mindgym Inclusief online training! Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen id...

The $100 Startup | Chris Guillebeau

Fire Your Boss, Do What You Love and Work Better To Live More - Engels | Druk: Main Market Ed. | Paperback | 9781447286318 | 304 pagina's

Change your job to change your life. You no longer need to work nine-to-five in a big company to pay the mortgage, send your kids to school and afford that yearly holiday. You can quit the rat race and start up on your own - and you don't need an MBA or a...

Focus AAN/UIT | Mark Tigchelaar

Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in eenwereld vol afleiding - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789000365371 | 280 pagina's

"Beknopt, vlot geschreven en praktische handvatten om meer uit je leven te halen.' Wouter de Jong, auteur van de bestseller Mindgym Inclusief online training! Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen id...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bos- en Landschapsadviseur, Bos- en Landschapsadviseur ebooks, boek Bos- en Landschapsadviseur.

Persoonstypen bos- en Landschapsadviseur

Een Bosbouwadviseur moet zelfverzekerd genoeg zijn om mensen tijdens persoonlijke bezoeken en tijdens cursussen en lezingen te kunnen overtuigen van nieuwe productiemethoden of ontwikkelingen in bedrijfsvoering en economie. Een goede energie en doelgerichte aanpak zullen daar zeker bij helpen (Succesvolle werker).

Als Adviseur is het belangrijk dat je oog hebt voor de behoeftes van de mensen die je adviseert. Wat je aandraagt moet voor hen haalbaar en nuttig zijn. Door betrokken te zijn kun je voor de specifieke gevallen een passende oplossing of verbetering voorstellen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bos- en Landschapsadviseur, Karakter Bos- en Landschapsadviseur.

Netwerk bos- en Landschapsadviseur

Als Bosbouwadviseur in loondienst werk je veelal onder een leidinggevende en bij grotere projecten werk je mogelijk ook samen met andere Bos- en Landschapsadviseurs.

Daarnaast werk je op locatie met de klanten of opdrachtgevers. Dat kunnen voor een Landschapsadviseur bijvoorbeeld tuinders of boeren zijn die verbeteringen willen doorvoeren. En wanneer je les geeft heb je contacten met cursisten.

Voor het onderhouden van je eigen kennis zal je te maken krijgen met deskundigen uit diverse stromingen van het vakgebied en als je zelf werkt voor een vakblad krijg je tevens met de daar aanwezige redacteuren te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Bos- en Landschapsadviseur, Medewerkers Bos- en Landschapsadviseur.

Is het beroep bos- en Landschapsadviseur iets voor jou?

Zou je graag bos- en Landschapsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bos- en Landschapsadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bos- en Landschapsadviseur, beroepskeuzetest Bos- en Landschapsadviseur, beroep Bos- en Landschapsadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bos- en Landschapsadviseur

Het is moeilijk om een vacature te vinden die aansluit op de functie van Bosbouwadviseur. Dat komt omdat er niet heel veel functies zijn in deze richting en er is ook geen bijzonder hoog verloop. Een Bosbouwadviseur kan een groot klantenbestand onderhouden en veel curussen geven en op die manier verzadigt de markt redelijk snel.

Als je eenmaal werkt als Bosbouwadviseur zijn de doorgroeimogelijkheden niet heel divers. Je kunt grotere of meer klanten aan het bestand toevoegen en op die manier groeien of je kunt meer leiding gaan geven over andere Bosbouwadviseurs. Maar omdat het een functie is die al redelijk hoog op de ladder staat, is er niet heel veel groei mogelijk.

Arbeidsmarktperspectief score bos- en Landschapsadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bos- en Landschapsadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bos- en Landschapsadviseur, Promotie mogelijkheden Bos- en Landschapsadviseur, Carriere Bos- en Landschapsadviseur.

Solliciteren op de functie bos- en Landschapsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bos- en Landschapsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bos- en Landschapsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bos- en Landschapsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bos- en Landschapsadviseur, CV Bos- en Landschapsadviseur, sollicitatie Bos- en Landschapsadviseur.

Interviews met bos- en Landschapsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bos- en Landschapsadviseur

Vacatures bos- en landschapsadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bos- en Landschapsadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bos- en Landschapsadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Bosbouwadviseur is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Hij leest hiervoor de vakbladen, onderhoudt contacten met diverse deskundigen zoals onderzoekers en ambtenaren van het ministerie. Daarnaast bezoekt de Bos- en Landschapsadviseur congressen en schrijft hij zo nu en dan ook zelf voor de vakbladen.

Beoordeling Bos- en Landschapsadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bos- en Landschapsadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bos- en Landschapsadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep