U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bouwkostendeskundige

Bouwkostendeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bouwkostendeskundige? Lees de functieomschrijving.

Een bouwkostendeskundige geeft een kostenschatting aan van een bouwproject. De bouwkostendeskundige geeft deze schatting voor het bouwproject van start gaat en is bij alle verdere fases van het bouwproces betrokken. Gedurende de verschillende fasen van een bouwproject is de bouwkostendeskundige betrokken als adviseur. De bouwkostendeskundige verzameld en analyseert alle kostenposten en overige financiën van het bouwproject en geeft hier vervolgens advies over aan de betrokken partijen.

Een bouwkostendeskundige werkt veel samen met de aannemer, architect en eventuele andere betrokken partijen van het bouwproject. Een bouwkostendeskundige moet dan ook goed het overzicht van een bouwproject kunnen houden en adequaat kunnen plannen. Als het budget van het project in gevaar komt dan is de bouwkostendeskundige de verantwoordelijke persoon.

Een bouwkostendeskundige moet zowel financieel als bouwkundig onderlegt zijn en met verschillende partijen kunnen samen werken. Bij een bouwproject heeft de bouwkostendeskundige dan ook de rol van het spin in het web. Een bouwkostendeskundige is doorgaands in dienst van een architecten- of bouwadviesbureau maar kan ook zelfstandig werken.

Mensen vonden ons op: Job Bouwkostendeskundige, Baan Bouwkostendeskundige, Bouwkostendeskundige Worden, Functie-eisen Bouwkostendeskundige, Verantwoordelijkheden Bouwkostendeskundige, Functieprofiel Bouwkostendeskundige, Wat doet een Bouwkostendeskundige, Werken als Bouwkostendeskundige.

Bouwkostendeskundige worden: Opleiding tot bouwkostendeskundige

Een bouwkostendeskundige is doorgaands minimaal HBO opgeleidt. Veel bouwkostendeskundigen hebben een algemene technische/bouw opleiding gedaan. Opleidingen zoals Bouwkunde (HBO), of Technische Bouwkunde (WO) of Civiele Techniek (WO).

Specifieke opleidingen die opleiden tot bouwkostendeskundige zijn er in Nederland ook. Zo is er de opleiding Kostendeskundige Bouw (HBO). Dit is echter een opleiding die niet veel voorkomt en maar aan enkele hogescholen in Nederland wordt gegeven. Zoals gesteld heeft de functie naast een bouwkundig aspect ook een duidelijk financieel aspect. Financiële opleidingen zoals Accountancy en Financieel Management kunnen in sommige gevallen dan ook adequate opleidingen zijn tot bouwkostendeskundige.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bouwkostendeskundige, Bouwkostendeskundige Worden, Opleidingsniveau Bouwkostendeskundige, Scholing Bouwkostendeskundige, Studie Bouwkostendeskundige, Bijscholing Bouwkostendeskundige, Omscholing Bouwkostendeskundige.

Organisaties waar een bouwkostendeskundige doorgaans werkzaam is

Een bouwkostendeskundige is doorgaands werkzaam bij een architecten- of bouwadviesbureau. Sommige bouwkostendeskundige hebben een eenmanszaak. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bouwkostendeskundige, Bouwkostendeskundige Worden, Opleidingsniveau Bouwkostendeskundige, Scholing Bouwkostendeskundige, Studie Bouwkostendeskundige, Bijscholing Bouwkostendeskundige, Omscholing Bouwkostendeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bouwkostendeskundige

Het loon van een bouwkostendeskundige is sterkt afhankelijk van het type bouwprojecten waar de bouwkostendeskundige bij betrokken is. Als het om grote complexe projecten gaat zal een bouwkostendeskundige doorgaands meer verdienen dan als het om kleinere overzichtelijke projecten gaat. Doorgaands zal het salaris tussen de 2000 en 3000 euro per maand liggen. Ervaring en het feit of de bouwkostendeskundige als zelfstandige werkt spelen natuurlijk ook een rol bij het salaris.

Mensen vonden ons op: Salaris Bouwkostendeskundige, Loon Bouwkostendeskundige, Wat verdien je als Bouwkostendeskundige, Salarisschaal Bouwkostendeskundige, Salarisindicatie Bouwkostendeskundige, Bonus Bouwkostendeskundige, CAO Bouwkostendeskundige, Brutoloon Bouwkostendeskundige, Nettoloon Bouwkostendeskundige, Vakantiedagen Bouwkostendeskundige, Pensioen Bouwkostendeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden bouwkostendeskundige

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Netwerken
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Bouwkostendeskundige, Vaardigheden Bouwkostendeskundige, Attitude Bouwkostendeskundige, Kwalificaties Bouwkostendeskundige, Competentieprofiel Bouwkostendeskundige.

Boeken voor het beroep bouwkostendeskundige

Wil je meer weten over het beroep bouwkostendeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bouwkostendeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bouwkostendeskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bouwkostendeskundige, Bouwkostendeskundige ebooks, boek Bouwkostendeskundige.

Persoonstypen bouwkostendeskundige

Het bewaren van het overzicht is een belangrijk onderdeel van de functie van een bouwkostendeskundige. De bouwkostendeskundige moet ten alle tijden alle factoren van een bouwproject inzichtelijk hebben. Daarom past het persoonstype de waarnemer goed bij een bouwkostendeskundige. Verder heeft een bouwkostendeskundige veel te maken met verschillende partijen die elk ook verschillende belangen hebben. Een bouwkostendeskundige zal dan ook van tijd tot tijd moeten bemiddelen tussen deze partijen en belangen. De bemiddelaar past hier dan ook goed bij. 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bouwkostendeskundige, Karakter Bouwkostendeskundige.

Netwerk bouwkostendeskundige

Een bouwkostendeskundige heeft tijdens een bouwproject veel contact met verschillende partijen zoals de aannemer, architect, opdrachtgever, leverancier van bouwmaterialen etc. Tijdens een project opereert een bouwkostendeskundige vaak alleen. Bij grotere projecten kunnen er echter meerdere bouwkostendeskundige betrokken zijn. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bouwkostendeskundige, Medewerkers Bouwkostendeskundige.

Is het beroep bouwkostendeskundige iets voor jou?

Zou je graag bouwkostendeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bouwkostendeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bouwkostendeskundige, beroepskeuzetest Bouwkostendeskundige, beroep Bouwkostendeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bouwkostendeskundige

Net zoals alle andere beroepen in de bouw heeft een bouwkostendeskundige doorgaands alleen werk als er daadwerkelijk gebouwd wordt. Het economisch klimaat kan dan dus ook van invloed zijn op het arbeidsperspectief van een bouwkostendeskundige.  Over het algemeen is het arbeidsperspectief redelijk tot goed te noemen. Er zijn momenteel veel vacatures te vinden waar men op zoek is naar een bouwkostendeskundige. Gezien de wat ongebruikelijke combinatie van financiële en bouwkundige kennis is het beroep bouwkostendeskundige niet voor iedereen weg gelegd.

 

Arbeidsmarktperspectief score bouwkostendeskundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bouwkostendeskundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bouwkostendeskundige, Promotie mogelijkheden Bouwkostendeskundige, Carriere Bouwkostendeskundige.

Solliciteren op de functie bouwkostendeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bouwkostendeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bouwkostendeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bouwkostendeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bouwkostendeskundige, CV Bouwkostendeskundige, sollicitatie Bouwkostendeskundige.

Interviews met bouwkostendeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bouwkostendeskundige

Vacatures bouwkostendeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Bouwkostendeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bouwkostendeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bouwkostendeskundige geeft een kostenschatting aan van een bouwproject. De bouwkostendeskundige geeft deze schatting voor het bouwproject van start gaat en is bij alle verdere fases van het bouwproces betrokken. Gedurende de verschillende fasen van een bouwproject is de bouwkostendeskundige betrokken als adviseur.

Beoordeling Bouwkostendeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bouwkostendeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bouwkostendeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep