U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Breakdance trainer

Breakdance trainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een breakdance trainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Breakdance trainer  train je een of meerdere groepen in Breakdance . De Breakdance trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Breakdance trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden. 

Ook is het aan de  Breakdance trainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau. 

De Breakdance trainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de  Breakdance trainer  tijdens een wedstrijd time outs aanvraagt en aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.

 De Breakdance trainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de  Breakdance trainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de  Breakdance trainer het niveau weet te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Breakdance trainer, Baan Breakdance trainer, Breakdance trainer Worden, Functie-eisen Breakdance trainer, Verantwoordelijkheden Breakdance trainer, Functieprofiel Breakdance trainer, Wat doet een Breakdance trainer, Werken als Breakdance trainer.

Breakdance trainer worden: Opleiding tot breakdance trainer

 

De Breakdance trainer kan in principe les geven in Breakdance  als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  Breakdance trainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Breakdance trainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  Breakdance trainer, hoe hoger het niveau van de  Breakdance trainer zelf moet zijn. 

Echter, als de Breakdance trainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Breakdance trainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Breakdance trainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  Breakdance trainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Breakdance trainer, Breakdance trainer Worden, Opleidingsniveau Breakdance trainer, Scholing Breakdance trainer, Studie Breakdance trainer, Bijscholing Breakdance trainer, Omscholing Breakdance trainer.

Organisaties waar een breakdance trainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Breakdance trainer  werkzaam is. Als de Breakdance trainer  werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Breakdance teams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.

Echter, als de Breakdance trainer  werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Breakdance trainer, Breakdance trainer Worden, Opleidingsniveau Breakdance trainer, Scholing Breakdance trainer, Studie Breakdance trainer, Bijscholing Breakdance trainer, Omscholing Breakdance trainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden breakdance trainer

 

 

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Breakdance trainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Breakdance trainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Breakdance trainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Breakdance trainer. Als de Breakdance trainer al jaren lesgeeft in Breakdance  dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Breakdance trainers. Dan zal de Breakdance trainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Breakdance trainer, Loon Breakdance trainer, Wat verdien je als Breakdance trainer, Salarisschaal Breakdance trainer, Salarisindicatie Breakdance trainer, Bonus Breakdance trainer, CAO Breakdance trainer, Brutoloon Breakdance trainer, Nettoloon Breakdance trainer, Vakantiedagen Breakdance trainer, Pensioen Breakdance trainer.

Competenties, skills & vaardigheden breakdance trainer

 • Energie
 • Analytisch
 • Organiseren
 • Coachen
 • Motiveren
Mensen vonden ons op: Kennis Breakdance trainer, Vaardigheden Breakdance trainer, Attitude Breakdance trainer, Kwalificaties Breakdance trainer, Competentieprofiel Breakdance trainer.

Boeken voor het beroep breakdance trainer

Wil je meer weten over het beroep breakdance trainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je breakdance trainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken breakdance trainer te komen.

Voeding en Sport | Anja van Geel

een handboek voor trainers, begeleiders en (topsporters) - Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789021563169 | 160 pagina's

Voeding en Sport 8e druk is een boek van Anja van Geel uitgegeven bij de Vrieseborch. ISBN 9789021563169 Sportdiëtiste Anja van Geel en sportvoedingsonderzoeker Joris Hermans geven in Voeding en sport informatie over de juiste voeding voor verschillende t...

De sportleider als trainer coach | Patrick Tummers

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037226454 | 308 pagina's

De sportleider als trainer coach 1e druk is een boek van Patrick Tummers uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037226454 Angerenstein Sport en bewegen is een complete serie leermiddelen voor het kwalificatiedossier Sport en Bewegen. Angerenstein Sport en be...

Pokemon | Pokemon Company International

Let's Go, Pikachu! & Pokemon: Let's Go, Eevee!: Official Trainer's Guide & Pokedex - Engels | Paperback | 9780744019810 | Pokemon | 400 pagina's

The official Trainer's guide from Pokémon for the Pokémon: Let's Go, Pikachu! and Pokémon: Let's Go, Eevee! video games. Get the tips you need for each part of your journey with the step-by-step walkthrough and hints in the Pokémon: Let's Go, Pikachu! & P...

Mensen vonden ons op: boeken voor Breakdance trainer, Breakdance trainer ebooks, boek Breakdance trainer.

Persoonstypen breakdance trainer

 

Als Breakdance trainer  is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Breakdance trainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Breakdance trainer  naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Breakdance trainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Breakdance trainer  een goede waarnemer is. De Breakdance trainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Breakdance trainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Breakdance trainer, Karakter Breakdance trainer.

Netwerk breakdance trainer

 

De Breakdance trainer  heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Breakdance trainer. Zeker als de Breakdance trainer  werkzaam is op een Breakdance club dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Breakdance trainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Breakdance trainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportschool voor het vinden van werk in de toekomst. 

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Breakdance trainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Breakdance trainer, Medewerkers Breakdance trainer.

Is het beroep breakdance trainer iets voor jou?

Zou je graag breakdance trainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als breakdance trainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Breakdance trainer, beroepskeuzetest Breakdance trainer, beroep Breakdance trainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden breakdance trainer

 

Voor de Breakdance trainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Breakdance trainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Breakdance trainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Breakdance trainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Breakdance trainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Breakdance trainer zal dan ook meer gaan verdienen.

Arbeidsmarktperspectief score breakdance trainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep breakdance trainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Breakdance trainer, Promotie mogelijkheden Breakdance trainer, Carriere Breakdance trainer.

Solliciteren op de functie breakdance trainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als breakdance trainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor breakdance trainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als breakdance trainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Breakdance trainer, CV Breakdance trainer, sollicitatie Breakdance trainer.

Interviews met breakdance trainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen breakdance trainer

 • ballet trainer
 • Korfbal trainer
 • Handbal trainer

Overzicht

Vacatures breakdance trainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Breakdance trainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Breakdance trainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Breakdance trainer  train je een of meerdere groepen in Breakdance . De Breakdance trainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de  Breakdance trainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Breakdance trainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Breakdance trainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Breakdance trainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep